12 dagar kvar

12 dagar kvar tills vi far till kroatien! ska bli skönt att få slappna av ordentligt, fast o andra sidan kanske det inte blir jätte mkt slappna av då Vilja gumman ska med =) skönt blir det iaf...
Idag har Ida varit o hälsat på här, inte syster utan vän =) Hon o ellen såklart! Ellen är så duktig, hon kan ta några steg utan stöd, men hon är mest modig... hon bara släpper och störtar ned mot golvet trots att hon itne kan gå stadigt än,... är nog kvar att få många bulor =)

ska väl nämna att jag igår fick ytterligare ett halvsyskon, Lea ska hon heta.  Det är min pappa som fått barn så Viljas halvmoster är allstå yngre än hon själv... har tre halvsyskon och två helsyskon. kanske itne ska sätta dem i fack, men eftersom jag inte växt upp eller så med ngn avmina halvsyskon så känns de verkligen som halvsyskon också... det är alltså 22 år mellan mig och mitt äldsta halvsyskon som heter Elliot, sen kom Oliver och nu Lea. det är min far som har alla barnen med sin sambo, min mamma har inga andra barn förutom mig, ida och petter!

ska idag träna zumba på korpen och jag behöver verkligen  ett ordentligt träningspass. Har mkt jobbigt i huvudet just nu och att träna hjälper mig att omfokusera och prioritera det som är viktigt.
Annars har jag nu nått mitt delmål som är 75 kg till 11 juni. *klappar mig själv på axeln* och kämpar nu vidare mot mitt slutgiltiga viktmål som är 68 kg. längtar tills det står en 6:a först o inte en 7:a.

Vad mer? Ska fara i hälsa på min morfar i gällivare på onsdag, kommer bli där till lördag morgon. blir att styra peugeoten hemåt igen ganska tidigt på lördagmorgon för att hinna få lite helg med tommy också. Vill ju han ska få umgås med Vilja lite när han väl är ledig! Bilen har också hunnit bli reparerad nu så jag slipper sitta i en bil utan varken bakre eller främre ljuddämpare *phew*... Levde om en heeeeel del kan jag säga... lät som en fjortis pimpad epa! =)

Ska börja med maten nu som blir enkel... kanske lite kylling med grönsaker. ids bara inte göra nå avancerat, har för F inte ens städat idag, men men det kan tommy göra likaväl!

ha en bra måndag!

Min första morsdag & Vilja 6 månader!

idag är det morsdag som förmodligen inte många missat! Min första =) Fick en köksvåg och 3 äggkoppar från indiska av min underbara man. Har önskat mig just en köksvåg rätt länge för jag vill så gärna kunna väga ingredienser så jag kan räkna ut kalorier =)  Är mega nöjd med presenterna! Äter dessutom en hel dle ägg nu för tiden och jag blir så sjukt less att inte ha nå jävla äggkoppar att ha äggen i, men nu! NU har jag ju det =)
Fick också ett fint kort som han författat lite i själv, det är de bästa presenterna tycker jag! När mans kriver från hjärtat! <3
dessutom fyller ju det bästa jag har 6 månader idag, min stooooora tjej!

För övrigt var jag på Ericas 30-års fest igår, var jätte roligt. mycket trevliga tjejer och en hel del bubblande i hennes pappas jaccuzzi ute på altanen =) Såååå mysigt alltså. I present fick hon (just nu) en dikt som jag gjort åt henne, komme ritne ihåg hur den gick exakt, men kanske jag kan ringa i fråga erica och så sätta den på print här i bloggen så den som vill kna läsa den!
Har inte så svårt för att rimma så det tog bara en 30 minuter med renskrivning o allt, men orden kom verkligen från hjärtat! =)

Nu måste jag rusa, Vilja har ju lärt sig styra gåstolen och far omkring som ett yrväder här hemma. Nu har hon hittat hörnlampan som snart rasar från taket! *suck*.... =) mend e  e kul hon börjat kunna roa sig själv lite mer nu =)

sov gott alla o hoppas ni haft en bra morsdag ni som har barn och ni som inte har det hoppas jag grattat er egen mamma =) Det har jag iaf, hon fick tom. en blomma och en fin kruka =)

Lånad bild

Den här köksvågen fick jag =)

ingen valp =(

Vi ha rju inga husdjur just nu, men det är int een situation jag o tommy trivs med eftersom vi ÄLSKAR djur båda två och även vilja som visar stoooort intresse för hundar speciellt. =) Iallafall hittade vi en jätte fin valp, en prazky krysarik med 15% chihuahua som föddes för ca en vecka sedan. Jag blev eld o lågor då rasen passar oss perfekt och den är även väldigt barnvänlig och tillgiven sin familj. Sedan behöver den inte jääääätte mkt motion heller vilket också är perfekt för oss. Skulle iaf fara o se den imorgon för att sedan betala in bokningsvagiften, men tyvärr dog den igår kväll. Jag känner mig verkligen mega besviken =( Hade nästan hunnit börja knyta an till den lilla killen innan jag ens träffat honom, kändes som att det var vår hund, eller att han iaf skulle bli....
Jaja, det var uppenbarligen inte meningen den här gången =( Dom har 4 tikar också från den här kullen, men alla är redan tingade och de har de varit redan sen innan valparna blev födda... Uppfödaren skulle iaf ringa runt till alla som tingat en tik och fråga om dom fortfarande var intresserade och sedan höra av sig till mig! Om ngn inte ville ha hunden skulle vi få ta en tik om vi ville, det är bara vänta o se vad som sägs med andra ord...!

