såååå slut

trött, sliten o slutkörd är tre fungerande ord på mig just nu... barn som inte sover på natten är fan inge skoj alls.. borde sova själv nu för att klämma ur de fä timmar man får mellsn vakningarna, men istället sitter man här o bara försöker tänka igenom det man inte hann under dagen... sova eller ladda batterierna genom att få lite egentid? småbarnsliv med en trotsig 2-åring, en vääldigt missnöjd 7-månaders i kombo med hushållssysslor, 100% skola, en man med två företag (han är typ ALDRIG hemma) börjar sätta sina spår o jag börja r vara sjukt sliten.... sovmornar eller bara avlastning under dagarna är inte en lyx jag har i min vardag o jag vet ja valt min sits själv, att skaffa mina fina barn.. ja ångrar inte det för en sekund, men ibland är det ändå tungt.. nu är en sådan period...

men jag älskar er, fina underbara ungar!

nytt, men gammalt...

hade sådan himla tur att min svåger skulle kasta bort deras pinnsoffa, blev vild av lycka när jag såg den stå utanför svärföräldrarna i snön... tog hem den o gav den en bättre plats än snöhögen o den passar in så bra i vårt kök :)

lyckan över nt så litet :)

sen har jag gjort en ny tatuering igen, tror den blir elfte ... ja, något sådant. den gjorde jag då på höger underarm... slutmålet är en hel sleeve så just nu placerar vi ut de motiv jag vill ha proportionellt över armen. slutligen ska motiven bindas samman med massa blommor o rankor med mera. denna blev då ett tidsur av den enkla anledningen at jag verkligen anser man ska ta tillvara på den tid man har o inte slösa bort den. själv är jag ju duktig på slösa bort den så därför vill ja ha den som en påminelse om vad som faktiskt är viktigt i mitt liv.. dvs. mina barn, min familj, mina vänner, intressen, hälsan och så vidare... klockslaget står på 20.15 eller om man lite klurigt gör om det lite står den på 8.15 som betyder 15 augusti. samma dag jag o min man gifte oss ;) jag är annars väldigt noga med att inte sätta sådant jag inte vet jag kan stå för hela livet på kroppen. jag menar jag kommer ALLTID älska mina barn, no doubt about it, men jag kan faktiskt inte veta om jag alltid kommer älska tommy.. saker kan hända och situationen kan förändras. men en subtil antydan till vår kärlek kan jag göra i klockslaget i klockan... detta är också lätt att bortse från ifall vi skulle gå skilda vägar en dag, vilket jag absolut hoppas vi knte kommer göra :)


detta är tatueringen :) ha en bra torsdag...

kram

en bra mamma, vad är det?

vad är en bra mamma, detta är något jag tänkt på mycket... vad gör oss bra vad gör oss dåliga!?
 
Enligt en amerikansk hushållsbok från 1950-talet ska en god hustru och mamma alltid ha middagen färdig när mannen kommer hem. Hon ska plocka undan leksaker, torka av bordet och säga åt barnen att vara tysta, så att han får lugn och ro. Hon ska inte ställa några frågor om vad han gjort under dagen – han är husets herre och gör alltid sitt bästa för att vara rättvis.
humpf? =) denna typ av man skulle, idag, inte direkt bli hyllad för sin jämställdhetssträvan... =)
 
 
njaaa, husmorsgrejen känns inte för mig.... =)
 
enligt psykologiguiden.se  kan  man eftersträva att uppfylla följande punkter för att vara en bra mamma...

1. Försök att inte ta på dig skuld när barnet går in i jobbiga perioder. Det är naturligt och utvecklande med trots och frustration. Det är inte ditt fel. Och det går över! 

2. Tala om som det är, även om det är svåra besked som skilsmässa eller sjukdom. Barn anar ändå och det är bättre att veta än att fantisera. 

3. Låt barnet vara litet när det behöver vara det. Ta barnets rädslor på allvar. Låt till exempel också ett stort barn sova i din säng utan att göra stor affär av det. 

