Vilja sjuk

Igår när min lilla tjej kom hem efter sin övernattning var hon alldeles, alldeles knallröd mellan bena. Hon skrek o skrek, var fruktansvärt. Hon skakade av smärta när jag skulle torka bort bajset från hennes rumpa. Det gjorde fruktansvärt ont i mammahjärtat kan jag säga och sympatin blev alltför övermäktig att hålla inne... jag grät o vilja grät! =( Anledningen till tårarna var nog också för att jag redan var rätt utpumpad på energi och sådant, det blev bara för mycket...
Ringde bvc idag för att höra vad som kunde vara fel för det ser verkligen ut som brännskador och hon har inte legat med bajs i blöjan heller. På bvc sa dom att det kan vara streptokocker som kan spridas från hundar till barn, speciellt väldigt små barn. Min syster har ju flyttat in här tillfälligt då dom väntar på sin lägenhet och dom har två små hundar med sig. Möjligen kan hon fått något av dom då, men som sagt är ju ingenting säkert. Kan ju vara att hon har tandbajs också, det är ju väldigt frätande och kan orsaka stor skada på jätte kort tid. Ibland händer det ju att barnen kan ha bajs i blöjan 30 minuter - 1 timme då man int eupptäcker det. Är ju inte alltid det luktar så illa eller att man ser när dom bajsar... och man springer ju inte o tittar i blöjan varje sekund som man gjorde när dom var riktigt riktigt små. Hur som helst har hon haft en jätte jobbig natt, dvs. att jag också haft det. men det är ju det som är när man är småbarnsförälder. Nattsömnen är ingen garanti längre =)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Det gör så ont i en när mans er ens barn lida och om man kunde skulle man ta alla smärtor och krämpor ifrån dom utan att blinka. Jag skulle gärna ta alla hennes sorger och göra dem till mina, låta henne lära av mina misstag och ta alla jobbiga beslut åt henne, men vad är inte livets skola om det inte innehåller alla fomrer av känslor? Allt måste vi gå igenom själva, det enda jag kan göra är mitt bästa de gånger hon behlver en famn att gråta ut i eller en stor kram när jag lnskar henne lycka till.... Vi är mammor, människor med ett ständigt dåligt samvete, känslan av att vi gör för lite för våra barn! Jag kan bara hoppas att det gör jag idag, just nu, kommer vara tillräckligt för henne i framtiden. Hoppas hon blir en stark och självständig vuxen som har kaften att orka med allt hon kommer ställas inför ♥


bild från google

Får också med här att vi varit på bvc, blev att spara inlägget i utkastet för jag hann inte posta det innan jag for på bvc. Hon hade iaf streptokocker så nu ska hon gå på penicillin i 10 dagar. Så nu används "sprutan" till att ge henne penicillinet, går riktigt bra. Hon verkar inte avsky det riktigt, sväljer iaf =) Hon har också haft feber ikväll igen så hon har fått sig en alvedon. Hoppas det lägger sig nu under natten för det är ju så jobbigt för de små när dom får riktigt hög feber under natten!


bild från google

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Vill också berätta att jag o tommy hittat en ny bil idag. Blev en skoda octavia kombi Tdi -10. =)

här ser den ut, fast vår är mörkblå metallic

Dags för omtapetsering

Nu är det dags att omtapetsera här hemma. Är såååååå less min vardagsrumstapet, eller fondväggen så nu åker det upp helt vanliga vita tapeter där. Samma som i resten av rummet. Hittade rent några rullar av den tapeten som förra ägarna lämnat kvar så det var ju tur... får man smma nyans på hela rummet, haha! =)
Jag hatar tapeten så mkt att jag inte ens vill visa hur den ser för det är verkligen, verkligen inte vår stil här hemma.. vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag valde den tapeten! jaja, tycke väl de var snyggt då, men hur lan ens smak förändras så mkt på två ynka år... tror inte jag var jätte kär i den ens när vi satte upp den, kommer ihåg att jag tänkte att den här kommer jag ledsna på fort...=)


bild från google

men okej, den ser lite ut så här, fast vår är silvrig och svart. Den har svart bakgrund som den här dock....=)

Vilja sover hos sin farmor och farfar ikväll! Har rätt dåligt samvete att jag haft hon bortlämnad så mkt den senaste tiden... trots att hon mått bra, int evarit ledsen eller nå. Inte ens när jag farit har hon sagt något, men det är väl ens tyngd som mamma. Det ständigt dåliga samvetet! =) Jag vet ju dock att det är för en god sak, jag måste verkligen göra skola imorgon och dessutom behöver jag få ta ikapp lite sömn, är helt utmattad. Så det blir nog bra, hon mår så bra hos farmor o farfar också så det känns ju tryggt.
Det gö hon visserligen hos mormor sin också och hos många fler för hon är verkligen inte blyg av sig o int eheller speciellt mammig på det sättet. =) Det är skönt o underlättar ju verkligen för mig att lämna henne för skulle hon skrika o gråta skulle man ju må betydligt sämre av att gå iväg....