Lånad bild

Det här är en prazky, fast den vi ville ha var brown and tan inte black and tan som den här... =( Det gör ont i hjärtat! =( Iaf blir dom inte större än 22-23 cm i mankhöjd och väger idealiskt ca 2 kg som vuxna. De anses vara världens minsta hund, tom, mindre än chihuahuas. Trots att de är så små äör det en redig hund, mkt personlighet och så... jaja, vi får se!

tommys födelsedag igår

igår blev jag o mannen lika gamla. =) var en mysig dag, jätte varmt ute och Vilja var finklädd dagen till ära =) Glömde såklart att föreviga minnet, men det finns ju i huvudet! hade iaf bakat två cheesecakes, en fryst och en som man har i kylen bara. den sistnämda var fruktansvärt god. Man sätter en krämsort på toppen, den man gillar helt enkelt. Vi använde björnbärskräm och sen är det då ett lager med philadelphia i mitten i underst är det digestive som är blandat med smält smör. Det är så klart inte bara philadelphia ost i mitten utan man blandar den med lite grejs. Egentligen ska det vara vitt florsocker i den, men vi hade inte dt hemma o ides inte fara i handla så vi använde florsocker med chokladsmak, blev SÅÅÅÅÅÅ gott alltså. ska aldrig använda vanligt florsocker igen (när jag ska göra den kakan/tårtan).
Tommy fick inte nå presenter av mig o Vilja eftersom semestern är så nära, är nog dyrt som det är o varenda krona måste sparas dit. Han får något fint till farsdag eller ngt sådant istället =) På tal om dessa föräldradagar så är det ju mordag på söndag. Hoppas verkligen tommy kommer ihåg det, det är ju min första o allt. skulle itne sitta fel med en liten blombukett, är inte dyrt =) Ska dock inte ens prata om det för jag vill hans ka komma ihåg det själv... och faktiskt kommer jag bli rejält ebsviken om han inte gör det =)

Jaha annars då? Ikväll ska jag träna, big surprise! =)

Städade ut strl 62 ur viljas garderob idag o satte in 74. behåller strl 68 ett tag till eftersom de passar så bra =) hon kan faktiskt ha 62 än o jag tog dessutom bort de sista kläderna av strl 56. Hon e ju så liten, men man blir så J*VLA less kläderna. Ville bara ha en ny garderob till henne och dessutom är det ju sommar snart, hon behövde få fram lite kortärmade bodys, t-shirtar och tunna leggings =) Inser dessutom nu att vi har en heeeeeeeeeeeeel del kläder till hon, har ärvt ganska mkt av tommys syster. deras två pojkar föddes också under samm halvår så alla storlekar är som matchande säsong för säsong =) är mega bra för då slipper man köpa en hel del kläder =) är inte speciellt flick o pojkstyrd heller om än jag tycker de ska synas att det är en liten tjej, inte en pojke. För den skulle behöve ritne allting vara rosa, lila och rött! tycker det är snyggt med grönt, svart och blått också. man kan ju blanda snyggt =) För övrigt är jag sjukt noga med vad hon har på sig, itne för att jag tycker det är viktigt så tan frö att jag tycker det är såååååå kul att klä henne. =) Hon kan ha allt fint jag lönskar jag kunde ha sp medan hon är liten och inte tar skada av det projicerar jag lite önskningar över på hon =) När hon blir äldre ska hon självklart göra det hon mår bra av och ha på sig det hon tycker är fint utan påverkan av mig =)

Nu vaknade lillhjärtat efter en 30 minuters vila. Brukar faktiskt passa på o städa lite när hon e vaken, inte när hon sover för hon tycker om när jag springer omkring runt henne =) Hoppas fram från rummen och ropar "bu" eller "tittut", hon kiknar av skratta den lilla sötungen!

Avslutar med ngn bild, är så tråkigt när det är helt bildlöst =)

 

jag o Vilja satt o mös i lördags =) Hon är så go när hon e nyvaken så jag passade på att kramas ordentligt!



Min vackra unge! Hon är otroligt blandad av mig o Tommy och det går inte riktigt o se vem hon e emst lik än =) Hon har def mina ögon däremot och det är mamma stolt över =)



Det här tog jag idag. Hon har på sig sina nya body från kappahl... tycker den e så mysig i färgen. Hade ett par limegröna leggings till som är in exakt samma färg som bodyn. 10 minuter efter detta bajsade hon igenom allt och det var bara byta kläder, haha! hon som nästan aldrig bajsar igenom, men någongång då och då ska det väl hända =)



Behöver jag säga att Tommy är stålt över mössan som hon nu kan ha... =) Den är tunn å det är först nu den kommit till användning. Som tur är var det en stor storlek på mössan. Själva bodyn o byxorna som vi köpte som hör till mössan var i strl 56 så det är bortstädat för länge sen. Man kan tycka att de ska ha mössan i lika liten strl då också, men inte det, den är strl 42/44.

