vilja roslin - 1 år imorgon

imorgon är det ett helt år sedan man låg i oändliga smärtor o väntade förtvivlat på att lillskiten skulle komma fram... eller ja, redan idag för ett år sedan var det väääldigt tungt! haha....
har iaf bakar igår o inv'ntar nu 1-års dagen =) ska bli mkt roligt med lite gäster...

idag kommer erica hit o hon ska sno lite bebiskläder av mig nu när hon snart ska ha en liten tjej =) eller snart, i mars... men tiden går så fort så det är snart =)

blir ett jätte kort inlägg idag för jag är så himla himla trött, måste passa på att lägga mig på soffan o vila en stund när vilja sover ute i vagnen...
kommer en rejäl uppdatering efter viljas födelsedagskalas... med massa massa kort! =)

ha de bra!

länge sedan... IGEN

tiden går så fort när skolan dragit igång och den mesta tiden går åt att antingen planera med barnvakter, umgås med pigan o tommy, städa, vara i skolan och läsa skollitteratur! men nu är det bara denna veckan o nästa kvar på denna kurs. sen drar iofs nästa moment igång direkt, men då har man iaf gjort bort en =) hoppas bara att man klrar tentan! =)

förra vckan hade vi casesamtal som är en övning på myndighetssamtal. Vi var två och två och agerade socialarbetare som träffar en ungdom och dennes föräldrar (skådespelare) då en anmälan kommit in till socialtjänsten om en oror inför ungdomen "Kim". Samtalet gick ut på att prata runt kims liv och fåe n inblivk i vad som ske ri hennes liv... det gick väldigt bra, vi fick mkt beröm, speciellt för inledningen av samtalet och så vidare =) Kände ju extra kul efterosm jag var dne som höll i det inledand ei smatalet, dvs. berätta om samtalet, varför vi alla är samlade, tystnadplikten och vad en utredning är med mera =) Imorogn har vi seminarium ang. det samtalet. vi har alla skrivit reflektioner och ska prata kring det...

om precis en vecka fylle rmitt gullhjärta ett år. kan inte fatta att det var så länge sedan hon kom till världen. däremot kommer jag ihåg tysligt att det var -29 grader ute och det är ju lång tifrån samma temp detta år.. det var svinigt kallt hela november kommer jag ihåg att jag tyckte. hur som helst ska det bakas en del i helgen. Ska baka cakepops, bullar (vanilj och kanel), lussekatter, två tårtor och eventuellt nå småkakor också =)


cakepops


tårta från google. Har tänkt göra grodor, rosor och lite annat som ska fästas på tårtan.. allt för 1-åringennär går inte bullar hem... gillar man inte kanel så går garanterat vanilj hem =)


lussekatter

jag älskar att baka, tycker det är fantastiskt avkopplande och terapeutiskt. hjärnan får slappna av och bara mysa på bland underbara dofter. dessutom är det alltid roligast att bjuda på något man bakat själv, det är mest uppskattat och godast!

1 år, KAN NI FÖRSTÅ! =)


min lilla tjej? tycker tidne gått så snabbt, men alla håller inte med dock. När Vilja var med sin faster Maria igår så berättade hon att fredrik, hennes man, sagt att Vilja måste vara världens äldsta 1-åring eftersom hon funnits bra mycket längre än så, haha! Ja, det är ju tur ngn tycker tiden går sakta =)

imorgon ska jag och min kära kära vän Naomi gå på bio. Blir twilight...


bild från google

längtar, ska bli sååå sååå roligt och fara iväg med en kompis och bara slappna av med en mysig film och lite godis! var länge sedan man fick lite sådan tid... =)
Måste också säga att av alla mina vänner är verkligen Naomi den som är bäst att höra av sig, är så roligt då man får ett sms nästan varje vecka då hon frågar om vi ska ses! =) så mkt värt att veta att ngn vill vara med en, hihi!  Jag tror vi är lika bra på höra av oss till varandra !

What else?

Vilja har börjat vakna tidigt som attan på morgonen. Jag hoppas det är en fas och att hon snart börjar sova lite längre igen. Hon vaknade alltid kring åtta, halv nio förut. nu är det nästan alltid sju eller tom. halv sju. det är vääääldigt stor skillnad i sömn mellan halv sju och halv nio ju =) betyder man kan vara vaken lite längre på kvällen om man får sova lite längre på morgonen. man har ju valet att vara vaken trots att man får sova lit emindre, men man lir ju så nedrans trött när man inte får sova under natten. dessutom har hon börjat tjorva på nätterna, IGEN! hon nattäter ÄN och nu har hon börjat vakna o skrika på nätterna, IGEN. galet jobbigt då man känner sömnbristen komma smygande efter nägra nätter v konstant vaknande. Jag undrar om gon drömmer mardrömmar en del får så fort hon vaknar tilll och ser mig ovanför henne så somnar hon om.... för att sedan vakna och göra om samma en timme senare! jobbigt, JA, men samtidigt visste man att detta skulle kunna hända när man skaffade barn och hon är det bästa, absolut bästa i mitt liv! hon är värd all sömnbrist och så mkt till!!!!


