Snabbt inlägg

Tänkte börja med att berätta något som egentligen var menat att komma in för någon dag sedan, men glömde bort det helt enkelt =) Jag och Erica for till stan efter loppisen i lördags i parkerade i Leoparden, mitt emot ica kvantum. Iaf bilen vi parkerade vid hade förardörren ÖPPEN... vi tittade runt, men såg ingen. De hade verkligen lämnat förardörren öppen på en fullsmockad parkering, en lördag och mitt under Pdol-helgen... Vilka jävla puckon!
Här kommer då fördomen, när vi skulle gå tittade vi reg.numret.. och självklart var de en jävla norrbagge! de må vara en myt om dumma norrmän, men när det kommer hit så undrar jag fan om de är snäppet mer korkad än resten av världen! För några år sedan mötte (!!!!!!!) jag en norrman i en rondell och för kanske 5 år sedan körde jag in i statoil-rondellen... där står då en norrman/norska med sin bil helt STILLA i innerfilen och läser en kartjävlel! VA? Hallå skaffa lite vett! Dessutom kör de alltid åt fel håll på coop och Ica, man möter mer ofta än inte norska bilar på väg åt fel håll på parkeringarna under sommaren. Har inte de inte i princip samma trafikregler i norge som i Sverige eller vad? Jag vet att de har en så otroligt puckad jävla regel som att de som kör i rondellen måste lämna företräde till de som vill komma in i rondellen!?! tappar man inte hela jävla poängen med en rondell då?

Jaja, iaf haft en bra dag idag igen =)
Kl 13 for vi in på dop då min halvsyster Lea döptes. Innan dess badade vi och mös på här hemma. Efter dopet for jag o tittade fotobll var Piteå IF damer - Djurgården (0-2). Sen for jag hem, gav Vilja mat och sedan dess ahr vi tagit det lugnt. Nu sover Vilja sedan 20 minuter!
Jag ska ta mig en filtallrik och sedan gå o lägga mig i sängen för att läsa resten av tredje boken av twilight! =) Börjar vara riktigt spännande! Har docks ett filmen så jag vet hur den slutar, men boken är ju så mkt mer detaljerad så det blir ändå spännande =)


bild från google

Jag älskar dock Jake, han är ju så heeeet! =)Jag menar... kolla in! *phew*

KRAM

underbar dag avslutas med underbar & oväntad uppskattning

haft en fantastisk dag idag. Myste med gumman på morgonen och sedan mötte jag upp min vän Erica på loppisen i badhusparken, blev billigt idag, bara 70:- hittade faktiskt ingenting av det jag ville ha, men men så kan de va ibland =)

for sedan in till stan o träffade ytterligare en vän, fantastiska Ida och hennes mystjej Ellen. Vi åt lite festivalmat (pdol är denna helg, dvs. Piteå Dansar Och Ler) gick runt lite i affärer o jag handlade nya satin bäddset till mig och tommy samt ett grön/randigt bäddset i satin till Vilja för 300:-. Jävligt bra pris =) (bilder kommer senare)
Sen for vi o handla för att efteråt bege oss hem till Ida och göra middag. Blev lax med romsås och grönsallad! MUMS!!!!!!

Romsås: 2.5 dl lätt cremé fraiche, en liten burk röd rom, 1/2 ask fryst persilja och gräslök.. kan också sätta i rödlök om man gillar det (vi ides inte) KLART! Mega gott till lax!


bild från google

Sedan satt vi bara o surrade, jag älskar att surra med Ida, hon är så vettig och klok. Är en sådan fantastisk vän! *hjärta*
Var så besviken jag glömt kameran då Ellen och Vilja började pussas (ja, ellen böjde sig framåt och jag böjde vilja framåt) och skrattade högt båda två!!! Hjärtat smälte verkligen =) Hur gulliga som helst! <3


bild från google

När jag kom hem såg jag på facebook att min syster hade skivit att hon nämnt mig på henens hemsida. Hon tyckte jag skulle läsa det... Ord är överflödiga här, behöver bara säga att jag blev rörd. Ingen har någonsin skrivit om mig på det här sättet.

NU lite bok! Twilight =)

Dag 19 - detta ångrar jag

Det finns såklart saker jag ångrar, men helt ärligt är jag en av dem som anser att ånger är en onödig känsla! Vad tjänar det till om jag ångrar saker, de är ju redan gjorda och kan inte tas tillbaka.
Men visst jag ångrar att jag sårat människor i mitt liv, att jag behandlat folk illa, att jag inte gett personer en rättvis bild av mig själv vid vissa tillfällen, att jag talat när jag borde varit tyst eller tigit då någon behövt en röst vid sin sida, att jag inte tog saker i egna händer när det var nödvändigt eller la näsan i blöt när det inte var min sak att göra, att jag agerat dåligt och trampat på andra människor för att kunna gå min egen väg, att jag ljugit och att jag vid vissa gånger talat sanning.
Vem ångrar inte saker?
Är inte det viktiga vad vi väljer att göra av våra snedsteg/misstag eller vad man nu vill kalla dem!? Vi kan göra om dem eller lära av dem! Ibland gör jag om dem för det är en djupt rotad och dålig vana, men oftast lär jag mig och väljer att gå en annan väg som resulterar i ett annat resultat. Det är inte alltid resultatet blir bättre, men det blir alltid annorlunda och till slut finner man rätt väg för sig själv och de i sin omgivning!
Ånger är samma som att tycka synd om sig själv, samma känsla som fyller samma funktion (enligt mig). Det är nödvändigt ibland för att vi ska kunna ladda om batterierna och se framåt, för att vi ska utvecklas och lära oss, men känslan i sig gör ingenting bättre. Att gråta gör saken bättre, det tömmer om, ger oss en ny start och känslan vi har dämpas av tårarna som rinner.  
att tycka synd om sig själv och att ha ånger anser jag är ett sätt för hjärnan att tala om för oss att en förändring eller åtgärd måste sättas in. Vi har gjort något fel, men känslan i sig är totalt meningslös.. det krävs en handling för att få känslan att försvinna, iaf för mig =)


bild från google

Men även om det inte gör saken bättre att ha ångest eller tycka synd om sig själv så är det helvetes skönt att få göra det ibland, få ladda om, ta nya tag! Vem vill inte vara lite självömkande ibland?
Jag har ont, jag mår dåligt, jag är ledsen, varför händer allt mig, varför har vi inga pengar, varför kan inte jag få, varför ska alla andra ha, alla andra får ju, varför kan inte någon göra så för mig.. bla bla bla... tänk så mkt självömkan och ångest det finns, så mkt tid vi lägger ned på att befinna oss i det träsket, men gör det någonsin saken bättre? Inte egentligen... vi blir ju inte frisk eller vinner pengar eller får blommor för att vi tycker synd om oss eller ångrar något vi gjort. Vi får allt eller gör allt på grund av en handling, från oss själva eller någon annan...
jaja, de e mina tankar iaf, håll med eller inte det är lika roligt oavsett! <3
haha, jaja god natt på er alla!

dag 18 - min favoritfödelsedag

jag har alltid hatat att fylla år. Många av mina födelsedagar har blivit besvikelser då inte anhöriga och kompisar har kommit överhuvudtaget och hälsat på mig (inte alla på en gång, men rätt många bortfall varje år ändå). När det gäller sådant så är det ju rätt känsligt, iaf för mig, trots att man självklart förstår att inte alla kan komma vid varje tillfälle man firar sin födelsedag, men allmänt har jag ofta varit lite besviken. HATAR VERKLIGEN ATT FYLLA ÅR! den dagen skulle lika gärna kunna snabbspolas förbi!
 Däremot älskar jag när andra fyller år, älskar att ge bort presenter =)

Tror inte jag har ngn favoritfödelsedag, men jag minns tydligt när jag fyllde 10 och fick en porslinsdocka som jag bara älskade (samlade på dem när jag var liten, hade väl  över 30 iaf).
Jag tycker mkt bättre om morsdag (nu förtiden iaf), jul, alla hjärtans dag och andra allmänna högtider. hatar att stå i centrum så där en hel dag, men samtidigt vill man inte bli bortglömd... haha, ja, är lustigt det där!