4. Tala klart och tydligt om för barnet vad som gäller. Det är inte fel att våga sätta stopp, bli arg och hindra ett barn som är trotsigt och bär sig illa åt. Det är tvärtom viktigt, genom att ge motstånd hjälper vi barnet framåt i utvecklingen. 

5. Ge dig tid att prata med barnet, både om vardagligheter och om sådant som liv och död, godhet och ondska. Ta barnets funderingar och oro på allvar utan att vifta bort eller bagatellisera. 

6. Prata med andra föräldrar om föräldraskapet särskilt om du är orolig eller rådvill. Det kan hjälpa dig, men du kan också hjälpa andra. 

7. Acceptera inte att barnet säger elaka och föraktfulla saker till dig. Säg till barnet att sådant får du tänka men inte säga. 

8. Var taktfull. Använd inte ironi. Gör inte narr av barnet och lämna inte ut henne genom att tala om för andra vad hon sagt eller gjort om hon inte vill. 

9. Välj dina strider under stormiga perioder, även om du blir inkonsekvent ibland. 

10. Barn mår bra av att ta ansvar, men det ska vara lagom mycket.

 

dessa rader är geniala... visst är det detta som gör det fantastiskt att vara förälder... när man sitter ner och förklarar för sitt barn om saker o ting... när man blir arg tar man sig tid till att berätta varför man blev arg.... om man skriker och för dåligt samvete erkänner man sina fel för barnet.... när de trotsar och skriker stannar man upp, tänker efter och beslutar om striden är värd att ta. Man går inte in i något halvhjärtat, har man bestämt sig för att ta striden gör man det till 100%, ska man inte ta striden varöfr då påpeka?.... att man pussar sina barn, uppmärksammar deras tårar, stannar av mitt i städningen och ger dem en lekstund, låter dom grisa med maten, skrattar och gråter med dem, stöttar och förklarar, leker och tillrättavisar, ger en extra glass mitt i veckan ibland, tållter sig vara inkonsekvent ibland, men kommer alltid ihåg att vara uppmärksam på när våra små behöver oss....

 

jag vet inte vad som gör en bra förälder, det är olika, men jag vet att jag alltid gör mitt bästa och jag vet att jag är en pedagogisk mamma som sällan skriker i onödan... jag tycker vi mammor (kan inte tala för pappaor, men säkert är det samma för dem) är dåliga på ge oss själva beröm och klappa varandra och oss själva på axeln för det otroliga jobb vi gör med våra barn. jag är fasiken en bra mamma, hur vet jag det? jag ger mina barn kärlek, jag är aldrig våldsam mot dem, ja, jag säger ibland fel saker och höjer rösten i fel lägen eller rent obefogat, men jag kan erkänna mina fel, be om förlåtelse och visa migmänsklig för mina barn.... framförallt går det inte en enda dag utan att jag säger att jag älskar dem, verkligen krama rom dem och ger dem av min tid oavsett om det gäller att göra mat tillsammans eller rita... jag älskar mina barn såååååå såååååå såååååå mycket.

 

jag är en bra mamma för jag gör så gott jag kan! har du berömt dig själv idag!? =)

 

 

mitt hem...

hittade inspiration att fixa lite hemma ikväll, detta blev en del av resultatet...

melodifestivalen tar verkligen fram det unika, love it or hate it...

 
Yohio! va, är detta verkligt en... en man (eller för en 28-åring som jag, kanske mer en kille eller pojke) !? =) han ser bättre ut än de flesta kvinnor jag sett =) good for you, man! =)
 
unikheten är fantastisk... mer fantastiskt är att man i dagens samhälle kan uttrycka den. synd bara att det finns männskor som måste trycka ned, stöta bort och exkludera dem som är modiga nog att verkligen stå för dem de är, dvs. en som stpr ut från mängden! jag skulle inte vilja påstå att jag är som alla andra, det vi kallar för "normal", men min unika perosnlighet faller o andra sidan in inom ramen för vad samhället anser vara socialt accepterat vilket många gånger är skönt. jag blir inte utstirrad, ifrågasatt eller viskad om (iallafall inte för mitt utseende eller sätt att uttrycka mig på). det är otroligt starkt att visa vem man vekrligen är, våga stå för det o stå emot den ignorans den svenska samhället bär på...
all heder till alla som inte faller inom samhällets ram av vad "normalitet" är, men vågar stå för den unika och vackra person de är!!!
 
 
ha en bra lördag kväll!
 