Idag har jag o tommy varit o tittat på bilar för vi ska köpa en ny... vi hittade dock ingen för ingen var i rätt prisklass. Det är jävla lustigt att så fort man kommer till en bilhandlare så ska de pracka på en de dyraste bilarna trots att man säger att man inte har tänkt köpa en bil dyrare än ..... Man kan säga klart o tydligt man inte vill ha en sådan eller sådan bil o absolut inte dyrare än en viss summa, men likt förbannat kommer man ut med prisförslag på årsmodeller från 2012 och priser på 2-300.000:- *suck* de är ju sjuuukt fina o fräna med all teknologi, men just liiiiiiite över vad vi är villiga att ha i lån, haha! Ne, men vi är inne på en Kia just nu. Kanske en årsmodell 09 eller 10.


bild från google

de är rätt rymliga och dieselsnåla. Vi ska ju ha en miljöbil dessutom eftersom vi ska ta ett billån via tommys jobb och kraven är att det är en miljöbil för att man ska få låna. Om man får välja till saker tycker jag att det är väldigt praktiskt o skönt med automat (vi har det o vår peugeot just nu), tonade rutor bak så vilja slipper solen, klimatanläggning (inte bara AC), bra med lastutrymme och viktigast av allt att den drar så lite diesel som möjligt. De vi hittat har dragit kring en 0.5l/mil blandad körning o det är ju jäkligt bra =)

Sen har min syster flyttat tillbaka till piteå från motala och det tycker jag är mega kul. ägnar mer tid till det en annan dag, säger bara; ♥ Jag älskar dig syster! ♥

Men nu ska vi iaf se Hannah, hoppas den är bra. =)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Vilja ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

REN KÄRLEK ÄR DEN JAG HAR TILL VILJA. DEN SORTEN SOM ALDRIG DÖR, INTE ENS MED MITT SISTA ANDETAG. DEN ÄR SÅ STARK ATT DEN KOMMER OMGE HENNE HELA HENNES LIV! DEN DAGEN JAG ÄR BORTA KOMMER HON ÄNDÅ KÄNNA MIG NÄRA FÖR ALLT JAG GÖR ÄR FÖR HENNES SKULL. ALLT JAG GÖR ÄR FÖR ATT HON SKA MÅ BRA OCH FÖR ATT HON SKA VETA ATT HON ÄR OTROLIGT ÄLSKAD. JAG VAR BARA TVUNGEN SKRIVA DET... NÄR JAG TITTAR IN I HENNES STORA ÖGON SÅ GÖR DET ONT I KROPPEN. ÄR FANTASTISKT HUR MAN KAN ÄLSKA NÅGON SÅ MKT SOM MAN ÄLSKAR SINA BARN! EN KÄNSLA SOM INTE GÅR  ATT FINNA NÅGON ANNANSTANS! ♥

chiffonjén

tänkte bara lägga upp några bilder på resultatet efter ommålningen av chiffonjén =)

FÖRE







EFTER







höll vilja i famnen när jag fotade så sista bilden blev verkligen sned =) Men vad gör väl det?
Chiffonjén har jag iaf ställt i sovrummet där den ska få vara min skolbänk och skolförvaring. Kan nog vara skönt o stänga in sig i sovrummet när jag behöver få jobba med skolan lite =) Detta moment har vi dock inga enskilda arbeten (tusen grupparbeten däremot), bara en del reflektionsuppgifter, men de tar väl bara en timme eller två att göra. Men iaf inga hemtentor denna kursen, kanske nästa o då lär jag få mer nytta av chiffonjén än jag har just nu! =)

Jaja, lev o må så hörs vi!

KRAM

nimbys med vilja

Idag blir det nog nimbys tror vi bestämt. Mn får passa på när pigan är så liten att det är gratis =) fast nog får hon fara ändå... men än så länge är det gratis iaf =)
vette tusan vad som händer annars... ibland är verkligen helgerna händelselösa. Jag njuter ju dock va att ha min man hemma, för händanefter läs det blir en raritet då storklinta drar igång ordentligt. Jag hoppas dock att husvagnen vi ska bo i kommer på plats i veckan eller till nästa helg för det går inte att vara där med vilja utan att ha någonstans att ta vägen. Fy vad jag längtar tills hon börjar gå alltså för även om man får springa mkt efter henne då o vakta allt hon gör så är det bättre än alternativet. Att konka omkring på henne hela dagarna när man är i storklinta o höra henne gråta o skrika av tristess är inte roligt och bra mkt värre än att hon springer omkring, har roligt, men hittar på lite bus!!!! =) Hellre bus än tristess =)

Bjuder på någon bild där Vilja sitter o käkar för sig själv =)
Man får verkligen inte mata henne längre.. nej nej säger hon o knuffar bort handen =) Antingen ska hon äta med egna händer eller så plockar hon upp mat och sätter på skeden eller gaffeln o sen i munnen =)





Här har hon på sig en tröja med huva som hon absolut ville ha på detta sättet. Ändrade jag blev hon riktigt arg, haha! Sötnöt!



Jag har ett tag nu tänkt att Vilja ska börja äta sin välling själv, men det är ju så mysigt att sitta med henne i famnen o bara pussa på henne när hon äter sitt kvälls- och morgonmål =)
Tog iaf tag i det i förrgår eftersom hon fortfarande äter på nätterna så det är ju lindrigt att bara behöva ge henne flaskan o gå o lägga sig igen =)
Dra mig baklänges vad bra det gick, jag gav hon flaskan o hon åt själv. Easy as that! Men jag tror man inte velat försöka ens för som sagt är det ju det myyyyysigaste alltså.... min lilla tjej växer upp o snart så är det bara "kan själv" =) Är väl därför man drar ut på sånt man kan så länge som det bara går, hihi!