Då jag inte har någon favoritfödelsedag kan jag berätta om den värsta jag haft istället då dåliga minnen har en tendens att dröja sig kvar längre än bra, TYVÄRR!
var iaf min 17:de födelsedag och jag var fortfarande relativt nyinflyttad i stan (kommer ju från Gällivare) och hade inte direkt många vänner. Kommer ihåg att jag fruktade dagen för jag var så rädd att min "nya" vänner inte skulle tycka det var nog bra! Mamma och pappa hade lite dåligt med pengar just då, som de flesta familjer (såklart även vi) har då och då. Fyller ju år i början av januari och det är den värsta månaden på hela året pengavis. Julen har nyss varit och kostat en hel del och sen har nyårsafton med allt firande också dragit i plånboken en hel del... Iaf kämpade de ihop en hel del fika och annat smått och gott, var perosnligen rätt nöjd med vad som erbjöds. Dessutom fick jag ha allt i mitt rum då de bara var en 4-5 stycken som skulle komma. jag tyckte det skulle vara roligare att ha en liten "tjejträff" med surr och sådant samtidigt. Jag kommer ihåg att jag förberedde och donade på länge och väl innan mina "vänner" kom. Anledningen till att jag sätter situationtecken vid vänner är för att ingen av dessa personer är mina kompisar idag, ingenting annat. Iallafall kom dom hem till mig och jag kommer ihåg att jag tom. fick några presenter (bland annat en gurka med instuckna godisar och lite tior och sådant som "blomjord" (dessa egengjorda presenter var omåttligt populära en tid när jag var liten iaf). Blev förvånad och glad då jag itne väntade mig det. Vid ett illfälle skulle jag gå ut och hämta några glas i köket. Jag var vid rätt gott mod och tyckte dagen/kvällen ändå gick bra och var lättad jag varit så orolig i onödan.
När jag gick tillbaka till rummet hörde jag tjejerna viska, tyvärr viskde de så högt att jag hörde allt de sa... De sa att det här var det sämsta det varit på, ingenting av fikar var gott och allting var så tillgjort, det var tråkligt när de var tvungna att sitta inne i mitt rum bara (jag som tyckte det skulle vara mysigt) och sen sa de att de kastat bort pengar på att köpa en present till mig eftersom jag ändå bjöd på så äckligt fika!
Jag lovara tt det skar i hjärtat, jag känd emig så ensam och ledsen, så förödmjukad och arg. Jag visste ju att det int evar jätte mkt fika, men vi hade ju inte direkt mkt pengar heller just då och dessutom för att vara 5 perosner så var det ändå alldeles för mkt fika, är inte det ett tecken på den ouppskattande generation vi växt upp i så säg!
Det kanske verkar töntigt, men just då var jag otroligt sårbar... dessa perosner var mitt allra försök att skaffa vänner här i Piteå, vilket inte är lätt, för här är "gängen" sammansvetsade osm ingen annan stans. Helt sljukt alltså. Tog mig 6 år att finnna min första riktiga vän här i stan!


Bild från google

Iaf, det var en hemsk fördelsedag jag är glad är över....

nu ska jag sova! tjingeling!

Möbelprojektet är klart! =)

NU har jag äntligen fått till min sittdyna till möbeln jag fyndade i lördags! =) Lägger ipp lite bilder så får ni se hur den blev!FÖREEFTER ETT PAR OMGÅNGAR LACKFÄRD

EFTER DEN FÅTT EN SITTDYNA

Ber om ursäkt för den ooootroligt dåliga bildkvalitén! Var omöjligt att få ett bra ljus så här på kvällen. Ursprungligen var tanken att min dotter skulle få ha den här byrån i sitt rum, men jag är så förälskad i den att jag flyttat vår gamla hallmöbel till hennes rum (passar verkligen klockrent där, bättre än i hallen) och satt denna möbeln i hallen istället!

Imorgon kommer mäklaren och tar lite foton här i huset så då ska jag kopiera hans när de kommer ut på hemnet och lägga upp några får ni se hur vi har det här hemma! =)

KRAM

vilket jävla antiklimax

skulle fixa min lilla sittplats till möbeln jag målat om imorse, men självklart passar inte de nyinköpta häftstiften till häftpistolen! *suck* Tro nu inte att jag bara handlade på chansning... ja, iofs gjorde jag det först! for på Ö&B o handlade 10mm stift och for iväg, kom på pistolen låg i bilen så ja tittade upp de senare, såg att 10 mm inte skulle passa utan 4,6 eller 8 mm var rätt.. for tillbaka till Ö&B, handlade 8mm och for hem. Idag när ja skulle stoppa in dom ser ja o tommy att måtten på stift-jävlarna som passar i pistolen är skrivna i amerikanska tum!!!!!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!
jaja, får bli en snabbis till Ö&B igen då! för ikväll ska sittplatsen fanimig bli klar!! =)

Annars tränat zumba nyss! så skönt att få träningen gjord så här på förmiddagen, slipper jag stressa till passet på korpen jag bokat in mig på egentligen!

ha en superbra dag!

KRAM

tyg till möbeln inköpt, bytt mäklare och GRATTIS söta Ida! <3

varit i stan o inhandlat ett snyggt tyg till min möbel =) var svin dyrt, men jag hoppas och trr det var värt varenda krona.. betalade 260:- för 70 cm.... i min värld är då det dyrt! dock är det ett linne tyg som jag valt då det är minst risk det töjer ut sig  och blir fult efter ett tag =) ska lägga in en bild så fort jag fått det klart, dvs. imorgon på förmiddagen =)

Sen har vi tagit beslutet att byta mäklare, alltså inte bara internt utan en ny mäklarfirma. Byter från länsförsäkringar till svensk fastighetsförmedling. Inte alls för att vi är missnöjd med bemötandet eller så utan snarare för att vi vill testa nytt och se om vi då blir av med huset! Har verkligen ett fint hus, enligt mig, men det har varit tufft att bli av med det. Kanske beror det på det svala intresset här ute i byn för tillfället eller kanske det 15 %:iga insats kravet eller kanske den stundande räntehöjningen!? vem vet? eller kanske har vi bara ett fult jäkla hus enligt alla utom mig, haha! who knows?

Grattis till min underbara vän, Ida som fyller 28 idag! =) oändligt med kramar! 

 
Snygga bruden till vänster! <3


detta är allt jag har för ikväll att bjuda på. Är trött som en gnu så det blir sängen strax!!

Möbelprojektet

Nu är mitt möbelprojekt klart... köpte ju en byrå igår på loppisen och när jag ska göra något och bestämt mig för det brukar det gå undan.. så även denna gång. Har hunnit slipa den, grundmåla ett varv och sedan målat tre varv med lackfärg sedan igår förmiddag =) NU är det iaf klart och jag ska visa hur det blev =)FÖREEFTERSom en helt ny möbel! Ser ni vad handtagen framträder snyggt med den vita färgen i jämförelse med tidigare!
Hittade även MDF-skivor i garaget som blivit kvar sedan ombyggnationerna och ska då passa på att använda en sådan samt en gammal madrass vi även hade i garaget och göra det till en skönt sittplats. hade inge snyggt tyg hemma så det blir att fara o köpa det imorgon...
Var min kära vän Sofie som föreslog att göra en sittplats också, tar henne på orden och provar trots att även det blir första gången =) Jag menar, vad kan gå fel? Bara testa!