 
 
 

helgen är här.... IGEN!

helg igen o det känns som det är det jämt... kanske rä det så att man bara tar till vara på dagarna lördag o söndag? för mig känns det nästan som att det är den enda tiden jag på riktigt lever och njuter av tiden med mina barn! under veckorna är det så mycket med dagis, egen skola, matlagning, stress, träning, handling etc... på helgen kan saker o ting ta sin tid, man kan äta frukost tio o ha vila för vilja först vid 14. man har tid för lek och stoj på ett annat sätt o man kan njuta av att vara tillsammans hela familjen (eller ja, de få helger tommy är ledig iaf) =)... helgen innebär en sovmorgon, familjeaktiviteter, fika på stan, träffa kompisar, trevliga middagar och från och med nu melodifestiveln varje lördag en tid framöver!
 
 
 
ja, helgen är magisk, det är bara så! den tar fram det bästa hos de flesta så att säga... folk har tid att umgås och slappna av (om man inte har helgjobb, men lite grand även då =P)! oavsett vad man har för mys, fredags, lördags eller kanske söndag (varför inte rent helgmys) så är det något fantastiskt med att bara plocka fram lite gotta och vara tillsammans! vilja, min 2-åring har precis börjat först detta med LÖRDAGSgodis och jag kan känna sådan glädje av att bara få ta fram detta godis, lägga i en liten skål, ropa på henne och få se hennes lycka när hon äntligen får sitta i sin tv-fåtölj och äta lite godis o dricka cola till nicke nyfiken, musse pigg eller någon annan favoritfilm! ja, barn är fantastiska, de lär en att leva... för en sak är säkert, mit tliv började den dagen Vilja föddes och fick än mer mening den dag ebba kom! dom har tom. fått mig att uppskatta helgen som jag inte annars märkte av ens...
 
 
personligen går jag just nu igenom en viktresa (igen) efter jag fått barn.. ska ned till matchvikten igen o därför äter jag bara något gott en gång i veckan så jag längtar tills imorgon när jag får släppa tyglarna lite grand o slappna av o inte bry mig! för mig är denna en gång i veckan otorligt viktig för att jag under restrerande 6 dagar ska orka hålla motivationen uppe och följa min kost (som är GI, eller kanske mer korrekt extravaganzas rekommendationer)... för mig är choklad min absolut störtsa last, men inte mjölkchoklad i form av marabou eller så, utan fikabröd...
 
 
detta är min känsla för choklad, verkligen! jag älskar choklad, allt som har med choklad att göra! =)det bästa jag vet är att äta en riktigt härlig chokladig bit tårta eller liknande en lördag förmiddag ute på stan! det är njutning för mig, vekrligen!
 
jag menar, ser detta dåligt ut kanske?
 
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...........
 
 
sen är det inte bara gott utan vackert också!
 
vi ska inte prata om min andra last... suck! den hatar jag, men det är sant... Coca cola...
 
 
yum yum! kan det se godare ut? tur jag har en kompis som delar min last till fullo! du vet vem du är... haha! ruggigt beroendeframkallande, därför har jag verkligen begränsat detta o dricker det inte alls lika mkt mer, på lördagar väljer jag ofta LOKA istället som är bra bättre för kroppen och ruggigt gott! =)
 
Nu ska jag njuta resten av kvällen o sen lägga mig I TID för en gångs skull! 
 
ha det bra och njut nu av helgen! är ju hela fem dagar till nästa om ni inte tar tillvara på denna =)
 
kraam