Här äter vilja frukost med pappa. Hon får russin i en skål o är sååååå nöjd att få vara nära Tommy!



Hon har mer o mer blivit pappig också.... tyvker jag är roligt! Pappa är ju minst lika bra så det är roligt både för tommy och för vilja... o mig =)

Vilja sover förmiddag nu iaf och jag försöker komma på vad som bör prioriteras av alla måsten jag har här hemma... tror nog att jag lägger alla måsten åt sidan o drar ut i garaget o målar upp min chiffonjé istället =)

på återseende!

CIAO!

update!

Idag skulle jag egentligen till skolan, men efter avväganden hit o dit så valde jag att stanna hemma. Känns så jobbigt att fara för 2 timmar o så behöver jag barnvakt för det. Ne, blev att mysa på hemma med vilja istället.



Vilja har somnat så jag har väl en 30-40 minuter på mig att städa lite. Ska fortsätta fixa med tommys hemvärnskläder, vika o så där... suck! Sen behövs det en rejäl uppfräschning överallt annars också. Blir snabbt stökigt när man inte kan hålla undan varje dag som jag gjort de senaste 11 månaderna =)
Imorgon ska jag iaf träffa E som går i min klass o göra lite skolarbete. Börjar vara dags att få en del arbeten gjorda nu för snart kommer seminarierna o allt annat att hopa sig på varandra! Lika att sätta igång då när mamma erbjöd sig vara barnvakt imorgon!


bild från google 

Idag ska tommy gå ned till phonehouse och fråga när jag får bryta mitt nuvarande abonnemang för att skaffa nytt. Jag räknade ut att om jag skulle köpa en xperia arc s (vit) o ett abonnemang som kostar 189:-/mån (ingår gratis sms, mobilsurf o gratis samtal till alla operatörer) så skulle det ändå kosta mindre än vad det gör idag! Jag ringer gode mkt när jag har tråkigt, till kompisar o familj, men också en del skolrelaterade samtal o så... o när alla samtal kostar/minut drar det jäkligt fort iväg. Ibland har jag råkat sitta i telefon med en kompis för 50-60 kr. Om man gör det blir det fort rätt många hundringar i bara samtalskostnader...


Xperia arc s

På tal om annat, skulle så gärna vilja flytta från huset till ett annat! Är så less att bo här ute nu, det passar int eoss och allting blir så mkt mer komplicerat. Det tar så mkt tid att planera hela tiden. Om man bor i stan kan man fara o träna när vilja somnat eller vara o hälsa på folk i stan o bara gå hem med henne i vagnen när hon somnat o lyfta över henne i hennes säng. Nu vill jag inte bo i lgh, men et hus i b-viken eller nå snt skulle inte sitta helt fel =) Jag vet ju att det ä trögt för väldigt många som försöker sälja sina hus, mend e tär så tråkigt för huset är så pass fint att jag tycker ngn skulle vilja ha det. Kanske handlar det mer om den ekonomiska situationen, typ räntor och insatskravet än att vårt hus inte är bra nog!? Hoppas det... är väl bara vänta o se om vi blir av med inom en snar framtid eller så... Det löser sig alltid!

Skulle också vilja klippa mig o färga håret. Någon tuff frisyr, ganska kort o med lite ljusare hår denna gången. Funderar på ljusbrunt med lite guldiga slingor. Kanske lite mahogny också =)


bild från google

Kanske lite som hillary duff har här. dock inte så långt då =)

Nu ska jag försöka hitta mig en liten mumsbit, har inte ätit något idag, men kylen gapar rätt tomt så det blir väl ingenting ändå. Måste fara i handla, men var ska man hitta tidne till det? =)

Frågan är också vad jag ska laga för lunch till vilja, har inte så mkt att välja på för som sagt har vi int evarit o handlat på ett tag. Jag själv har köttfärssås, men den är alldeles för kryddad för pigan. Hon älskar ju dock korv så får väl steka upp det, enkelt o bra. Makaroner finns kvar sedan igår så då blir hon nog nöjd =)

Ikväll ska jag på xtravaganza möte halv åtta, snack om kost o motion... en dle metal täning som vanligt... Funderar på trycka in ett body jam pass innan dess då jag ändå ska in till stan. Hm, vi får la se!


bild från google, xtravaganza!

Ha en bra dag!