Så kul när man kan använda gammalt och få det att se nytt ut. Är faktiskt min första möbel jag målar om och med tanke på det tycker jag det blev riktigt snyggt =)

NÖJD! Nu lite lite godis och twilight, tredje filmen =)

norge

Skickar en enorm styrkekram och alla tankar till Norge som blivit drabbad av sådan grymhet och sorg. Svårt att förstå att någonting sådant kan hända överhuvudtaget! FRUKTANSVÄRT!
Jag hatar människor som inte kan ta andras åsikter... Jag hittar inte ord, vem dödar för en POLITISK ÅSIKT?
Svaret är väl fömodligen den att religion och politik är väl de mest laddade åsikterna man kan ha egentligen om man ser till samhället idag! Eller ja, jag vet inte, vill inte heller diskutera!
Men jag skickar all emapti till Norge, familjer och vänner som förlorat någon de håller kär!

dag 17 - mitt favoritminne

oj, detta var svårt. Har många underbara minnen, men om jag skulle göra det lite roligare och inte ta det mest självklara (Viljas födelse) så blir det jämnt mellan min och tommys bröllopsdag, thailands-resan med min släkt 2010 och när jag plussade på graviditetstestet förra året! =)

Jag och tommy gifte oss i augusti 2009 i hortlax kyrka. Därefter hade vi mottagningen i storfors folkets hus. Det regnade tre dagar innan bröllopet och flera dagar efter, men den 15 augusti var det minsann klarblå himmel över Piteå =) Det var en fantastisk dag och jag blir alldeles varm inombords när jag tänker tillbaka.
Som vanligt var min kära, kära vän Sofie där ch tog kort på mig och Tommy (vad skulle jag ta mig till utan henne fotoskicklighet?), haha. Då jag alltid tyckt kyrkstugorna i Öjebyn är så vackra så blev det också stället vi valde som fotoplats när vi tog bröllopsbilderna =)Hääärliga minnen =)

2010, den 16/1 drog vi på bröllopsresa till Thailand. Det var en fantastisk resa med massor av skratt och glädje med släkt/vänner. Vi red elefant, öluffade lite, såg otroligt vacker natur m.m m.m =)
Lägger uoo lite bilder istället för att pladdra på =)stooor elefant! =)Apor i det vilda... fick lite melon av oss, men guiden råkade träffa stackaren i huvudet! ser ni melonbitarna? haha...Tommy, min mosters mans mamma =) och morfar =)På ön Koh N´gai utanför Koh LantaLjuvlig utsikt när vi åt lunch på koh N´gai =)

en underbar resa helt enkelt =)

Sist, men aboslut itne minst var när jag plussade på graviditetstestet i april-2010. Jag grät och grät och grät av lycka och när jag ringde tommy och berättade det så fick jag knappt fram ett ljud. Han trodde såklart det var negativt efterosm jag grät som en stucken gris, men inte det =) Var en väldigt häftig känsla när man längtat så länge att få ett plus, men alltid fått minus =)

 

nu blir det slapp i soffan!

Loppisfynd idag!

Var på loppis i badhusparken som vanligt idag och har tagit kort på mina fynd.Idag inhandlades alltså denna byrå (till Vilja) som är väldigt låg... håller på måla om den just nu tilll vit. Kommer före och efter bilder på det senare =)Duken som ligger under för 20:-, vasen för 15:-, väggtexten som ska sitta på Viljas spjälsäng (gaveln) för 20:- och den söta brickan som jag hängt på ett skåpsdörren på ett gammalt vitt skåp för 10:-En prickig body och en grönprickig/rosarutig klänning samt ett par stövlar. Kostade 50:- tillsammans...Stövlarna är förmodligen perfekta till nästa vår/sommar =)Här är byrån igen, utan saker på =)Vill också passa på att visa hur det blev med "kakfatsskyddet" jag köpte på loppisen för ngn vecka sedan. Har alltså gjort om den till lampa (med hjälp av min mans hjälp, hihi). Hänger i köket, tyckte sjäkv att det blev väldigt gulligt! =)det var allt, tackar av med lite plaskande i lillpoolen! =)

"föräldradimp"

Jag är så trött och tror bestämt jag drabbats av en föräldradimp. Va är då en föräldradimp? haha, ett eget ord som bara dök upp i huvudet... orkar inte riktigt med pigan idag känner jag.. orkar inte leka och känner mig så värdelös att jag inte har gnistan att aktivera min lilla pärla. Hon skulle helst få sova hela dagen idag för hon är så himla girnig också nu när bissingarna är på G i hela underkäken! Känner mig helt enkelt inte på topp om jag säger så... dessutom ska jag jobba halv natt inatt och för första gången känns det verkligen jobbigt att göra det! kommer inte hinna vila ngt då tommy har hemvärnsövning i blåsmark mellan 18-21! Förhoppningsvis somnar hon vanlig tid, kring 20-snåret, så jag får ligga ned och bara slappna av innan det är dags för jobbet! Visst är det underligt det där med ork, den kan vara totalt borta en dag trots att man fått sova under natten och inte gjort ngt speciellt som annars skulle tömt kroppen på energi... har en sådan dag idag!  

Annars har jag suttit och gjort ngt så roligt som räkningar imorse, yeeeeeah! det bästa, NOT! Hur som helst var det inte värst ändå... men man vet ju aldrig hur mkt man får i fp heller... det kan ju variera rätt mkt beroende på hur många dagar man hinner ta ut under en månad... brukar ha rätt bra koll på vad jag får varje månad, men den här har jag ju jobbat extra så det har blivit måååånga ändringar på försäkringskassan och därmed har jag INGEN aning om vad fp:n blir den här månaden!

Lånad bild

Detta är jag idag!

Dag 16 - Min första kyss

jadu, inget mysigt minne, men roligt =)
Vi lekte "ryska posten" med några killar (äldre grabbar) på lågstadiet. kKmmer ni ihåg den leken? handtag, famntag, klapp eller kyss =) Iallafall släckte någon ned rummet så det blev mörkt  och då kom en av killarna fram till mig, drog mig till sig och pussade mig på munnen, dessutom stack han in tungan. Kommer ihåg att jag tyckte det var sååå vidrigt! jag sparkade han i pungen och han försökte aldrig kyssa mig mot min vilja igen, haha. senare blev vi dock tillsammans, men jag kommer än idag ihåg att han var så fruktansvärt dålig på att kyssas.
Även när jag blev äldre och hade mer erfarenhet på den fronten tänte jag alltid; "men gud, så dålig han var på kyssas" =) Till killens försvar bör jag väl säga att han kanske idag är kung på det området, jag kanske var hans första kyss också, men han var som så grisig. Blött och väldigt slemmigt, haha! Vill inte lägga ut ngt namn här på killen, känns som det är lite för elakt och totalt orelevant, men minnet i sig är ju rätt skoj så här i efterhand!

Min första kärleksfulla kyss som gjorde att det riktigt, riktigt pirrade i magen var dock med andreas, min första kärlek... hade kysst några killar innan, men aldrig tidigare upplevt det där berusande kärlekspirret i kroppen! Det är ett underbart minne, kommer tom. ihåg att det var hos en gemensam kompis till oss hemma hos honom i hans rum medans Enya (artisten) spelades i bakgrunden! Tänk vad musik är starkt kopplat till minnen =) 

ha en bra kväll!

                                

viktuppdatering

ville bara göra ett snabbt inlägg så här på förmiddagen, gör ett längre sedan!
ställde mig på vågen nyss och den visar nu 72.8 kg... 0.8 kg kvar tills jag är så smal som jag varit som max de senaste åren... tror int ejag varit under det på ... jaaaaa, en 8 år iaf =)

=)

kärleken för bloggandet... haha!

När min syster gjorde en blogg till mig tänkte jag att... ja, okej, jag testar. Men fasiken vad jag tycker om att blogga. Man får släppa ut så mkt man har inom sig, bara skriva av sig helt enkelt. Har dessutom blivit mer noga med stavningen...haha! Sket i det i början, men nu anstränger jag mig verkligen för att inte skriva så snabbt att alla ord och meningsuppbyggnader blir fel... tar sådan tid att ändra det efteråt och därför har jag struntat i det tidigare =) Men om man tittar på nyare inlägg och äldre är skillnaden rätt stor, haha!