Jaja, det var det för nu. Ska hålla gumman sällskap som legat snällt på golvet o snurrat runt medan jag fortsatt skriva =)

Köpt en bok till

Kunde inte hålla mig från att beställa en bok till från bokus. Ville bställa den igår, men gjorde det inte. Tommy bad mig göra det om jag så gärna ville ha den...och det vill jag!

Inred lantligt inne & ute : shabby chic, gör det själv, en idébok (inbunden)

Anna Örnberg har jätte fina böcker om hur man målar gamla möbler och inreder med gamla ting. Ska bli spännande att få bläddra i den! Har bestämt mig för att börja samla på massa inredningsböcker och typ betonggjutningsölcker o så ska jag ha dem som dekoration i en platsbyggd bokhylla när vi flyttar till Maines hus. det är tommys mormors hus för er osm inte visste det, ligger i bergsviken och vi ska ta över det när hon flyttar ut. Det är i behov av en totalrenovering så vi har verkligen att göra när vi ska flytta dit =) ska bli kul iaf för då får man ju de exakt så som man vill ha det!

gjuta i betong

Jag älskar betong, men har aldrig gjutit betong. NU ska det blir ändring på det, har beställt två böcker om betongjutning, massa ideér, tips och sådant! Ska bli sååå roligt att testa, ska bli min sommargrej tror jag! Är ju lite knepigt att gjuta, är en inlärningsprocess har jag förstått, men jag har hela sommaren på mig att försöka =)
När vi sedan flyttar till maines hus och ska renovera är tanken att jag ska gjuta våra utemöbler och krukor... tycker det är såååå snyggt! köpte dessutom en bok som beskriver hur man färgar betingen sp den antingen blir svart eller nästan vit =)

dessa är böckerna jag köpte iallafall

Betong med guldkant

Skapa med betong och mosaik

hoppas och tror det blir bra! =)

24 dagar kvar!!!!!!!

24 dagar till avresa.... tror inte jag hinner nå mitt delmål på 75 kg, är ju inte länge kvar!nfår köra hårdare fram tills dess så får vi se hur långt det tar mig! =)
Vi ska iaf fara till Punta verudela i Istrien, Kroatien. det ligger nära Istriens huvudstad Pula och jag tänkte dela med mig av några bilder därifrån. har aldrig varit där själv, men lite semesterbilder från google bara. Själv har vi varit i Porec 2008. även det ligger i Istrien, dvs. norra Kroatien och om Punta Verudela är ngt så när likt kommer det bli mer än fantastiskt kul =)

Splendid

der här är hotellet vi ska bo på när vi är där. snacka om fin utsikt över Adriatiska havet. =) Kommer bo i lägenhet eftersom det måste finnas lätt tillgång till micro då Vilja ska ha välling och sådant =)




Finns inga sandstränder i kroatien, eller jo, det finns men de är sällsynta. De flesta består av små stenar. Är väldigt mysigt och annorlunda =)




Mycket sten i Kroatien, hela gamla stan består av kullerstensgator =) Vackert, som jag längtar nu alltså =)



Myyyyyyys! Punta Verudela!



Mycket romersk historia i Pula!



Som vi ska o titta på det här =) kuuuuuuuuuuuuuul!



ua är mkt större än Punta Verudela. Men de tär ändå bara 3 km bort så det är perfekt. Mysigt o lugnt på dagarna, ett stenkast från massor med affärer och restauranger på kvällen =)

så hit ska vi iaf, som jag längtar! ska bli så roligt, hoppas bara att det är lagomt varmt för Vilja =)

Viljas saker har anlänt idag

idag fick vi våra grejer till utlandsresan... eller ja, de kommer ju såklart användas utöver det också... iallafall var soltältet bra mkt större än vi troot, men ändå smidigt då man bär det i en liten väska typ... tjorvig att få ihop dock, vi fick klura ett tag inna poletten ramlade ner =)
Tog några bilder iallafall på Vilja i tältet och på hennes nya solhatt =) söt som vanligt blev hon, hihi!


såg just lite förvånad ut =)



Vilja i nyhatten och jag i träningsstassen =)


Hon ser int eut att mysa, men det gjorde jag =) <3 lillgumman....


Som ni ser är tältet rejält =) När det är utfällt iaf =) Det där ska man sedan vika ihop så den blir platt och rund =) kluuurigt må jag säga =) Till och med med intruktion var det knepigt, haha!


Avslutar med en myyyyysig bild på Vilja.
Nu lockar sängen med sitt varma täcke och underbara mjukhet, haha! så sjukt dåligt filosoferat =)

god natt och hej!

möte med extravagnza

varit och tränat ikväll i vanlig ordning. För att jag ska hinna få ihop 4 pass den här veckan måste jag träna mån-tors. Tommy fyller nämligen år på söndag och då kan jag inte gå på styrkmixen som jag brukar utan måste vara en god fru och värdinna hela dagen =) Skämt åsido blir det iallafall tungt att träna så eftersom jag även tränade igår, söndag. Blir alltså 5 dagar irad vilket iallafall tär mycket på min kropp!
Efter träningen for jag raka vägen till mötet med extravagnza där det vägdes, mättes och uppskattades kroppsfett. Vågen är dock konstig där för jag har upptäckt att jag alltid väger 800 gram mer där än på min våg hemma. Tydligen har en annan i min "grupp" upptäckt samma. hennes våg hemma visar också 800 gram lättare. Om det är min eller extravaganzas som är konstigt vet man aldrig, men jag går såklart på min där jag är en del lättare =)
iallafall visade vågen 77.5 kg, dvs. 2.5 kg (enligt deras våg) ifrån mitt delmål som är att jag ska väga 75 kg när vi far utomlands 12 juni. kroppsfettet var -3% och det är jag otroligt nöjd med och midjemåttet visade hela -17 cm sen start för 8 veckor sedan. det är inte fel det =)