Jo, just det... Måste säga att Vilja ställer sig upp utan stöd nu, men hon har hittills inte lyckats ställa sig raklång, men tror inte det är långt borta. Hon gör nya framsteg varenda dag =) Och snart fyller hon dessutom 1 helt år! Vår stora (lilla) tjej =)

KRAM!

vill ha ny kamera/mobil

sedan min nya kamera blev stulen i kroatien har jag inte köpt ngn ny, det är ju inte det blligaste man kan köpa direkt! =)
Men nu när viljas födelsedag närmar sig o så känner jag verkligen att det är dags! är inge kul att ta bilder med den vi har, den suger verkligen!
tommy tycker dock jag ska köpa ny mobil med bra kamera istället då min tele suger balle också! är nog nära undergång min mobil...


bild från google

lutar mot denna kameran om det blir en kamera...


bild från google

o denna mobil om det blir en ny mobil. Är en xperia arc s

o andra sidan kanske man ska vänta eftersom det tydligen är jordens undergång på fredag... killen som nu förutspår detta har dock sagt att jorden ska gå under två gånger tidigare o ingenting har hänt. Om den inte går under på fredag så undrar jag och väntar med spänning på vad hans ursäkt blir denna gång så han kan ändra dag igen! kanske ger han upp då en gång för alla...

ska iaf gå i säng nu efter en väldigt sysslofull dag. har klippt gräset som också blev en "krattning" eftersom löven som fallit från träden strimlades till miljoner små bitar o inte syns. fasiken så effektivt, blir förmodligen en till klippning bara för att slippa kratta den jävla gården! =) usch, är inte roligt att kratta!
sen har jag städat bilen, den ena iaf, för den andra var i stan (vi fick int ehem den i fredags då tommy tog några öl o är man bara en som kan köra kan bara en bil tas hem). När vi sedan hämtat hem opeln så var det för sent = alldeles för mörkt fär att städa ur den. Medan jag städade satt tommy o vilja ute på en filt o lekte, det var mysigt o se dom sitta o umgås.... hade verkligen ingenting emot att städa så tommy kunde umgås med dotter sin =) Det får ju jag lyckligtvis göra varenda dag! =)
sen for vi o hälsade på monica o andré o deras son anton. var trevligt, avslutade med en middag tillsammans på arbaillo. för övrigt det bästa med att vilja äter vanlig mat nu är att hon kan äta middag med oss på restaurant o så, bara ge henne lite av min mat =) Perfekt!


bild från google

dock glad min gräsmatta inte är så här stor... *suck* är ju redan ett evighetsgöra... vad är inte då stora gårdar? Man hinner just bli klar så är det faisken dags igen, haha!

när vi kom hem så vände vi bara i dörren o for till långnäs där min vän, sofie o hennes kille david köot sitt drömhus. är en riktigt stor gård med, bostadehus, gårdshus, häbre, snickeri o mkt mkt mer... så många hus man blir alldeles yr i bollen.. tror bestämt man kan gå vilse på deras enorma gård =) Det är verkligen deras drömställe, är så glad för deras skull =) Jag själv skulle aldrig kunna bo där för för mig är det alldeles för stort =) För många hus, för mkt gård, för mkt att göra... *phew* =) Tur våra drömmar är olika =) Mn verkligen mega glad öfr deras skull... dessutom bor vi bara 5 min ifrån varandra nu, är underbart att ha en vän nära för en gångs skull. kanske kan man få spontana besök =) skulle ju vara trevligt. Om ngn ska komma hit nu vet man om det flera timma ri förväg o dessutom är det aldrig ngn som kommer i snippar in på en kopp. Kommer man hit stannar man ett tag. det är så lustigt att folk inte ids komma hit fär det är ju inte spec. långt egentligen. ca 15 minuter fårn stan så jag menar det gar ju inte direkt lång tid =) men men, är nog mer psykiskt, att man tänkr att det är längre än det är =) ngt man får stå ut med när man är bybo! haha....


bild från google

nä, nu är det fasiken god natt. en ny dag med nya möjligheter imorogn =) superbt! ingen skola heller, blir på tisdag! skönt med en dag till utan skolkaos i huvudet =) Bara ta det lugnt försöka städa ur garaget! ska slängas en massa på bredviks imorgon! skötn o bli av med allt skräp man har samlat på sig! =)
kan man också påbörja att måla den nya möbeln, tycker int eom att int ekunna slutföra mina projekt på en gång...

Kram

snabb uppdatering

Idag ska jag o vilja in till stan för att handla ett usb-minne och en julmössa. Vi ska senare till sofie o ta lite julkort osm jag tänkt skicka efter! hoppas hon är snäll o skrattar lite =) har nämligen fått typ en bonus från smartphoto för att jag handlar en hel del fotoböcker där. 200:- är dte iaf så då tänkte jag att man skulle passa på o köpa lite julkort som man aldrig annars gör =)

Nu vaknade pigan så det är dags att börja med lunchen som idag blir lax med penne pasta och en härlig sås till.. receptet är taget från billiga veckan på ica. du ser det här...

ha en bra o mysig fredag, unna dig nå gott!

KRAM

underbar dator, fruktansvärd skola

tommy, min underbara man har nu fixat in word på min dator =) Jag älskar denna datorn, den är lätt att skirva med, har mega bra tangentbors, fin design, låter inget o fingerar alldeles ypperligt =) Kan det bli bättre?
Så här ser min dator ut... =)





bilder från google.

Fin design och liten o smidig, mkt nöjd!