Iallafall har jag och Tommy varit i södra hamn idag. Tommys mamma som har semester kom dit och satt med oss i solen och drack kaffe (inte jag då som hatar kaffe, men tommy och erica) en stund innan hon for hem. Efter det gick vi för att möta min moster och Kent i badhusparken, men när vi kom gående så mötte vi dom... dom var på väg därifrån så det var ju tur´att vi tog samma väg så vi inte missade varandra =) Hade varit en onödig promenad, haha! Vi gick iallafall förbi Coop och handlade ngt att dricka plus att moster, kent och Tommy köpte sig en bulle (jag var duktig och avstod). Sen gick vi tillbaka till södra hamn, till lekparken där. Jag tog Vilja i famnen och åkte ned för den stora rutschkanan... Hon var mer chockad än glad! =)Fick också ett kort på Viljas lilla tand som spruckit igenom =)så liten och naggande god =) Blir större och större för varje dag... =)Typisk Vilja-min =) Tungan ute och stor koncentration =)Så här mysigt hade vi det på picknickfilten =)
For sedan och tränade step 30 minuter och Core 30 minuter. tog i som bara den, var mega peppad efter typ 2 veckor hemma med bara zumba! kul med folk omkring sig =)


Gick igenom kameran jag hade med till parken idag och såg att en massa bilder sen min och tommys semester hos min syster i Motala fanns där.. snacka om att man var gravid då =)Snygg pose? Men jaaaaaa =)Tommy, jag och syster! Sååå mysigt med stormagen =) Längtar nästan till nästa gång, men huvva jag var less redan där och då var jag bara 26 veckor gångna =) Vi hade varit i sthlm på 3D UL bara två-tre dagar innan detta foto togs så vi var väldigt lyckliga och lyriska över att vi skulle få en liten flicka i november!
saknar min syster, tycker det är så tråkigt tat Vilja inte får ha sin moster nära... vill ju att de ks aha en bra relation, men det är ju så svårt när det bor så långt ifrån varandra! Får göra det bästa av de gånger de träffas helt enkelt =)

nu är det over and out för ikväll!

Dag 15 - Mina drömmar

Har många drömmar, en del högflygande, kanske lite ouppnåeliga och en del mer realistiska =)

Först och främst vill jag ha fler barn, kanske 3 stycken totalt. Jag älskar att vara mamma och att få uppleva en förlossning är något jag absolut vill göra igen =) När det kommer till tre barn är jag och Tommy rörande överens, men man vet aldrig efter andra kanske man inte vill ha fler =) Time will tell...

Foto:Sofie Nyström

Jag studerar till socionom på helfart i Skellefteå (via Umeå universitet) och min dröm är att jag ska hitta ett jobb som jag älskar och verkligen vill gå till varje dag. För mig är pengarna mindre viktiga är trivseln, men samtidigt ska ju lönen matcha det jobb man utför och att vara socionom är ett stort ansvar. Anledningen till att jag valde just socionom är för att jag tror jag kan bidra med något inom den yrkeskategorin, men också för att det är ett så brett yrke. Man kan arbeta med allt från arbetsförmedlare och biståndsbedömare till skolkurator och terapeut.
Jag tror inte det gynnar någon att vara kvar på samma ställe för länge med samma arbetsuppgifter, arbetskamrater och arbetsmiljö. Men då sepciellt jag som snabbt blir "färdig" med att jobb om det inte finns nya saker att lära och upptäcka hela tiden, jag vill att jobbet ska vara en utmaning. Det jag hatar mest av allt är rutiner och även ur den synvinkeln är då socionom ett bra yrkesval för mig, tror jag då =)En annan stor passion är sång och dans. Jag har en dröm om att en dag kanske tjäna lite extra pengar på att sjunga vid bröllop, dop och begravningar. Först måste jag dock komma över min scenskräck lite till, är väl det som sätter käppar i hjulen för mig också antar jag... =( Ja, det och sen måste ju folk vilja att man ska sjunga förståss... Har ju uppträtt några gånger vid sådana tillfällen och jag måste säga att jag hellre sjunger för en skara på 300 än en liten skara på 3... Blir så intimt och så har man så få att titta på! Jag tror mitt självförtroende dalar lite här också för man lever ju fasiken bara en gång och då borde man ju ta tag i sånt här ordentligt... Förutom Tommy kanske det skulle bli min livsglädje och passion den dagen barnen flugit ut och så vidare? =)

Sen kan det inte undgått många hur mycket jag ÄLSKAR att resa och jag har en del länder på min måste-besöka-lista...

där hittar vi Mauritsius och Madagaskar. Sätter ihop dem då jag förmodligen skulle besöka den andra ifall jag for till den ena =) Min dröm var att fira bröllopsresan där, men det skeppet har seglat då den spenderades i Thailand (otroligt bra resa), men kanske kan man få fira sin tio-åriga bröllopsdag där eller något? =)

 
 
Mauritsius - jordens paradis (sägs det iaf) =)      Madagaskar - förmodligen lika vackert =)

* Jag vill även besöka Thailand igen. Har varit där två gånger hittills, men jag tror inte man kan vara där nog många gånger. Finns så otroligt mycket att se och uppleva så det är helt sjukt. Människorna är så otroligt trevliga, det är billigt, varmt, soligt, vackert och helt underbart =) <3 En resa dit i November-2012 är faktiskt under planering, men vi får se om det blir något =)

* Jaha, sen vill jag se Skottland (hela landet eftersom det är så litet)
* Rom med alla historiska monument och byggnader
* Prag då jag hört det är så otroligt vackert
* Skulle också vilja se Auswitch för att jag känner det är något man bör se trots att det är obehagligt...*Skulle vilja ö-luffa i Grekland
* En ganska ouppnåelig dröm inom resandet är att jags kulle vilja fara på en jorden-runt-resa under några månader, men om det ska inträffa måste det ske efter alla barn flyttat ut då prislappen och besväret blir alldels för stort om barn ska med. Dessutom har jag drömt den mest verkliga dröm jag någonsin haft om en lyxkryssare (man tar oftast en sådan på jorden-runt-resor). jag drömde att jag föll över bord och drogs in mot motorn under båten. Jag hann tänka; "-jaha, så det här är hur jag kommer dö..." och faktiskt börja tänka på mina nära och kära, allt jag ville ha sagt till dem, men inte hunnit och att allt jag aldrig hann uppleva som att skaffa barn tex., hur ledsen tommy skulle vara osv. Precis innan jag sögs in i motorn vaknade jag.
Jag läste då på om det och överallt står det att en människa kan inte drömma att hon dör och verkligen dö i drömmen, man vaknar alltid innan. För om man dör i drömmen så dör man i verkligheten. Nu kommer säkert folk säga att nä, så är det inte för jag har minsann dött i flera drömmar... då säger jag bara; NEJ, det har du inte alls gjort... om man tänker efter så dör man aldrig, man vaknar precis innan man slår i backen när man faller, precis innan man sugs in i motorn, precis innan skottet nuddar ens bröstkorg, precis innan kniven sticks in osv....
*Paris, triumfbågen och eiffeltornet m.m Äta massa bröd =)
*London
*USA, hyra bil och fara genom landet. Att fara till USA känns också så där rätt ouppnåeligt av någon anledning, egentligen är det ju inte dyrare än Thailand så det är väl prioriteringarna det är fel på kanske =)
* Afrika - skulle vilja fara på en safariresa se massa vilda djur innan det är för sent

Det är mina resedrömmar, har säkert glömt något men de som jag skrivit upp räcker nog gott och väl för en hel livstid då ingenting är speciellt billigt.... Jo, skulle vilja se Nya Zeeland och Bali med! Kanske besöka Japan.. coolt! =)Sen har jag stora drömmar för Vilja, inte alls vad hon ska bli eller göra eller så utan bara att hon ska växa upp och bli en trygg person med egna drömmar och mål. Att hon ska bli en målmedveten och strävande tjej som inte nöjer sig, utan gå efter det hon vill ha i livet!

Foto:Sofie Nyström
Lilla "pigelou" <3

Precis som de flesta andra drömmer jag om rikedomar, att bli fullkomligt ekonomiskt oberoende. Skulle vilja vinna typ 100 miljoner så man kan ge åt släkten också, men ändå ha det jävligt bra själv. Dessutom skulle Vilja ha en säkrad och trygg framtid, likaså hennes framtida syskon =) skulle också kunna göra alla mina reseäventyr.. allt blir lättare med pengar, men också svårare! Hur som helst skulle jag vilja bli oberoende iaf även om det innebär att man själv sparar ihop en ordentlig buffert eller kanske vinner pengar =)Skulle vilja bygga hus eller renovera Tommys mormors hus så man får det precis så som man vill ha det! Bygga sitt eget kök med någon slags lantlig romantik-känsla =) 
Nya badrum med klinker och kakel i snygga ljusa toner och barnens rum i mysiga knalliga färger med inslag av shabby chic =) Fasiken vad kul! Är nog en av mina största drömmar detta! Blir alldeles pirrig i magen bara jag tänker på det och sätter det i ord.... såååå kul! Jag har många fler drömmar och mål som att jag ska nå min drömvikt och få upp min rätt så usla självkänsla... men man får vara realistisk och sikta efter allting på en gång... små steg i taget!