Lånad bild

Annars hade V en helt underbar natt inatt, hon sov mellan 20-07 med ett enda avbrott för mat. inte ens tutten vaknade hon och ville ha. snacka om att jag var förvirrad när hon började gny och vakna kring 5-snåret... jag tittade yrt på klockan och det tog mig kanske 10 sekunder och förstå att hon INTE hade fått mat inatt och det här verkligen var första gången hon vaknat. helt otroligt, hjärnan var helt i ofungerande, tror int ejag fått sova så många timmar isträck på bra mer än ett år! Under graviditeten var jag ju pissnödig ungefär varannan, var tredje timme från v14 typ så redan då var det ett ständigt rännande upp och ner ur sängen =)
Iallafall har hon varit så otroligt glad hela dagen och ikväll busade vi säkert en halvtimme där hon konstant skrattade högt. Min underbara unge! <3
laddar nu inför ett nytt avsnitt av "en unge i minuten" som jag ÄLSKAR! Underbart program alltså, blir nostalgisk och börjar längta till det är min tur att föda barn igen! =) Hoppas det blir en pojke nästa gång fast det har ingen egentlig betydelse, är bara lycklig jag kan få barn! Det är ingenting man ska ta för givet, alldeles för många som skulle bli underbara föräldrar får kämpa och kämpa. Och tvärtom, alldeles för många som fan inte ska ha barn får det lättvindigt, nästan bara av att titta på ett par kalsonger! Även vi har ju fått kämpa ca 4 år för att få barn, vi har ju varit gravid tre gånger innan Vilja kom, men alla slutade i mf tyvärr. Så jag vet hur jobbigt det är att alla runtomkring får barn, precis alla utom en själv. Ja, så är det ju inte riktigt, men det känns iallafall så när man är mitt i det. En fruktansvärd sorg och ilska. självklart är man glad för alla som kan och ska ha barn, men även om man inte vill det lyser avundsjuka och ilska, sorg och saknad och ibland även lite missunnsamhet fram.
Hur som helst, alla som kämpar och vill ha barn eller de som har och vill ha fler, många lyckokramar till er!

nu vankas det en filtallrik med musli... *muuuuuuuuums*

Lånad bild

Sådan tur

var på tommys kompis stuga igår och åt middag. Hans mamma samlar lite på retro möbler och utanför stugan stod ett vitt litet skåp eller typ en badrumsmöbel.... vet int eriktigt vad man ska kalla den. Iallfall berömde jag den och då s ahans mamma att hon skulle kasta den för den passade inte in där hon tänkt ha den. Så hon sa att jag fick ta den om jag hade användning för den... och som vi tog den =)
ska gå o lägga mig nu, men vill bara lägga in en bild eller två på det fina "skåpet" =)
enjoy....



För tillfället får möbeln stå utanför toaletten, vet inte riktigt vart jag ska ha den än o dessutom är inte inredningslusten störst då vi förösker bli av med huset nu....



Kanske sätter in den på toan senare, men den är juh s fin att jag vill den ska synas mer! =)



Fin va!? =)

god natt!

Nya stolar

Köpt två "nya" stolar på loppisen i öjebyn idag för 550:- =) Jätte fina...

Ville bara berätta det och lägga in någon bild på fynden... =) Jag är inte duktig på avgöra årtionde, men enligt mig ser de typiskt 60-tal ut med träslaget, linjerna och lädret. Kanske någon annan som är av en annan åsikt?
Kommentera gärna isåfall..=)




Den andra stolen ser lite annorlunda ut, fast de enligt säljaren kommer från samma hem... kan det vara på grund av hur de tagit hand om stolarna och nyttjat dem... kanske också beroende på vart de stått, varmt eller kallt och ´så vidare? Den stolen nedan är mörkare i lädret och ljusare i träslaget, ser faktiskt lite ut som olika träslag enligt mig, men jag är långt ifrån ngn expert! mer en glad amatör =)



ha en bra lördag!

Vilja och Ellen

För någon dag sedan var en av mina närmsta vänner och hennes dotter Ellen här. Bedårande lilla Ellen, hon blev 10 månader den 10:de den här månaden. det var också den dagen de var här så i förrgår =)
Iallafall har hon börjat gå med stöd så hon använde Vilja som satt i gåstolen som gåstöd. Det var så absurt gulligt nät Ellen gick omkring med henne och Vilja själv sköt på och trodde väl att hon gjorde allt jobb för båda var lika lyckliga =)




Hur söta är dom inte =)




Gullungen, Ellen. Med det mkt långa håret =) Hon ser så mtk äldr eut än 10 månader =)



Och så min ögonsten, inte lika gammal, inte lika mycket hår, men lika söt =)
mamma älskar dig!!!! <3

För någon dag sedan fick Vilja hoppa i sin hoppgunga också och som hon hade roligt, i 10 minuter tills det inte längre var nytt och spännande =)



Dålig kvalla för hon rörde sig hela tiden, var svårt att få bra fokus! Men ögonblicket är iallafall med på bild, haha!