Varit i skolan idag o det var ingen hit. Fy, känne rverkligen att detta kommer bli tungt. längtar verkligen tills denna kursen är över så man känner att man klarat ngt. Den är verkligen jobbig. Inte nog med att det är en miljon böcker så är det artiklar till tusen alltså (svenska, norska o engelska) och dessutom en massa obligatoriska moment. Ett casearbete som innebär att man jobbar två o två (förhoppningsvis får jag jobba med emma). Man är då socialarbetare som får ett case, tillsammans ska man då prata ihop sig om det, läsa lagar o allt annat grejs o sedan ringa "klienten" för att stämma träff med honom och hans/hennes förälder. Klienten o föräldern spelas av skådespelare o vi ska gå in o rollen ordentligt. Medans man för ett smatal sitter en lärare knäpptyst bredvid och iakttar vartenda steg man tar, allt man säger o gör. Kanske blir det roligt, men just nu känns det förjävligt. Sen har vi dessutom andra grupparbeten och en jäkla salstenta i juridik. Det känns som att detta är oigenomförbart, men förhppningsvis så klarar jag det. Man får beta av en sak i taget, bara se ngn dag framför sig. Kämpa på. Just nu är fokuset på första steget som är ett seminarium på torsdag i prevention. Handlar om preventivt arbete med ungdomar o andra....
Tror den här kursen skulle vara väldigt intressant om man bara kände lugnet o kunde vara på alla föreläsningar o sånt, men för mig finns inte lugnet o definitivt inte tiden att vara på alla föreläsningar o dyligt. Jag hoppas bara emma orkar med skolan så jag har en vettig människa att göra casearbetet med =)
Tror besätm det här kommer ta en hel del av min tid o bloggandet kommer nog kanske bli lite lidande. =) Måste verkligen fokusera på detta för att palla!


bild från google.

Detta lär vara jag många gånger i år tror jag.... nästa termin är det ju oraktik hela temrinen så då slipper jag iaf sitta med böcker hela tiden!


nu ska jag lägga mig för ögonen sviiiiiider verkligen. är sååå sååå trött....
Imorogn alltså ingen skola, men en hel dle läsande iaf, kanske. Om vilja sover länge =)

vilja somnade trots allt

Vilja har somnat så här på morgonkvisten o jag sitter o förbereder de sista infr skolstarten. Mkt papper att skriva ut o få ordning på! tur jag har min man på jobbet som kan skriva ut några stycken papper åt mig när jag själv inte har tillgång till skrivare just nu.
Måste också fixa min cv och ett personligt brev inför vfu:n (verksamhetsförlagd utbildning =praktik) nästa termin. Hoppas först o främst på att få vara i piteå för det är omöjligt för mig att pendla till boden, älvsbyn o luleå. Dels på grund av Vilja o dels för att det inte finns tillgång till bussar härifrån. Kan nämligen inte alltid ta bilen så... ja, det återstår ju att se vart man hamnar! Har då ansökt om alla möjliga platser för att ha så stor chans som möjligt att hamna i piteå eller åtminstone i så nära anslutning som möjligt till piteå.

Känns rätt okej annars att börja skola. försöker att inte stressa upp mig själv inför ngt jag inte vet vad det är. Varke kurs är ju olika så det kan ju faktiskt hnda att det går jätte bra o inte alls känns så tungt, men mest troligt lär det bli riktigt jobbigt.
Hur som helst ska jag klara det, får samla skolarbetena på hög o bara mata igenom när  vilja lägger sig o sover på kvällarna. =) Äh, det där fixar jag! =) Är iaf ruggigt glad jag har lätt för att lära mig.. känns dock jobbigt att de verkar ha gjort tentamen denna kurs skriftlig (har tre examinationer denna kurs varav en är en skriftlig temtamen. sen är det grupparbeten o casearbeten). den juridiska delen alltså. Förra året när jag tog ledigt för att vara mammledig så hann jag ju se kursplanen för denna kurs o så o då hade de en salstenta i juridik, inte en hemtenta. Tror dock att otroligt många kuggade på den så kanske därför de valt att gör aom det i år?
Jaja, et blir bra, då kan jag ju göra så mkt eller lite jag vill varje dag. Samtidigt föredrar jag salstentorna för jag har ett rätt bra läshuvud o får saker att fastna fort så det krävs inte lika mkt som när man ska sitta hemma o skriva en hemtenta... även om jag inte tycker det är hemskt på det sättet, men tar det bara mer tid än en salstenta helt enkelt... jaja, det blir bra!

nu ska jag slänga i mig lite frukost medan vilja vilar. sen ska i fara hem till min morfar som flyttat till piteå i helgen, 73 år gammal. =) Glömde min mobilladdare när jag var där o hjälpte honom packa upp sina saker... har ingen störm i mobilen o man blir ju sjukt handlingdförlamad alltså... måste fixa det innan jag far till skolan!

ha en bra dag alla!

KRAM

ojoj, trött idag

trött idag kan jag lova. blev ganska sent i säng av ngn besynnerlig anledning, hade ju ingenting att göra egentligen o var sjukt uttråkad... så jag menar jag hade lika kunnat gå o sova!
Idag vaknade vilja tidigt, 07.15, så det har varit en lång dag.
Tommy komme rju iaf hem senare ikväll, kring 18-18.30 ungefär. så vi båda längtar dit, jag o vilja alltså!

Imorgon drar min skola igång o jörgen, viljas farfar, ska sitta barnvakt hemma hos oss när jag är borta. Är bara kursintroduktion imorgon, men den är viktig att vara på för man får ju veta alla gruppindelningar o allt sånt. Då vet man exakt hur man behöver barnvakt framöver! 