Mitt största mål i livet är dock att när det är dags för mig att vinka av så ska jag känna att jag gjort något av mitt liv, att jag upplevt det jag vill uppleva och gjort det jag velat göra... jag vill inte känna ånger över att jag slösat bort mitt eget liv. Det är olika för alla vad "slösa" innebär, menf ör mig innebär det att inte satsa och gå efter sina drömmar. Att inte ta del av vad livet har att erbjuda, att slösa bort vänskaper och att inte prioritera sig själv. Allt är möjligt, man kan ha barn och ändå leva, haha!

Ha det fint alla! <3 

Blomma av min man IGEN (?) =)

Jag vet inte riktigt vad jag har gjort, men jag är ävertygad om att det måste vara något riktigt bra då jag får blommor av min man hela tiden. Det här är alltså tredje blomman på 4 dagar, haha! Det här är dessutom min favorit hittills.... älskar rosor och just i den här vasen av betong blev det så himla fint =)Den knoppar redan så jag väntar "rosbebisar" inom kort =)Jag har världens bästa man, inte bara på grund av rosorna och de andra blommorna utan för att han alltid ställer upp, finns vid min sida. Han är världens mjukaste och finaste människa och som grädde på moset är han en underbar pappa.

Fotosession hos Sofie

var in på min kära vän Sofies blogg och såg hon lagt ut lite bilder på Vilja sen vi var där och ofotade... snor dom o lägger upp dem här så får ni se hur dom blev och hur duktig Sofie är att fotografera =)

Tack älskade vän för att du alltid fotar henne =)Dom blev sååå fina

Tack Sofie <3

fotoboken har kommit

Gjorde i vanlig ordning en fotobok av bilderna från Kroatien och den kom med brevbäraren idag =) tänkte dela med mig lite av den och en annan av mina favoritböcker jag gjort =)

Blir alltså ett inlägg av bara bilder i princip det här =)FramsidaSatt in lite guldskimrande orangea bubblopr bakom =)

tycker det är fint o blanda svart/vitt med färgade kort. Göra ngt osm sticker ut =)

Här har jag använt färdig grafik som extrafilm erbjuder och tillsatt egen text oxkså. "iDo" är fardig grafik sen ha rjag lagt till love you i olika stilar och storlekar!personligen älskar jag att blanda rött och svart. Och som sagt har jag en liten svagehet för att lämna vissa kort i färg så man ser själva bakgrunden o så som den var innan man gjorde korten svart/vita! så länge korten i oroginal befinenr sig inom samma färgskala som man har bakgrund och så, i det här fallet blev det jätte fint, enligt mig iaf =)det här är andra sidan till bilden ovanför =)Vissa kort är så fina, eller sådana favoriter att de e bäst att låta dem ta upp hela sidan =)Blommorna på den här sidan sitter ihop två och två och är färdiga grafiker. jag har ändrat storlek på en del och vänt dem med hjälp av pilar för att få dem att se ut som en ranka som slingrar sig runt korten!Ett av mina favoritkort från KroatienErica & Micke <3Lite tjejigt och rosa <3Har använt en guldtonad bakgrund och gjort om korten till sepia-färgade =) passar fint ihop =)Förstora blommorna är sååå fint, enligt mig =)I en park i pula fanns det här jätte stora stafliet där en bänk var insatt för att bilda illusionen om att man sitter i en ram =) Fränt!söta, söta Vilja =) <3Underbart kort! Var bara tvungen visa det, hur det ser ut i boken =)en annan av mina favoritsidor.. har tagit en vanlig svart bakgrund och placerat in blommor, ändrat storleken på vissa och försökt placera dem lite strategiskt =)

det var det jag hade från min Kroatien fotobok... är väldigt nöjd med den, den har 80 sidor (!) och kostade kring 800:- Jag tycker det är värt att betala det då man har bra översikt över sina bilder. dessutom i hårt fotopapper som både är barntåligt =) och avtorkningsbart...

Det här är min andra favorit fotobok... den har jag gjort för att kunna ge/visa Vilja när hon blir äldre hur det var när vi väntade henne =)
framsidansen har jag bland annat scannat in bilderna från 2D-ultraljudet i datorn och satt in dem i boken för att inte riskera tappa bort de bilderna.... men även för att allting finns samlat i en enda bok som Vilja bara behöver öppna för att se sig själv i magen =)Sofie, min underbara vän, tog kort på mig och tommy när jag var i vecka 23. dessa fick också en fin hedersplats i boken som Vilja kan titta på!I vecka 26 for vi på 3D UL i Sthlm eftersom vi ändå var på bilsemester. Dessa är självklart också insatta i boken =)När jag var gravid med Vilja tyckte jag det var så tråkigt att mamma inte kom ihåg hur hon mådde när hon väntade mig och mina syskon. Iallafall hade alla symtom flutit ihop och hon visste inte med vem hon haft vissa symtom coh så vidare. Därför valde jag att skriva upp vilka symtom jag hade så att hon, den dagen hon väntar barn, enkelt kan titta vad jag upplevde och hur jag mådde. Kan vara skönt för henne ifall hon någon gång skulle känna sig orolig eller så över något symtom =)Slutligen har jag gjort sammanställningar av veckorna (hur magen växt) lite då och då under bokens gång så man kans e olika bilder bredvid varandra... tycker jag är roligt att se!

det är ju så roligt att ha allting smalat så här... tycker iaf jag! dessutom är det mega kul att sitta och pyssla på med böckerna när tiden finns... hellre lite kreativt arbete än TV =)

Det finns en miljon olika sätt att göra en fotobok på... vissa jag gör är färgstarka och andra svart/vita som graviditetsboken tex. Finns ju inga rätt och fel =)
jag är bara en glad amatör när det gäller sånt här, absolut inget proffs, men om ni tycker ngt är fint är det bara använda det =)

hej svej!

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag

Jag må då säga att vissa av dessa kategorier är roligare än andra, vem vill veta det här?

jaja, ett brunt linne och ett par 3/4 byxo (rutiga). Inte finkläder direkt då jag varit ute o klippt gräset *duktig* =)

Blir att va inne hela dagen så det blir inga andra kläder förutom pyjamasbyxorna med rosa små hjärtan o ett långt nattlinne som är mina myskläder här hemma. De åker dock av innan sänggående då ja aldrig förstått mig på folk som kan sova i nattlinnen o sånt, är ju såååå obekvämt alltså!

hej svej!

Loppisfynden

Lägger upp lite bilder på på två av mina lopisfynd sen i lördags!Köpte då tre stora och två små för 50:- =) som jag skrev i förra inlägget kunde jag inte motstå dem trots att jag inte har ngn användning för dem i huset somd et äör nu.... tanken är att de ska finna sin plats i huset vi ska renovera upp i b-viken =)Fin, fin, fin och i så bra skick!tycker verkligen om dom =)Det här kakfatsskyddet ska jag gör aom till en taklampa, tyget var så himla fint =)Vackert tyg =)

Jaja, det var allt! ha det bra!

Dag 13 - Den här veckan

Mitt minne är uruselt just nu, kommer knappt ihåg vad jag äter medan jag äter, haha!

men ja, haft en jätte bra vecka så här långt. Jobbade halv natt (till 03) natten till måndag, Så började veckan med att tjäna lite pengar. Tränade på kvällen och åt middag hos svärpäronen. de bjöd in till thaimat =)

Tisdag tränade jag zumba på morgonkvisten och på kvällen kom mina svärföräldrar hem till oss då vi bjöd tillbaka på thaimat i form av chilikyckling. Blev riktigt gott. Sen for jag och jobbade 21.30-03.00 på roknäsgården.
 