Hon har också kommit på att gåstolen går under vardagsrumsbordet så allting som finns i närheten är i fara numera =)
Tekoppen där fick sig några slag innan jag kom på att det kasnke var dags att flytta allt...=) (koppen var såklart tom annars hade den inte ens stått i närheten)...

Imorgon ska vi till min underbara moster, dom ringde och bjöd in oss på middag. var en tre veckor sedan vi hittade på något tillsammans, vi umgås rätt frekvent. Hon är mer min kompis än något annat och har alltid varit ett enromt stöd för mig... hon vet allt jag gått igenom och jag behöver inte förklara något! sen har hon en underbar sambo också, kent heter han. Vi kommer också väldigt bra överens och Tommy och han är definitivt polare! =) är roligt att man kan stå sin moster så nära, hon heter för övrig Liz i mellannamn. Det är därifrån lillgumman Vilja fått sitt mellannamn. Moster har inga egna barn så jag ville hylla henne genom att ge min dotter hennes namn!

nu laddar jag upp inför semifinalen i eurovision, men jag vill bara se Erik Saade sjunga o sen blir det bums i säng! =) Ska ju orka ta hand om min lilla skatt inatt och imorgon och med tanke på magkatarren så är det bäst att lyssna på kroppen och kojsa tidigt =)

dyrt, dyrt, dyrt!

Måste handla massor till utlandsresan... Vilja behöver så mkt för att kyddas mot solen då hon e så liten o inte får använda solskyddsfaktor! hittade idag det här

SOLSKYDDSTÄLT

Är ett soltält som man bara tar ned till stranden eller om man ska till poolen, slipper man oroa sig för att solstrålar ska kika fram genom parasollen som dessutom inte är uv-skyddade på samma sätt....

SITTRING BAMSE
Sen den här, en sittring som skyddar de små bara benen under vattnet´. dessutom är den extra stadig så barnet kan plaska oebhindrat med ben och armar =)

SOLHATT SWIMPY

Sist och billigast den här solhatten som skyddar nacke och ansikte från solen. Vi har redan en som är svart, men man kan behöva två för att kunna alternera lite på dagarna.
Allt det här blir då 600:- vilket är sjukt dyrt för tre saker man använder under en rätt så begränsad tid. dessutom har vi köpt solglasögon, zunblocks sunsuit och zunblocks solhatt och det kostade 700:-
är sjuuuukt dyrt att ha barn med sig utomlands alltså... de behöver ju så mkt saker! kanske kan man klara sig utan soltältet, men samtidigt ska man då kämpa hela dagen för att skydda dem mot solen, känns fruktansvärt jobbigt. nej, soltältet är ju en superenkel och bekväm  lösning.
frågan är då bara, vart ska man få pengarna  ifrån, den här resan har ta mig fan ruinerat oss totalt alltså, vilket inte var meningen. Hade vi vetat om att den här våren skulle vara så sjukt kostsam hade vi aldrig bokat in en resa! Nu ska vi ju dessutom inte fara själv så det går itne att ställa in heller, dessutom skulle vi förlora 7000:- på att ställa in...
jaja, bara gilla läget!

idag ska jag träffa mammagruppen på stan! hoppas bara Vilja är roligare att vara runt då för nu är hon fruktansvärt grinig! Hon har sovit jätte dåligt inatt, aka. jag har sovit dåligt. Ikväll måste jag lägga mig tidigt tidigt så jag orkar med natten och dagen imorgon.

ha en bra dag!

sammanfattning

Jag har tom. igår gått ned 10.3 kg sedan starten för 6 veckor sedan! =) kul, men mer ska det bli =)

städ

Håller på städa här hemma eftersom jag itn ekan vara ute i det fina vädret, lillgumman har fortfarande feber!
har vädrat sängkläder och tvättat, hängt ut tvätt i solen, städat köket, diskat, renbäddat och hunnit leka med lillhjärtat. När jag gav henne lunch var hon så trött att hon somnade medan jag gav hon mat... lillvännen var INTE pigg!
Vad mer? Har börjat med en ny fotobok igår =) fortsättningen på Viljas böcker. hon har fått en som hennes tre första månader, nu ska jag göra månad 4 och framåt, så mkt som får plats =)
sen ska vi ju till kroatien snart, endast 33 dagar kvar till avfärd... eller 34 till vi far till Kroatien, 33 till vi drar till sthlm =)

Nu ska mer tvätt hängas! =)

ha en bra fortsatt dag! <3

Usama avrättad och mina tankar måste sättas på papper!