Nej, ska fortsätta att leka lite me dpigan nu o jag ska väl också ta tag i städningen som ligger o väntar! =)
Ser ju dock stökigare ut än det är med alla leksaker utspridda över golvet! =)

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, men så är det! Det är min spännande dag hittills... ja, just det ikväll har tommy lovat mig lite egentid i form av påbörjandet av mitt möbelprojekt ute i garaget! Ska bli kul att dra igång med det =) Kommer nog blir grrrrrrrrrrrreat n'r det är färdigt! 

Fynd och nya saker =)

Jaha, nu har jag återigen lyckats fynda en ny möbel. Har länge tittat på en chiffonjé och idag lyckades jag fynda en på "kupan" (röda korset) här i piteå. Den kostade 300:- Väldigt prisvärt enligt mig =)
Jag ska ta an mig den som mitt nästa möbelprojekt för jag tycker INTE om hur den är målad. De har liksom försökt få till någon slags marmor målning, men inte lyckats speciellt bra. Däremot fastnade jag för den så otroligt mkt efterom den har så vackra ben och för att den redan är målad innuti med en grå färg. De andra jag hittat har man varit tvungen måla innuti också o det är sådant jäkla pillergöra med en chiffonjé och jag ids bara inte. O att lämna det omålat ser ju rent förjävligt ut så då har jag bara skitit i att köpa dem helt enkelt... Nu ska jag iofs måla den vit o "slipa" den lite för att få ett mer slitet o gammalt utseende o insidan är grå, men de e bra snyggare än att den är körsbärsträ eller mörk ek tillexempel...



Vacker, men som sagt, målningen NOT SO MUCH!



Annars otroligt välbehållen och vackra ben =)



Som synes så är den målad innuti och det är väldigt bra!!!!! slipper jag göra det hemska pillergörat! =)

Sen har jag varit med min svägerska, Maria, på Nolias outlet för barnkläder. Ruggit bra fynd där måste jag säga. Träffade också min fin fina vän Ida där o det blev att vi köpte samma jacka till våra barn så i vinter kommer Vilja o Ellen matcha varandra fint uppe i Jörn =) Supergulliga!
Blev också en "rånarluva", en pälsmössa, ett par byxor, en tröja och en kofta. Allt för 588.50:-.... Jag räknade aldrig vad det skulle kosta så när han sa den summan andades jag verkligen ut eftersom jag endast tagit ut 600:- när jag for... Tuuuuuur! =) Hade varit just lite pinsamt att inte ha nog med pengar! =) Vilja är iaf mega fin i sin nya vinterjacka! Har redan hunnit använda den lite eftersom vilja är ganska frusen av sig. Hon verkar verkligen gilla den o hon sover mkt bättre i den ute än i hennes höstjacka. Kanske tycker hon höstjackan är lite kall? Jaja, börjar nog använda vinterjackan from nu...
Ska ta en bild på henne i den o lägga upp ngn dag här.
Just det, hon fick också en villervalla mössa samma dag, en randig =)



Jackan i strl 80. Tänkt hon ska ha den hela vintern o mot våren. Den har "muddar" i ärmarna vilket gör att den sitter bra o istället blir lite "pluffig" över armarna, men inte så hon verkar bry sig om det =)



En enkel vit tröja. Tyckte ugglorna var söta, men annars är inte text på tröjor min grej alls. Den här fungerar dock, tykcer den är söt =)



"rånarluvan". Ett måste plagg under vintern tycker jag =)



Kofta som hon älskar. Hon kramas med den rent! =) Lillhjärtat!



Pälsmössan!

Tog ingen bild på byxorna, men de är helt vanliga lila byxor med mudd nedtill!

Har nu fått en ny dator också. Reklamationen gick igenom och sitter nu med en helt ny, av ett annat märke i famnen. GLAD!! Känns bra inför skolstarten då jag verkligen är beroende av en dator för att kunna göra mitt skolarbete. Det är också det chiffonjén ska användas till till att börja med. För det är så smidigt att kunna stänga åt bara o gömma alla skolpapper, men samtidigt kunna ha sin "kaos-ordning" =)

Avslutar med ngn bild på Vilja som imorse blev less på att ha gåvagnen borta så hon tog helt enkelt saken i egna
 händer o hittade ett bra substitut! =)



I nya tröjan tom. =)



Nöjd o glá kexchoklá!!!!!!!

fortsatt trevlig lördag

KRAM!







bebisar

Sitter o tittar på tv3:s nya program "drömmen om ett barn" och det tar mig tillbaka till min o tommy kamp om att få Vilja. Kan verkligen relatera till en del av det odm säger... som tur är fick ju jag o tommy hjälp då de såg att det var min ägglossning som var galen. Med hjälp av tabletter fick vi äntligen plussa och gå igenom en hel graviditet efter 4 år av missfall o besvikelser... Jag är sååå såååå tacksam att vi fick vår utredning gjord och att vi hade så positiva och förstående läkare vid vår sida och jag är såååå såååå tacksam att vi fått vår underbara skatt Vilja in i våra liv. Hon förgyller och ger livet en helt ny mening. En dag hoppas jag Vilja ska få ett syskon också och nu när vi vet vad felet är så är ju chansen stor det ska gå en andra gång också =)



Jag i v 39+ Rätt stor mage =) Världens mysigaste unge därinne!