Onsdagen började även den med träning hemma i form av zumba, skönt. Tog det mestadels lugnt onsdag då jag var rätt sliten sedan nattjobbet, men hann ändå uträtta en del nyttigheter =) Vilja sov dock till 10.15 på morgonen, helt otroligt så jag behövde inte upp så tidigt. Tommy tog sovmorgon till kvart i två på förmiddagen, haha så jag for iväg kring tolv, ville inte sitta hemma i tystanden själv med gumman =) Var och hälsade på mamma på jobbet först, hon ville visa upp pigan för sina arbetskamrater och de gamla sen for jag till min underbara vän Sofie. Hon tog fantastiskt fina kort å Vilja i en klänning som både jag och syrran haft när vi var små. Ska göra en tavla av dessa kort så pigan får se hur lik/olik hon var mamma och moster när hon var liten =)
For sedan hem och slappade resten av kvällen

Torsdag tränade jag en stund på förmiddagen (zumba). Hann iväg en sväng på stranden med tommy och vilja och några kompisar för att sedan fara hem och ta en dusch. tommy lagade middag och jag gick och la mig en stund efter det eftersom att jag skulle jobba natt 21-07 =) natten gick bra, var inte allt för trött, min arbetskamrat däremot slumrade till lite =) skönt för henne =)

fredag, veckans bästa dag =) Gjorde faktiskt inte mkt! jobbade ju natten mot fredag så jag var seg som bara den. Var hemma mest hela dagen, ingen träning heller. Köpte faktiskt hem lite godis och mös på själv då tommy for ut på sin kompis stuga och umgicks med honom. Var rätt skönt ändå måste jag säga, såg new moon och vilade upp mig. Trots detta var jag int eisäng förrän efter tolv, men när jag väl låg o sov så sov jag väääldigt gott.

Lördag är en underbar dag på somrarna då jag i princip alltid drar in på loppisen i badhusparken, älskar att fynda där.. även denna gång hittade jag en hel del, mest kläder till Vilja. Hittade ett kakfatsskydd där för 5:-. Man har den ute på somrarna för att skydda mot flugor, bin o sånt när man bjuder på fika på altenen eller dyligt... är jätte fin till det, men jag har planerat gör aom den till en taklampa för jag älskar det skira tyget på den. Hittade också lite kryddburkar eller vad man nu ska säga, har absolut ingen användning för dem här hemma i huset, men jag har sett framför mig i månader att det skulle vara fint emd sådana hemma hos Maine (huset vi ska ta över och renovera upp i b-viken, tommys mormors hus)... när ja då hitta dess som var i så bra skick o för bara 50:- så var jag tvungen att slå till. Ursprungligen var tanken att jag skulle ha sådana i glas så man såg innehållet för det tykcer jag är så hemtrevligt, men på den tilltänkta, platsbyggda bokhyllan/sittplatsen i köket kan det bli riktigt mysigt med sådana.
efter loppisen var vi o fika emd min moster o hennes man Kent på capé Piteå. jag drack endast en LOKA då jag tänkt vara duktig, mend e sket sig ändå senare på kvällen då vi for till morsan. Bror min, Petter, fyllde 20 igår (lördag alltså) så vi fikade där och åt en god middag... på grund av detta for jag hem ganska snabbt och tränade zumba en timme innan jag for vidare på jobbet och jobabde halv natt. fick så dåligt samevte att jag ätit så dåligt så jag kände ett litet tvång att träna bort en del avd et =)

Idag har jag sovit till halv elva pga av jobbet och efter det solat en stund på altanen. Därefter for vi till svärpåronen o hälsade på där vi åt middag i form av fylld lax med en grönsallad som jag snickrat ihop. Blev gott och uppskattat. Nu sitter jag hemma o väntar på mamma och eino som ska titta förbi. Vilja ska snart sova och jag ska titta fotboll!
en mkt bra vecka det här. båd ejobbat och fått pengar samt hunnit mysa o hitta på saker med tommy. Imorogn bär det mest troligt ut till havsbadet om vädret tillåter för lite husvagnsmys i min farbror husvagn =)

Snabbt inlägg

Har bara lite att säga innan sängen, klockan e ju fan snart 12 på natten. Måste sova =)

Vilja har fått en tand igår =) I nedre käken till höger, mamma är mkt stolt över sin piga! Kan man ens vara stolt över ngt sådant? jaja, jag e det iaf =)

Hör och häpna alla nu, idag fick jag en till bukett av min man (!) what has happened to my husband? =) har inte fått det sammanlagt på typ 2 år, men nu jödrar. Han skämmer bort mig =)
Kolla in den jag fick idag =)vacker med lila inslag. Dåligt ljus eftersom pigan sover.. vill inte tända upp överallt, men det är ändå funkis =)
Tack, älskling! <3

Nattjobbet gick bra igår... =) Nu har jag halv natt både nu på lördag och torsdag nästa vecka =) sen vet ja inge mer, men kanske tillkommer det ngn natt? vem vet!

Nu är det äsngen för mig.

Tackar min underbara syster för min nya bloggdesign och länkar till henne igen för er som kanske vill beställa en av henne =) Hon är jääääätte duktig och har dessutom en jätte fin och mysig hemsida där ni kan läsa om hennes liv =) www.idatallhed.se

uppdatering om vårt liv!

struntar i listan idag och tänkte istället uppdatera lite om vad som händer i mitt liv, med vilja och allt annat.

Har varit mkt på loppisar senaste tiden, älskar dom... det är så roligt att strosa omkring och bara slappna av. dessutom är ju alltid tommy ledig lördagar, fast nu har han semester, och då kan han ha vilja så jag får gå själv =) är välbehvöligt att göra ngt man älskar för sig själv =)
de två senaste gångerna har jag inhandlat lite dukar, massor emd kläder till Vilja och annat smått o gott osm vaser m.m. Gjorde ett stilleben på matrumsbordet med en del av fynden....Fint va? Ängeln är dock köpt i Kroatien när vi var där, försöker alltid köpa ngn fin souvenir, men ändp inte peciellt landstypsik när jag är utomlands... i kroatien finns mkt handgjorda fat, koppar, änglatr och liknanade i mosaik-liknande proslin... svårbeskrivligt material =)Är den inte vacker så säg! =)

Blomman är från trädgården, tycker färgen är fantastisk! =)

Lite fler bilder hemifrån =)Vasen är ett loppisfynd, 10:- =)Den här skålen/vasen (?) är definitivt ett fyns, men itne från loppis. Min morfar ville inte ha den kvar så jag fick ta den helt enkelt, love it! =)

Så jag älskar helt enkelt gammal och nytt, men jag är ganska styrd mot vitt och klart. jag gillar mjuka former, runda och svallanade, men tycker även om det som är mer kantigt och hårt såsom vasen på föregåpende bild. Jag älskar stenmaterial såsom betong =) Hatar verkligen klara skrikiga färger, kan inte ens använda dem som accentfärg. Jag använder ofta accentfärger, men de är alltid i mjuka toner, Ljust gröny, rosa såsom bilden ovan, svagt blå nyanser och liknanade... Tycker svarta och andra mörka träslag är jobbiga om de dominerar ett helt hem, men däremot att det kan vara snyggt att ha enstaka trämöbler som bryter mot det annars strikt vita hos oss.... allting emd måtta =)
Om jag far hem till ngn som har mkt svart och mörkt med klara accenter så tycker jag ofta däremot det är mega mysigt =) men hemma hos oss kulle de itne gå, jag skulle bli stressad och mosig i huvudet! =)

Igår kväll fick jag en blombukett av min man bara så där =) Inte illa, blev jätte glad... så här ser den ut...Jag älskar liljor! =) Vacker bukett, blev mega glad och överraskad =)closeup =)

Vilja har börjat prata massor, hon kan nu 5 ord... mamma, pappa, titta, tutte, och där! =) Hon har verkligen hittat sin röst, skriker massor och såååååå högt! Sen tittar hon på oss och skrattar, sötnöt! Hon är verkligen det bästa i livet, älskar hon så det gör ont alltså...Sitter ute och ska äta lunch =)

Jag älskar sommaren, finns det ngt bättre... tveklöst nej (i årstid då vill säga) =) Man är ju städnigt på bra humör oavsett väder, regn eller sol... det är ju bara så underbart! Jag älskar faktiskt hösten också, men tyvärr är ju hösten börjar på den AVSKYVÄRDA vintern! HATAR vintern! finns inget att göra och dessutom fryser jag mega lätt... nej, tacka vet jag fina klarblå sommardagar med blommande liljor i rabatterna/krukorna och små fjärilar i
luften! mmmmmm, det är livet! Ligga i solstolen och känna värmen förvandla den likbleka huden till något mer livsliknande =) 

    

Enda gången det är vackert med klara, ljusa, olika, sprudlande, skrikiga färger är när blommor slår ut och fyller rabatten med färg och liv och näsan med underbara dofter! =)

Vi var ju utomlands i juni, var mega mysigt förutom att vi hade lite dåligt väder... iallafall finns där en stor amfiteater, typ som colloseum i Rom. Vill dela med mig av lite bilder jag tog där på Vilja som blev helt underbara!