Egentligen ska jag inte yttra mig om det här för jag är inte intresserad av att starta en diskussion direkt, men detta måste jag få sagt!
Först vill jag klargöra att jag absolut inte under några omständgheter är någon anhängare av varken Usama eller Al qaida, men kom igen USA.. FIRA någon annan människas död och säga att ens självförtroende kom tillbaka på grund av en annan människas död. Vad firar dom egentligen? år och åter år av sorg, saknad, mord och hat?
Usama är ingen bra människa, självklart inte. Alla han skadat och mördat. Om det varit barn, män, kvinnor, gamla som unga har inte haft någon betydelse. Även den direkta såväl som den indirekta skadan han förorsakade alla offer som antingen var med och överlevde septemeber 11:th eller förlorade släktingar i attacken. Han är inte värd grus i mina ögon, men att leva i en sådan snedvriden värld att tro att allting ordnar sig med usamas död! ååååh, jag blir så förbannad. Hur många soldater har inte dött "för sitt mäktiga land" i jakten på Usama och innan dess i jakten på Hussein? Hur många barn finns det inte i USA som är utan sin mamma eller pappa på grund av en blodig vendetta? Ja, USA är stort har mycket makt i form av krigsmedel och soldatstyrkor med mera... Barack obama sägs ju vara världens president och det är väl enda landet man kan så mycket om förutom sitt eget, men sätter de verkligen ett bra exempel? Inte enligt mig...
krasst sett är jag övertygad om att USA har förlorat helvetes många fler män och kvinnor i jakten på hämnd än de gjort under attacken mot worldtrade center. Med det inte sagt att jag tycker man ska vara totalt passiv efter en attack mot landet. Självklart måste de sätta emot de blodiga och totalt onödiga vansinnesdåden som terrorist attacker är, men hur göder man våld? MED VÅLD!
jag vet inte, jag är ingen världsledare och kanske har regeringen i USA agerat rätt när de hållt kvar styrkor i Irak och letat efter usama intensivt i över 10 år, men vart går gränsen? Hur många liv ska de offra för "sitt lands bästa, sitt lands frihet" för EN annan man, eller rent av en princip. Sluta fira för fan, ni har förlorat tusentals bra män och kvinnor på en strid som är helt meningslös, en strid som går ut på att visa vem som mäktigast, vem som inte ska bråka med vem....
Jag är så less på krig, ondska, ren jävla ondska! Vad tror ni USA har vunnit på usamas död? det kommer alltid finnas en ny ledare som planerar att hämnas sina stora ledare Usama... mer död, mer våld, mer liv till spillo, mer sorg, mer lidande, mer föräldralöshet, mer pengar till krig, mer ilska, mer HAT!
faisken vad hände med uttrycket, make love not war!
jävla USA alltså, ni kommer bara bli mer utsatta nu... jag förstår att man såklart fångar in och straffar den som gjort och planerat något så hemskt mot ens land, det hoppas jag att Sveriges regeringen skulle göra om vi blev utsatta, men är verkligen avrättning rätt väg?
Äh, jag vet inte, men sluta fira... det finns ingenting att fira! Tycker ni att de liv ni offrat varit värt det bara för att få skjuta ihjäl en annan ond person. Ni har bytt ut många bra människor mot en ond, bara för att den onda perosnen ska bli ersatt av en ny!
ond, ond cirkel!
Hoppas jag inte förargat någon nu, det här är bara mina åsikter!

Lånad bild

ha en bra fortsatt söndag, film vankas för min del!

men alltså!

den verkliga smårbarnstiden är verkligen här, Vilja är sjuk IGEN! feber, feber och åter feber... seriöst tror jag att jag blir galen alltså, det är INTE roligt att vara hemma själv hela veckorna, utan sällskap, utan vuxet sällskap det vill säga.... som tur är verkar då inte jag sjuk iaf och kan då fara o träna på kvällarna i vart fall!

Jag har nu annars lyckats hålla mig från godis och sådant i två veckor, känne rmig stolt!

nu ska jag äta frukost!

tillrättning

min tatuering betyder alltså "för att älskas, älska"! såg jag skrivit fel, blir ju helt galet om jag inte rättar =)

Friska igen

äntligen är vi friska igen här hemma, både jag och Vilja. Lite snoriga näsor kvar dock, men ingenting som varken hon eller jag är påverkade av. Imorogn ska jag träna igen! såååå underbart, längtar massor att få svettas ordentligt! blir styrkemix eftersom det inte finns ngt annat på söndagar som är värt att närvara vid. Måste säga att det är det sämsta med korpen, det finns jävlat ingenting att träna på helgerna! kanske ingen som vill hålla pass då, men samtidigt förstår jag int evarflr, det är ju underbart att träna tex. söndagar när ingenting annat finns att göra ändå. =)

idag ska vi grilla här hemma, vet inte om det bara blir jag, tommy och gumman eller om ngn kommer hit o joinar oss. vi har itn ehunnit ringa ngn än med tanke på att klockan itne är så mkt...

klockan 10 kommer emma hit, en vän till mig. hon ska intervjua mig inför hennes b-uppsats. hon går samma utbildning som jag, men hon fick lilla Siri efter första terminen så då tog hon uppehåll. Jag fortsatte ju som sagt tills min gumma kom i november o sen dess har jag haft uppehåll. så det emma gör nu har jag redan gjort o sen kommer hon ikapp mig så börjar vi i samma klass i oktober till hösten =) blir kul att ha ngn att bolla ideér med o så.. vi har redan sagt vi ska göra c-uppsatsen tillsammans =) kommer nog bli asbra, vi båda är ambitiösa och noga med allting vi skriver... vi tänker lika också så jag tror inte det kommer bli så mkt stånga huvuden, vilket känns skönt då det är nog stressigt osm de e att skriva en c-uppsats. Iallafall skirver hon b-uppsatsen nu som jag gjorde för ungefär ett år sedan, den är mindre, men lika jädra tråkig! haha! bara hoppas jag kan ge henne intressanta svar så hon har ngt att gå på. hon ska även intervjua en tjej från min mammagrupp eftersom det handlar om hur man upplevde BVC den första tiden.