Vilken sorg att inte kunna få barn. Min syster har inga äggledare och det är en stor sorg för henne, men också för mig som vill bli moster =)... Som tur är kan hon göra IVF och få uppleva en eller flera graviditeter, men det är samtidigt en sorg att behöva ngn för att kunna få barn... om än alla är tacksam att det finns hjälp att få! Jag menar absolut inte att dte är ngt fel eller så utan jag menar bara att det kan vara jobbigt att veta att de är lång kö, lång tid att vänta helt enkelt.... o en väldigt lång process framför en med många steg innan det lyckas. Alla steg är värt det, men mn sätts i en helt annan situation när man itn ekan få på naturlig väg! Som tur är kan jag o tommy få på naturlig väg, med lite insatser av mediciner o jag kan verkligen säga att bara sättas på prov inför att få barn har gjort mig så ödmjuk och repsektfull för alla människor som kämpar på med att få ett barn....

Jag vet ju att min syster kommer att få barn, hon är så inställd på det själv och kämpar mot det och jag är övertygad att hon och vi andra i hennes familj kommer få uppleva en liten busig Ida-kopia inom ett par år =) Hon skulle bli en sådan fin o mysig mamma... barnet skulle få det största hjärtat i världen och dessutom en sjujäkla gen att vara pratglad, haha!

Vill också skicka ett sååååå sååååå stort grattis till min underbara vän Erica o hennes sambo Micke som ska få tillökning i Mars. Jag är så glad för er skull o det är er så väl unnat. Du kommer också bli en fantastisk mamma!


Bild från google

KRAM!

Kuoma skor till pigan

Har efter en hel del tittande o provande bestämt mig för att VIilja ska få Kuoma skor i år. De är rätt dyra, typ 600-800:- beroende på var man köper dem, men de är jäkligt bra. Vattentäta, men de andas ändå bra o dessutom väldigt varma. Hon kommer ju som sagt vara ute en hel del i år så hon behöver en kvalitetssko =) Har också bestämt för att de ska vara svarta då det matchar allt! Hon har ju en lila overall, men den är i strl 86 så vi har även fått ärva en dle andra overaller i mindre strl om hon inte kan ha den lila i år. Skulle dock vara en jäkla synd för jag köpte den förra året för 700:- på rean på hanséns. Jag var på väg att köpa strl 80, men kassörskan sa att den skulle vara för liten... suck, synd jag lyssnade för den hade varit perfekt på vilja!  
HUr som helst, back to the shoes.. =) Strl 20 kan blir lite stort för innermåttet är 13 cm i skon o viljas fötter är 10 cm. Men som killen som arbetade på affären sa.... när man står upp så blir ju fötterna lite större så. De rekommenderar att de ska vara 2 cm tillgodo i barnskor, men 3 är lite stort, men som sagt henens fötter mättes ju när hon satt ned så jag tror det blir bra....

KUOMA

De var dessutom lätta som skrutt att ta på, stort plus! =) Man vill ju det ska gå fort i smärtfritt!!!!!! =)
Blir nog denna skon då helsvarta hos den här återförsäljaren inte fanns.. bara rosa o svart i samma mönster!
Men den är ju ganska fin så...

Måste också nämna att de ÄNTLIGEN godkänt reklamationen på min dator hos återförsäljaren, så efter 3 månader med att bara lämna in, få tillbaka, lämna in, får tillbaka så ska jag få en ny! skönt o passande då min skola börjar på måndag, gode beroende av en dator då!

Ha en bra kväll!

KRAM!

stanhäng med Naomi idag

Blev att fara in till stan idag då Naomi öhrde av sig o frågade om jag hade tid att ses. Och som jag har tid.... Är så glad hon hörde av sig annars hade jag förmodligen inte lämnat huset idag och det är faktiskt rätt deprimerande att bara sitta hemma hela tiden.
Köpte iaf lite saker som vi behövt ett tag nu. Det första jag hittade var en lampskärm till min lampfot, så jäkla tur. Första affären jag frågade på och dessutom hade de packat upp dom för typ en timme sedan eller nå... =)

Köpte också ett par fleecehandskar till lilltjejen, ett par lila. De har tumme, men inte fingrar så de blir nog bra. Jag har en massa vinterhandskar till henne, 4 par tror jag. Har fått ärva av tommys syster... men just den här tiden mellan vintern o hösten då det är för kallt med bara fingervantar måste man ju ha ngt lite mer rejält, men ändå inte för varmt. Därav inköpet =) Tror dessutom de kommer passa perfekt till våren då sådana handskar behövs igen. Tog nämligen storlek 9-18 månader (Vilja är 10), men hon har så små händer att de förmodligen komme rpassa ett bra tag efter 18 månader också =)
Var dessutom på jakt efter nå bra vinterdojor till henne. Då vi ska vara i Jörn en hel del då min man o hans kompis tagit över det skidcentret så kommer Vilja behöva riktigt bra o varma skor i år. Det var dock dött lopp, inga skor vi provade satt bra, en del fick vi inte ens på... vad är det för skor som man gör så besvärliga att ta på?! Irriterande... Fick iaf viljas fötter mätta idag o de är hela 10 (!) cm långa... eller korta =)
Tror jag siktar på att handla skor på nätet faktiskt, vet ju hur jag vill de ska se ut nu när jag varit i stan o testat o om de nu inte passar får man väl skicka tillbaka helt enkelt =)

