livet som gravid med en liten tjej =)

det är verkligen tuffare att vara gravid denna gången än förra. orken är knapp, förmodligen lika som förra gången, men vilja kröver ju min fulla närvaro så det finns inga utrymmen att vila som det gjorde förra gången. Jag har ju iaf slutat må illa nu, men av o till mår jag dåligt på kvällarna (dock inget att gnälla över, är väldigt lindrigt)... sömnen däremot at väldigt drabbad då vilja sover så oroligt, jag hoppas verkligen hon börjar sova hela nätter tills i juli då nästa bebis kommer. o när hon väl sover bra ja då måste man springa på toaletten stud i kvarten istället, haha!
Jobbigast är ju dock att tommy är borta så mkt. känner verkligen att jag får offra mycket för att få det att fungera. samtidigt kan jag inte irktigt klaga då jag gick med på att han skulle driva storklinta. visste dock inte det skulle ta så här mkt tid, för det är inte bara helgerna osm går åt till det utan i princip all ledig tid efter jobbet... han träffar vilja så sjukt lite o det är jobbigt för det mräks verkligen att hon skanar honom, precis som jag gör. helgerna går dock ganska fort o lika fort som han åker är han på väg hem känns det som. däremot ser jag inte alls framemot helgerna vilket jag borde göra då jag har skola 7-16 (praktik hela terminen som biståndbedömare och hemtjänstchef), men när fredag kommer så ser jag inte lugn o ro med familjetid utan ensamhet framför mig. det är tråkigt att jämnt vara själv hemma... är sjukt less påbo här ute för jävlat ingen hälsar ju på en. Ibland känns det som att dagen jag fick barn slutade jag existera för vissa.

usch, tycker lite synd om mig själv idag ... men jag har fan ett stressigt liv, utan att kunna ta igen mig någon gång. har ingen egentid vilket jag tror är otroligt viktigt för att man i längden ska kunna vara en bra mamma....
Missförstå mig inte nu, vilja är det bästa jag har i livet o det barn som växer i min mage är otroligt efterlängtat. är inte alls så att jag känner mig tyngd av att vara mamma, men situationen just nu är väldigt tung.

Jag tror många inte pratar om detta trots att det tynger dem... visst fan är det jobbigt att vara småbarnsmamma (o pappa)... vem tycker itne det av o till? o visst är det lika viktigt att vi ska kunna säga det högt! varför ska vi alla låtsas vara perfekta när vi likväl vet att ingen är det! jag går mot strömmen av alla som presenterar föräldraskapet som röda rosor och säger att fan suger ibland! jag älskar henne alltid lika mkt, men ibland suger det att inte kunna sova eller få diska eller laga mat ifred... men när jag stannar upp o ser henne i ögonen så ser jag allting kjag vunnit, inte förlorat av att få vara en dle av hennes liv... hon ger sååå mkt mer än hon tar, men visst kan vi alla vara ärliga o säga att trots TOTAL kärlek är det jävligt jobbigt av o till!mammas gullhjärta!

sångstund med ellen o vilja i storklinta =)så här skoj har jag o ida i storklinta i husvagnen. en skål gör en fin hatt =)"baba" som vilja säger =)jädra gullpropp!spännande utanför husvagnen (traktor) =)

ha det superbra alla! det var allt fårn mig för denna gång =)

julen och nyåret!

har haft en fantastiskt jul och ett superbra nyår.
Julen var vi hemma hos oss i sjulnäs med min släkt. Jag fick fantastiska presenter av min man och vilja. ett par superfina och varma skor som verkligen kommer komma till användning alla dagar och helger jag o vilja kommer spendera i jörn framöver. Sen fick jag en kamera, kameraväska och ett minneskort också. har velat ha en ny kamera sen i juli då vår då nya kamera blev stulen på bussen i kroatien... men nu fick jag en och han lyckades tom.pricka in rätt märke, utan att ha frågat min vilket märke på kameran jag ville ha =)
NÖJD!
av mamma fick jag lite pengar o likaså av morfar. så man kan inte vara mer nöjd än jag. dessutom böev tommy så nöjd för sina byxor jag köpt. storleken var perfekt, längden för lång (vilket jag förstod de skulle vara), men jag tog ett par med en slags dragsko så längden inte skulle spela någon direkt roll. Han bor i dom byxorna nu för tiden =) Man får passa på o tvätta dem på kvällarna för på morognen vill han gärna ha dom igen.... så det är ju roligt han gillade min o viljas present till honom =)

Nyåret firades in i jörn på storklinta =)Var mysigt, men jag o ida hade fullt upp då vi fick stå i köket hela dagen lång. först under lunchserveringen och sedan tillreda middagen. smaken var väl okej, men det var inte så roligt o servera då man inte kände sig direkt stolt över det =) Men den var rätt gott och fungerbart =) Nästa år tycker jag dock att vi skall tillreda annan mat, tyckte tommy o ida också så det blir nog så. men det är länge dit och mycket fint som skall hinnas med innan det =)

Om en vecka fyller jag 27 år och satan i mig vad tiden går! Är jag 27 år?! Kan inte fatta det, men o andra sidan har jag hunnit med en hel del så tänke rjag tillbaka hade aldrig allt det kunna hinna med på mindre än 27 år =) O jag är tacksam för alla upplevlser jag haft, bra som dåliga för de har alla lärt mig och get tmig något i livet.

En rolig grej bara. idag spenderade jag halva förmiddagen med att prata med två engelsmän som flyttat hit till sverige. de har köpt hus i Jörn av alla ställen, men verkar verkligen trivas och se något speciellt i dne lilla byn! =) det tycker jag är roligt för de små byarna som verklign håller på dö ut behöver fräscha ögon somser alltin ur ett annat perspektiv än man själv gör. De berömde verkligen storklinta för naturen och hur fint det var och hur duktiga vi var. De var verkligen djupt imponerade över anläggningen. =) KUL! och jag älskar ju dessutom att prata engelska, skulle gärna göra det oftare. är sååå roligt, haha!

tyvärr blir inlägget i det största bildlöst denna gång, men gott nytt år iaf!