what else? såg att min systers man tatuerat min syster. Hans första tatuering och jag e faktiskt impad, det är svårt att tatuera och han verkar ha lyckats rätt bra emd linjerna och så. inte allt för krokiga eller breda =) det är ju en inlärningsprocess det där som med allting annat, men om man brinner för det så måste det var asroligt! =)
jag själv har 8 tatueringar som jag hunnit samla på mig under årens lopp. jag kan väl säga att vissa är snyggare än andra och eftersom jag blivit äldre har deisgnen och tatuerare börjat spela allt större roll. jag vill vara nöjd med allting jag sätter på min kropp, men riktigt så reosnerad ejag inte när jag var yngre.. haha! därav vissa resultat opckså =) jag har haft en design i huvudet länge nu som jag vill göra, men det e så himla dyrt här i piteå, men samtidigt e dom ju ruggigt duktiga. vill iaf bygga på mitt körsbärsträd jag har på armen, fixa tillde n lite första och sen bygga uppåt och bakåt på ryggen. ska fortsätta på det japanska temat, med endast svrtvita färger. blir en geisha, en hel del blommor coh sen ska viljas namn in i desigen också. tänkte göra en cover up på den befintliga, FULA tatueringen jag redan har mellan skuldrorna. kanske även fortsätta taueringen nedåt sen och göra en till cover up på den jag har i svanken, även den FUL! det var de första två jag gjorde och jag gillar dom inte, men är inte speciellt brydd heller. skulle vara kul att tatuera över och få ngt snyggt där istället =)


Lånad bild
jag gillar romantisk skrivstil och kommer förmodligen välja ngt liknande när jag ska skriva in Viljas namn. =)
Har ju redan två skrifter tatuerade själv. en på underarmens baksida där det står "Si vis amari, ama" som betyder för att älskar älska. oxh sen "bipa" som betyder "tro" på älviska. ni vet, sagan om ringen språket =) vet inte varför jag valde det, men jag tycker det är tråkigt när man direkt förstår innbeörden, den är ju trots allt där för mig så den enda som behöver veta vad det betyder är jag... alla andra kan fråga =) problemet är bara att många tror det står "pipa" eller "pippa" haha, tycke rjag e svinkul! vem fan i sinna fulla sinnens bruk skulle skriva pippa på armen, haha!

tommy har sovmorogn idag och han sover än, vilket inte är vanligt. oftast vaknar både han och jag kring halv nio på våra sovmornar då man e så van att kliva upp kring 6-7 tiden. vilja spover också, ute i vagnen och jag får efterlängtad egentid. =) förhoppningsvis sover hon åtminstone en timme till, men oftast är det endast powernaps nu för tiden, så kanske en kvart till alltså.

ha en superlördag!

jobbig tid

ibland känns ju allting som att det bara går emot en hela tiden... jag vet att det är i-landsproblem och så, men jag blir så förbannat less på att situationen inte tycks vilja vända... cut me some slack!
För någon dag sedan lossande (!) ljuddämparen på bilen när vi var ute o körde och SJÄLVKLART ingår int edet i bilförsäkringen vi fick emd när vi köpte bilen på en bilfirma, så jätte roligt nog kostar det allt mellan 2000-5000:- att laga!
Tommy har alltid vela göra utlandstjänstgöring, men för mig har dte inte känts så roligt då många återvänder väldigt förändrade och skadade från deras erfarenheter i krigshärjande land och ännu värre inte i livet. dessutom har vi ju V att tänka på nu så... Iallafall gick han emd i NBG-11 när han arbetade för försvaret, vilket innebär att han står i beredskap för utlandstjänstgöring... det är inte stor chans/risk att de behöver fara iväg, men i år fick dom ju det.. till KRETA! där ska de vara för att bevaka situationen i afghanistan, med andra or dpå säkert avstånd. det här hade varit ett ypperligt tillfälle för han att få göra sin utlandstjänsgöring som han så gärna vill göra och dessutom blir det "bara" borta i 3 månader så... inte 7 som många andra är! dessutom had ehan fått ringa 60.000:- efter skatt/månad ! Som vi hade behövt det!
Men han började ju arbeta på lindbäcks i november så därför fick han itne vara med och var tvungen att ge sin NBG-11 plats till en annan kille som var reserv! *suck*
sen ska vi till kroatien och gissa om vi egebtligen har råd! absolut inte! Vi har gått back varje månad ekonomiskt sedan december så vi är med andra ord inte rika just nu! Fan det suger vekrligen ekonomiskt att vara föräldraledig!
Näsat problem är ju huset! Vi tycks ju fan i mig inte bli av med det och min frustration är enorm över det... jag vet inte om man bara e hemmablind, men jag tycker vi har ett fint hus som är rätt perfekt för en mindre familj med 2-3 barn om man vill bo här ute i byn!
sen är både jag och V sjuk, vilket iofs går över, men jag kan med andra or dinte träna som jag ska och viknedgången sätts på paus! mega löjligt jag vet, men just nu är det verkligen tungt för mig, känner mig lit enedstämd och bara allmänt pist off på livet! tur det går över dock, men vändningen får gärna komma snarare än senare för det är jobbigt nu! Åtminstone att vi får bli av med huset.... snälla, låt oss bli av emd huset!