Hur som helst, tillbaka till inköpen.. For till claes ohlson o skulle köpa nya glödlampor då jag o tommy, klantigt nog, köpte glödlampor där, men ingen av oss packade ner dem och tog med dem hem... de blev alltså kvar på affären. Turligt nog så stod en kille som jag o min kompis vet vem det är i kassan o han trodde ju på mig när jag sa jag glömt ta med glödlamporna sist jag var där... fick alltså bara ta dom igen då o så fyllde jag på med en del andra också =)

Sen gick vi på H&M där jag köpte 5-pack sockar till Vilja (alla i neutrala färger, med ljusa ränder). Köpte också en skjorta till min man som Vilja ska få ge honom =) Sist, men int eminst fyndade jag en liten mjuk och härlig (randig) tunika till lillpigan... tror bestämt det kommer bli en riktig favorit som kommer nötas =)







Här ser man ju dessutom henne fina risgryn som blir större o större för varje dag. Dessutom har hon ju två bissingar uppe o en sjunedrans glugg också =) Meeeeega gulligt =)

tuttar på vift

Seriöst, vart försvinner alla tuttar? I helgen tog jag med tre stycken till mina svärföräldrar och INGEN kom med tilllbaka. Far man iväg med Vilja så kan man räkna med att minst en tutte är borta innan man landar hemma igen... *suck*
Vette fan vart de far alltså, finns ingenting man köper så många av som tuttar... Oftast har vi med samma tutte när vi far iväg i en sådant där band som man fäster i jackan eller ngt annat.. så frågan är då, vart gör hon av med alla tuttar här hemma? =)
Tokiga unge!



Om  hon bara kunde hålla reda på dem så jag slapp köpa så många nedrans tuttar! De är ju inte speciellt billiga heller... haha!!!

Idag har iaf alla mina saker från jotex-köpet kommit så jag ska fara o hämta dem lite senare och inspektera mina köp.. =) KUL!!!

Ha en bra dag!
KRAM

Gårdagens fynd

Igår har jag varit med mamma på reprisen, på Humlan (och fikat) och sedan på röda korset!
Vilja fick smaka MER festis päron smak, det var riktigt gott! =)

Det här är iaf de fynd jag gjorde igår...



Jag tror nederdelen är i nysilver, men är ej säker. Älskar den iaf =)



Dessa två pallar köpte mormor till henne! Fina! Är en jordgubbe och en melon =) Har dock tänkt måla benen vita, tror det blir finare, men de tär ett senare projekt! =)



Dom är så små att min lilla tjej kan sitta på dom redan nu! =)



Men det kanske inte var det roligaste hon gjort... kände snog konstigt att sitta så där... Hon inspekterade vekrligen pallarna. Till slut bestämde hon sig för att de gjorde sig bäst upp och ned så båda hamnade så... Vände jag en, kröp hon dit och vände tillbaka dom fel håll igen =) Haha!



Köpte denna golvlampa på reprisen för 100:-. Tanken var först jag skulle måla den vit, men väl hemma hos oss ås bryter den av väldigt vackert mot allt de andra vita. Jag tror bestämt den får stanna brun. Ska ladda upp en bild när den står på plats´... Är iaf väldigt nöjd med denna, har letat en rejäl golvlampa länge, men ska man köpa nya är de ju svinigt dyra. Dessutom har de jag hittat på loppisar och sådant vara för låga i höjd, tycker ändå de ska ha lite höjd i sig. Denna är undegär 150, med skärm närmare 160 cm =)



Hittade också en perfekt skärm till, tyvärr är den lite stram, hade varit fint med något mer gammaldags... Samtidigt är den rätt gammal om man tittar till sömmarna! Den är också lite gulnad så den mer ser beige ut än vit och det är ett stort plus tycker jag =)

Det var det!

Idag ska jag in till stan med min man. Han är och jagar älg just nu, hoppas verkligen han får ngt. Ringde tidigare och då hade det tydligen varit riktigt spännande, men tyvärr smög de sig på och insåg att det var fel sort. De fick alltså inte skjuta =( Vill verkligen han ska få skjuta någon i år, han haft lite otur på dne fronten och inte fått skjuta ngn älg än! Jaja, det kommer väl förhoppningsvis.
Vilja ligger och sover, hon vaknade rätt tidigt idag också (07.15), precis som igår. Så hon har varit i gasen hela morogonen och har somnat för ca. 30 minuter sedan.
Jag har sprungit omkring och städat som en galning här hemma medan Vilja lekt med sin leksaker =) Ibland kan hon verkligen underhålla sig själv och det är sååå skönt att kunna göra ngt annat emellanåt =) Så nu återstår iaf bara lite finputsning i köket och en tvättmaskin ska hängas sen är allt klart! =) Behöver dock vaska här hemma så kanske ger jag mig på det också innan vilja vaknar.

Sen ska jag som sagt in till  stan och jag tor rminsann jag ska äta en liten gosak. =)

Ha en bra dag!!!!!!

KRAM!