Mysunge!mamma lilla piga =)

Lägger även upp lite andra bilder från kroatien som jag ÄLSKAR!Mina två underbaringar!jag & pigan! <3Myyys i soffan vid poolen!Hm, prickade hon munnen ngt tro? =)Coolingen i solglasögonen sitter på stenarna och tittar ut över adriatiska havet! <3jag o pigan igen =)Ååååh, mitt hjärta blir så varmt när jag ser den här bilden.. synd bara att  tommy ska göra en lite tillgjord puss =)

Jobbar rätt mkt den här veckan, inatt blir min tredje natt den här veckan och det känns faktiskt bäldigt bra att jobba lite, få bidra till kassan här hemma, behövs verkligen efter semestern. Blev rätt pank av den då den kostade bra mkt mer än vi trott den skulle göra...

Min syster håller på göra en ny design till min blogg, ska byta ut bilder och ta bort vissa saker, lägga till ändra =) Blir kul o se hur den ser ut när de e klart, hon mega duktig på sådant... Om ni cokså behöver en ny design och inte vet hur den ska se ut eller hur mans ka kgöra så kan ni vända er till min syster sopm gör designer på beställning. Ni hittar hennes hemsida och ett utbud av olika designer att se på; www.idatallhed.se För en billig peng fixar och trixar hon tills du blir nöjd! =)

Nu ska jag klä mig för att fara först till min mamma på henne sjobb, hon vill visa upp pigan för sina arbetskamrater och sen ska ja till sofie och fota pigan. Sofie fick ett nytt porträttobjektiv till sin systemkamera när hon fyllde år nu i juli... ska fota vilja i klänningen som både ja o syster haft på oss och fotat oss i när vi var små, sens ka ja göra en tavla med mig, syrran och vilja i, i samma klänning =) Sofie är mega duktig på iredning kan jag passa på att säga och hennes tankar tillsammans med massa ideér och annat hittar ni på ; www.sofiesstiltje.blogspot.com titta in, hon e jätte duktig på fotografi och inredning.... =)

yes yes, nu e det dags att sluta skriva, böev ett jääääte långt inlägg, men så blir det när pigan sover och tiden finns =)
hej svej!

Dag 12 - I min handväska

haha, blir ett kort inlägg detta. Hatar stora hadnväskor just öfr att jag har en tendens att samla så mkt skit i dom.. därför är alla mina handväskor små som bara den... har börsen med alla kort o ibland pengar (haha), mobilen, möjligtvis ngt gammalt kvitto och inget mer... hatar plotter!

Kort och konsist blogginlägg =)

NU ska jag sova är trött som fan, jobbade hal natt igår, ska jobba halv natt imorgon och hel natt på tórsdag! känns tufft, men de ge rju lite pengar iaf =)

gonatt!

Dag 11 - Mina syskon

Det här måste tyvärr bli ett rätt kort inlägg, ska sova en stund innan jag ska på nattjobb på roknäsgården.. extra pengar =)

jag är äldst... efter mig kom syrran o sen brorsan. De är mina två helsyskon.

Ida är 23 år gammal, fast jag kan inte riktigt fatta hon är det med tanke på att jag nyss var det... skumt det där =) Ida är en total motsats till mig, vi är verkligen som natt o dag både till utseende och sätt, men ändå kommer vi himla bra överens (idag iaf). När i var små slogs vi och bet varandra, var riktigt riktigt illa ibland alltså... syskonkärlek på hööög nivå =) Ida är en genom god tjej med ett enormt hjärta... hon har en enorm empati och ibland har hon även en hel del sympati också vilket inte alls är så gynnsamt för henne =) Är jobbgt att bli så påverkad och rörd av andra att man i princip gråter andras tårar =)
syrran är otroligt snäll, kommer higå när jag var liten så fick vi en miljon julklappar av henne där hon slagit in små smp tekningar hon ritat bara föratt få ge bort saker.. så här i efterhand var det mega gulligt, men rätt jobbigt då =) Hon har ett enormt intresse för djur, speciellt då hundar. hon har två hundar själv och sen har hon tagit hand om många fler hundAR...
ida har det största hjärtat i världen... hon bryr sig om alla, om allt och inget faktiskt, hihi! Hon är sjuuukt envis också. fortfarnade lite som en trotsig 6-åring då man absolut inte får påpeka eller säga vad hon ska göra för då gör hon det fanimig inte ska ni veta... hon kallades inte för fröken "tvärt emot" för ingenting när hon var liten.. Hon är fortfarande fröken tvärt emot.
Syrran har lite svårt att se det positiva i det jobbiga, ser problem istället för lösningar och kan vara otroligt negativ ibland... så tilld en milda grad att man ibland blir fullständigt vansinnig =)
men ingen kan vara lika glad o positiv som hon heller, lika omtänksam och sprudlande. dessutom är hon sååå himla söt o vacker! =)
För att avsluta delen om syrran kan jag också säga att INGEN, I-N-G-E-N, pratar så mkt som hon. Jag fattar fortfarande inte hur hon hinner andas mellan orden, haha! jag lovar att det finns ingen som kan surra ner en som henne, en riktig surrmaja. Ibland är det skönt hon pratar för man blir snabbt uppdaterad om allting som hänt henne, hihi. Ibland är det ganska så jävla jobbigt, haha!
Jag älskar dig, syrran!syster yster

brorsan då... han fyller 20 den här månaden... den 16:de. han e fortfarnde 12 i mina ögon! Kommer alltid vara förmodligen =) Han är till skillnad från syster min den tystaste människan på jorden. en dag när mamma frågade honom varför han aldrig säger något sa han "jag svarar ju om någon frågar något, varför ska man annars prata"... (?) =)
Ärligt talat ska jag säga att jag känner inte min bror så bra... han är ju 6 år yngre n mig o vi har inte riktigt hunnit komma ikapp varandra så vi umgås än, men jag antar de tkommer komma mer o mer ju äldre han blir =)
Petter är iaf också genomgod, han äör den lugnaste och mest harmoniska unga man ja känner. Finns inte ett uns av stress i den kroppen. han har jätte lätt för skola och allt teoretiskt, ibland blir jag så förbannad på han då jag vet att han har så stor potential och inte utnyttjar den. Till skillnad från mig o min syster så är jag o brorsan väldigt lik varandra, både utseende och sätt. Jag är aningens mer pratsam (haha) och framåt än han. Petter är itne speciellt social och framstår som väldigt blyg, det gör inte jag direkt =).
petter älskar tv-spel, och han är duktig på det också! tror han skulle appas jväöigt bra som typ dataingenjör eller något liknande yrke där han får jobba ganska mycket själv. han sover jvligt mkt också, hela tidne neligt mig. Han har absolut ingen dygnsrytm den killen alltså, skulle behöva operera in ett litet chip i hjärnan på han som fungerar som väckarklocka, ett chip som inte slår av förrän han går upp o går =) då jävlar skulle de hända saker =) 
Han tycer jag gnäller på honom mkt, men jag gör det av kärlek, jag vill ju att det ska gå bra för mina syskon i livet o kdå måste man jobba och gå skola och sådant =)
Avslutningsvis... brorsan är sjukt djup av sig, det märks på han att han, rpoecis som jag, är en riktig filosof, en tänkare. Han är otroligt smart och kan förmodligen göra vad han vill i livet om han bara slutar vara så förbannat bekväm o lat!
Älskar dig bror!