Tommy är positivt inställd dock och menar att det oftast tar lite tid att bli av med ett hus och det säger ju även perosner jag pratat emd som har erfarenhet av husförsäljning... kanske är det jag som ser mörkret istöllet för ljuset i tunneln! jag tror det, är faktiskt rätt bra på dra ned mig själv och fastna i svarta hål när jag egentligen behöver dra mig själv i skinnet och sluta vara så töntig!

jag säger då det, det är tur jag har V och T för utan dom skulle det fasiken inte vara roligt just nu!
jaja, ska iaf dra mig ut o handla med gumman sen, inte för att att jag vill gå ut när bpde hon o jag e sjuk, men för att jag måste. har ju husvisning kl 17 så då får man itne vara hemma... nog för att jag redan vet att ingen anmält sig så det blir nog bara en ensammen mäklare här! åååååååååååååh, nu för jag sluta tycka synd om mig själv, patetiskt!

går och kramar V istället!
HEJ!

fortfarande sjuk och med feber =(

feber och rethosta kan läggas till på listan för förkylningsymtom... ska dock itn eklaga för jag har varit frisk utan så mt som en förkylning i ungefär 5 år... måste ha bra immunförsvar tror jag!

idag eller imorogn kommer Ida med familj hem från Cypern o det ska bli kul o se dom igen, om än jag kommer vara en liten blekfis i jämförelse med dom! =)

annars blev det lite grejer till V idag på stan, hon fick en sommar/vårjacka i beige och broderade blommor på böstet och med ett rosa knytband i midjan, mega söt! blev också ett par solbrillor som kommer amvändas f.itigt här framöver, ett par vita leggings och en vit broderad boleroaktig... ja, bolero =) dessutom ett par halksockar på rea och en leksak med massa lappar som hon bara älskar!

annan uppdatering om gumman; hon vänder sig utan problem nu åt båda hållen dessutom, är ju duktigt gjort, men som sagt trivs hon bäst om hon bara får en leksak i handen och får studera den liggandes på rygg, haha!
Hon är en riktigt liten filosof redan, precis som mamma =)
sen fick hon srputor idag på BVC också, vilket märks ikväll då hon har feber. Har gett henne alvedon och hoppas att det ger med si gunder natten, speciellt när jag också är sjuk!
är väl den största nackdelen med att vara mamma kanske, alltså att man aldrig har tid att vara sjuk själv, haha!
vad mer? hon älskar när man säger "boddyyyyyyyyyyyyyy"... det är ju lit elustigt, undrar vad som är så roligt med just det ordet, men det är gyllene just nu iaf =)
hm, ingenting mer om V tror jag förutom att hon är väldens bästa lilla unge såklart =)

Tog för övrigt en så söt bild på henne imorse när hon satt i gåstolen... hon var så lycklig!

Lilla skattgropen syns tom. =)

Imorgon har v husvisning igen så håll tummar o tår för tusan! Nu vill jag fan i mig bli av med huset, vill flytta till lgh ett tag o bara landa lite innan vi ska totalrenovera tommysmormors hus i b-viken!

jaja, febriga godnatt kramar!

Sjuk

jaha, då har man gått o blivit sjuk då... näsan rinner, halsen smärtar och öronen är till ingen nytta då det är toltalt lock i dom! jag som längtat efter träningen idag på sjulnäs skolan, var två dagar sedan jag tränade så jag har verkligen längtat att få svettas ordentligt, men NEJ! =(
okej, ska inte gnälla, men jag hoppas verkligen att den här förkylningen drar vidare fort så man får återgå till träningen igen! annars är ekonomin i ruiner just nu! fatta att ibaldn är man så fattig att det är helt jävla sjukt, sparkontot räknad´s vara tömt efter krotien-resan... men men då får man väl börja om på ny kula helt enkelt!
hoppas bara vu blir av med huset snart, har haft ute det ganska precis en månad nu och ingenting. mäklaren tyckte det var märkligt så därför har han satt upp en till allmän visning på tisdag... får väl se om det ger ngt eller om vi snällt för invänta ngn intressent som skambudar *suck*

jaja, imorgon ska Vilja få sin andra omgång av sprutor iaf, en i vardera ben, stackaren! men det gör nog mest ont i mitt hjärta iaf så... sen ska vi o inhandla en vårjacka till henne för nu går inte det o skjuta upp på längre. 'r väldigt besvärligt o klä henne n'r man itne har en vårjacka som är vindtät o så... ska också hämta upp mitt paket från libero, skulle få lite leksaker o annat smått o gott att testa! aldrig fel med gratis! =)

jaja, nu se film med T o sen krypa ned i sängen för att kurera mig, förhoppningsvis så mirakulöst mkt att jag kan vara med på bodyjamen imorrn, *hoppas* =)

sov gott! ciao