Jag ska sova lite nu! eller snart, men iaf umgås lite med tommy innan vi ska sova... kan ju inte sitta bänkad framför datorn hela kvällen!

KRAM
skola till tusen och världens bästa vilja

Idag ringde jag samtalet till ungdomen som vi skall träffa och prata med på fredag. "Kim" är hennes fiktiva namn och samtalet var rätt intressant faktiskt...
hur som helst ska det blir skönt att få casesamtalet bortgjort, har en känsla av att helgen kommer kännas VÄÄÄÄÄÄLDIGT bra =)

Sen har jag suttit o markerat i lagboken massor, hänvisningar vidare till hänvisningar... ett oändligt virrvarv av lagar och förordningar! hoppas verkligen att jag klarar det här momentet och slipper göra omtenta, är första gpngen jag är orolig för att inte klara en tenta faktiskt. annars har jag ändå känt mig förberedd och något så när påläst, men nu! ojoj, hur ska detta gå? Har varti på två föreläsningar av... ja, kanske 10 och jag har verkligen ingen riktig koll på alla litteratur. fuskat en hel del med det, varken haft ork eller lust att läsa!!!!
Till råga på det så är det ju sjukt tungt att inte ha dagis till vilja förrän i januari. Många frågar mig också varför vi inte söker dagis tidigare, dvs. kanske 1 dec. då vilja fyllt ett år. Det enkla svaret är att det skulle bli inskolning på inskolning. Först en 2-3 veckor lpng inskolning för att ha jullov i ca 3 veckor och sedan en ny inskolning på 2-3 veckor. Skulle vara jobbigare och tyngre för alla oss än att vänta till januari med inskolningen. Speciellt skulle det kännas grymt och rent elakt mot vilja, skulle aldrig kunna göra så mot henne... jag säger ingenting om de som kanske gjort så och tycker det gått bra, bara att jag inte vill göra så!

Sitter och ser two and a half men med tommy. han älskar det, tycker också det är roligt, men det är ingen serie jag sitter och storglor på. Sneglar lite då och då... skrattar lite här och där =)

Ska strax lägga mig o pilla lite på mobilen innan jag sluter mina bruna för natten!

jo, måste säga att vilja har börjat prata massor nu... hennes favoritord är nog vilja, men det låter mer som iiiiilja och så pekar hon på sig själv! sen är det ju alla djurljud. nu kommer mjau också, men mer maaaaooooo, hon säger möööööö istället för muuuuu, men man måste hylla henne ändå. Hon är riktigt talfärdig för hennes ringa ålder.
hennes lista av ord ökar stadigt och jag är sjukt impad över hennes ordförråd så här långt. några är mamma, pappa, vilja, vovve, massor med djurljud, lampa, titta, där, tack, puss... med flera, men hon säger såklart uss till puss =) Mitt lilla hjärta, är så stolt över henne!
sen är hon så himla rolig när man leker med henne och så vill hon inte man rör saker då knuffar hon bort handen och säger nääää och tittar på en med en fin liten grimage =)

ha en bra kväll! sov gott!

KRAM

shit vad länge sedan!

äntligen har jag fått mig en ny mobil... en HTC sensation xe. måste säga att en helt ny värld öppnat sig för ögonen...haha! lite sent ute, men nu förstår jag vad alla menar med hur bra det är... samtidigt förstår jag ju de som inte tycker det är viktigt (tyckte int ejag heller innan jag hade en, haha)... man kan ju liksom inte sakna ngt man aldrig haft och visst kan man tycka att mediasamhället börjar vara lite väl överdrivet =)HTC sensation xe

skolan är anledningen till det glesa bloggandet! har haft otroligt mkt i skolan, men nu är det bara tre veckor kvar på denna kursen iaf =) känns riktigt bra att man närmar sig slutet, inte ngn rolig kurs detta.... eller ja, den är väldigt intressant och högst rleevant för de tyrke jag kommer att jobba med när jag är klar, men den är tung och väldigt packad! Tuff kurs att börjamed å här efter mammaledigheten =)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Har idag varit o köpt farsdagspresent till Tommy. Han fick den idag eftersom stan är öppne imorgon och om han behövde eller ville byta ngt var det ju som en bra möjlighet för han att kunna göra det... men han blev nöjd och ville inte byte ngt så det var rligt =) Köpte en grå, lite varmare tröja med krage som går att dra ned med en dragkeja samt en mössa med vindstopp. tänkte att den mössan kunde vara bra när han ska vara ute i backen o fara omkring med en massa iskall och snöig blåst runt öronen =)
så grattis i förskott på din första farsdag, älskling ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ska sätta mig nu under helgen och börja markera upp allting i lagboken inför tentan den 2/12. är mkt tt göra och kommer säkert ta flera timmar innan jag är klar med det, men det kan vara värt det när man sitter där med tentan!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