brorsan med vilja

Det som är bäst emd syskon är att man alltid har någon som ställer upp, som finns där. Man känner dem utan oh innan, men bara somd e var när de var små. När man själv bodde hemma o de också gjorde det. Det är svårt att hänga med när de också bli vuxna och deras perosnligheter förändras. Livet går ju vidare och ingenting är konstant... Jag tar för givet att jag kommer komma mina syskon närmare och närmare ju äldre jag blir, när våra liv stabiliseras och man huinner ikapp varandra på alla plan.

har också tre halvsyskon, elliot, oliver o lea. de är alla väldigt små... elliot o oliver är de busigaste av dom busiga. energin tar aldrig slut och röstkapaciteterna är oändliga =) precis som små pojkar är... dom klättrar på allt och söker ständigt uppmärksamhet,. dom är däremot också väldigt goa med vilja och otroligt talföra för sina åldrar. Elliot är den som är äldst och det sysn att han försöker ta mkt ansvar över sina mindre syskon, oliver är den busigaste alltså. har aldrig sett någon klättra och lyckas skrika så högt som han. Men han är  också den som är kramigast av de tre. Lea är 1.5 månad... hm, vad kan man säga? Hon är lite, äter, bajsar och sover =)


Oliver, Lea och Elliot

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

jaha inte så speciellt rolig dag att skriva om =)

Jaaaa, imorse hade jag på mig träningskläder. Tränade styrkemix kl 9 imorse på korpen så de var upp och iväög bara, vilja vaknade nämligen 08.20... blev rent lite stressigt! =)
Tränade i en ny träningsbehå som är i tusen olika färger (inköpt på H&M för 149:-), ett par turkosa träninsgbyxor (köpta i thailand), ett blått linne och en topp i vitt på det... var väldigt färgglad =)

Kom hem o var ute i solen en stund, blev BH o trosor då, haha

For iväg för att umgås med vänner på kvällen (blev inget med att umgås dock) lite missförstånd =) Hade iaf på mig ett par beiga korta shorts och ett grått linne. Sen en söt liten bolero i vitt med spets på det. Fick boleron av morsan för typ två veckor sedan o jag älskar den.. den är så mjuk o skönt!

Det var det =)

Har för övrigt pysslat färdigt med fotoboken nu... den är klar =) den från kroatien alltså, 80 (!) sidor blev den! *phew* kostar över åttahundra också så de blir att invänta lite rea!

god natt och heja sveriges fotbollsdamer mot USA! =) ser bra ut så här i början av andra 2-0 =)

dag 9 - min tro

Min tro ligger i att jag tror det finns något som är större än oss alla, jag tror på andar och annat övernaturligt. Jag tror på den fria viljan, jag tror på mig själv och den genuina godheten i människor. Jag tror dock inte alla är goda och handlar därefter utan att vi har ett val att att vara goda. För vissa är det enklare än för andra beroende på uppväxt, erfarenheter och gener...
Jag tror att det är svårare att inte vara troende (religiös alltså) än att vara det. Att inte vara det innebär att vi inte bara ska finna oss själva, men vår tro... vår tro i livet och vad som händer efter döden. Att inte vara troende innebär en svårare väg då inga lagar eller liknanade säger hur vi ska bete oss eller göra för att hamna i himlen eller var vi nu vill komma. Det är enkelt att följa regler som är bestämda, men svårt att skapa sina egna där am  andå hanlar utefter vad som anses vara accepterat av andra och de i din närhet.
jag tor inte det är viktigt att vara som alla andra utan att de som verkar som alla andra accepterar dem som vill ta en annan väg. Jag tror att det viktigaste är att vi inte skadar för att nå våra egna mål eller fuskar för att få ett snabbt resultat. Det hållbara ligger i det vi kämpar för, brinner för och som vi verkligen vill åstadkomma.
Jag tror att den "gyllene regeln" som kommer från kristendomen; så som du vill bli behandlad själv skall du också behandla andra... är den bästa reglen som finns. Jag tycker itne heller att det är fel att behandla tro som smörgåsbord, man använder sig av det som passar en själv.... såsom Dalai Lama säger; Om det jag säger låter vettigt för dig, använd det, om inte, kasta bort det!
Dalai lama är också enligt mig den största ledaren i världen just nu och den vistate människan på jorden.
Jag anser att alla religioner, små och stora, och alla andra trosuppfattningar är okej så länge man inte sårar eller dödar andra för det man själv anser vara rätt. ALLA har ju rätt! Rätt för sig själv och varför har vi sådant behopv att få andra att tycka som oss? Spelar det någon roll den dagen vi ändå ska dö?
Tro handlar om, enligt mig, att skänka oss tröst, glädje och styrka i livet. Att redan veta, att vara religiös, tex. kristen är väl underbart isåfall. dessa människor behöver inte leta en egen sanning för de har redan en. Vad som händer efter döden har ingen betydelse i livet, men att ha en säker uppfattning och slippa frukta den är väl den största fördelen jag som har lite dödsskräck kan se med att vara kristen, jude eller muslim m.m

så vad tror jag på? Min eviga kärlek till Vilja, min egen förmåga att älska mig själv och andra och att jag nu och förhoppningsvis för alltid kommer älska tommy. Vad mer kan man och behöver man tro på? Allting är ständigt förändrande och så även jag... min tro förändras också! Dessa två, tre med den sista vilket mer är en förhoppning) är de saker jag vet att jag alltid kommer tro på!Jag &  ViljaMina älsklingar! <3Gumman i Amfiteatern, Pula, Kroatien.I Kroatien på hotellrummet =)Jag och Vilja myser i solnedgången i KroatienUnderbara unge!!!!!!! <3

Dag 8 - ett ögonblick

INTE svårt... när vilja föddes!
Jag hade haft värkar i flera dagar, spytt det senaste dgynet och mått vidrigt illa... jag kunde varken dricka eller äta på över ett dygn. Jag var med andra ord helt slut när BM Mirjana kom på sitt pass... tre BM:s innan hade sagt att de INTE villa ta hål på mina hinnor trots att jag var så pass öppen att det skulle gå. De ansåg att förlossningen skulle gå för fort då för en förstagångsföderska och att smärtan skulle eskalera så snabbt att min kropp skulle ha svårt att hänga med. det bästa är att kroppen får ta sin tid helt enkelt. Jag sa till Mirjana att jag mådde jätte dåligt och att det enda jag ville var att barnet skulle komma någon gång... jag grät lite och var väldigt trött, helt slutkörd faktiskt...
Mirjana gick på en gång med på att ta hål på hinnorna och efter 4 h var Vilja ute.
Mirjana var min hjälte den kvällen/natten och även petronella som var den studerande BM som förlöste vår lilla tös. Hon var fantastiskt duktig och jag måste verkligen säga till alla som jag hört säga att man aldrig ska gå med på ha en studerande BM. -Vad fan, om vi inte låter dom hjälpa oss, dessutom med översyn av en redan utbildad och kunnig BM, hur ska de då gå om 10-15 år? Vem ska förlösa alla barn då? Jag tycker vi ska känna oss previligerade att vi får vara bland de första barn som de förlöser. de är förmodligen mer noggrann och hjälpsam än någon annan mediterad BM i världen. Dessutom finns personal med erfarenhet alldeles bredvid om något akut skulle inträffa! Vilja var Petronellas 50:e barn och i och med henne blev hon färdig BM, tycker jag är häftigt! =)

Ögonblicket som jag nu vill nämna är precis när (känsliga läsare varnas) Vilja kom ut. det blev alldeles varmt och konstigt och helt plötsligt, på en sekund, försvann all smärta och all oro... Helt plötsligt var jag, JAG, mamma! Efter 4 jobbiga år av mf och ständiga besvikelser av negativa gravtest var hon här, ÄNTLIGEN! Jag grät av ren lycka och aldrig någonsin tidigare har jag känt sådant behov av att ta hand om någon. Känslan gick från att verkligen vilja lyckas med att vara en bra mamma, till att behöva lyckas för den lilla tjej jag höll i famnen. Den lilla perosnen jag väntat på, och min man väntat på, i dryga 9 månader var här och det var en person jag kunde pussa och röra vid.... alldeles underbar, vår lilla dotter!

 
ajaj... =)


Ute =)


Far och dotter =)


Mirjana och Vilja