om exakt 18 dagara fyller vårt lilla ♥ 1 helt år. Kan inte fatta att det var ett år sedan jag låg i oändlig smärta och gränslös lycka inom loppet av tre sekunder =) Jag älskar dig min allra finaste skatt ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Imorgon ska vi fara in till stan är min söta söta morfar ska bjuda oss alla på fika. Jag, vilja, tommy, min moster, kent, morfar, ida och lennart ska alla ha trevligt på stan tillsammans =) Mamma och eino skanas för d eär i sthlm hos eino. tycker fö rövrigt att eino ska ta sitt pick o pack o flytta till piteå, hit till oss och mamma! ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nu ska jag, tommy och mina svärföräldrar sätta oss o se "colombiana", hoppas den är bra och inte allt för pangpang och blodig... tycker inte om sådant!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Lev och må!

♥♥♥♥♥♥

KRAM

♥♥

trött, trött o åter trött

När skolan dragit igång ordentligt känns det också med sömn o energi. Har inte så mkt till övers om jag säger så. När allting kring skolan är slut,tar mammarollen vid o då den tar slut för dagen är också jag slut för dagen =) Jag längtar tills vilja får börja på dagis så man slipper känna en ständig stress o press över att inte ha barnvakter o ändå känna tvånget att befinna sig i skolan för att överhuvudtaget förstå ngt av vad fasiken vi håller på med... Allting blir lättare med dagis (?) eller inte.... då börjar den eviga sjukan som dom flesta småbarn går igenom. som jag förstått det brukar barnen som börjar på dagis vara mer eller mindre sjuk typ ett år efter de börjat. men som med allting annat finns inte regler utan undantag, kanske är vilja ett av de undantagen =) Kan alltid hoppas!
Hur som helst, om någon kommer på något som är me rinvecklat och totalt oförståeligt än sekretesslagen såh ör gärna av dig! Sjuuukt många undantag till undantagen till undantagen... galet alltså!Idag har vi iaf varit i jörn hela familjen. tommy och R hade möte med alla vintercampare och de blev verkligen väl bemötta. alla verkar mkt positiva till bytet av arrendatorer och dessutom var det högt uppskattat att vi lagt ned lite själ i träffen och bakat en del fika. Jag bakade kärleksrutor, typ 80 st bitar. Ida bakde 50 bullar och R´s mamma 90 bullar.... vi var som oroliga det inte skulle räcka, men det gjorde det gott och väl =) Så vi valde att frysa in det som blev över för att kunna ta fram det vid andra tillfällen där borta =) Husvagnen står också på plats nu och den ska bara kopplas till förgården så är vi redo för en vinter i jörn. Blir spännande att se hur jag kommer att ta det... är inte sepciellt mkt för att campa överhuvudtaget och gillar int eheller att vara instängd på små ytor. Har inget med nå klautrofobi att göra eller så, utan jag tycker bara det är jobbigt och inte alls mysigt... men kanske blir det bättre nu när vi får ha våra egna saker där och får känna tta det är lite utav vårt helghem!? Jag hoppas det... Vilja kommer nog trivas jäkligt bra däremot kan jag tro... vilket barn vill inte vara så nära snö? =)Detta är då vårt vinterhem i år! Kom hit och sov över, ät i resturangen (bli serverad av mig kanske? haha) och åk slalom eller snowboard i jätte fina backar... finns dagskort att köpa såväl som årskort och ett annex med uthyrningsrum att sova i eller om man föredrar mer avskildhet så finns det att hyra husvagnar! =)

Nu blir det harry potter, sista delen, med tommy. Vilja har somnat sedan ett tag så nu är det tyst som bara den i huset. Jag njuter av en liten bit choklad och gruvar inför morgondagens jättestädning eftersom vi ska ha husvisning på måndag! men det är morgondagens bekymmer det! =)Vårt hus!

Ikväll har jag iaf fått mega mysa med lillgumman när vi badade, hon lekte och plaskade ett tag, men sen blev hon jätte mammig och ville bara ligga på mitt bröst o kramas o pussas! Myyyyyyyyyyys unge! Hjärtat blev så varmt att man nästan kunde känna värmen utifrån =) Så mkt kärlek, helt otroligt!

Hon har också börjat med ngt så jäkla roligt.... hon spänner munnen till ett stort O och skrattar... är så gulligt så man dör. Dessutom vet hon om att man tycker det är roligt så hon gör det för att se ens reaktion... hon börjar bli så stor och medveten om allting, helt otroligt alltså!
Hade tänkt lägga ut en bild på det, men kameran dog såklart, får bli en annan dag då! =)

KRAM!