instruktör

tränade på korpen igår,  tredje dagen irad. Blev aerobic med E som instruktör, hon hade ny koreografi så det var roligt!
Efter passet hände ngt som dock gjorde resten av min vecka tror jag. L, en tjej som ofta går på samma pass som jag kom fram och sa att hon och hennes kompis satt och pratade innan jag hade kommit in i salen där aerobicen skulle hållas. De pratade om hur svår de tycker koregrafin på bodyjamen är och då hade hennes kompis sagt att:- det finns en tjej på bodyjamen som är jävligt duktig som jag tittar på mkt under passen.( inte exakt citat =)) Nrä jag kom in i lokalen så frågade tjejn om det var mig hon menade och det var det roligt nog =) så roligt! Sen sa L att hon tyckte jag skulle bli intruktör på korpen och hålla egna pass för hon tittar så mkt på mig och för att hon tyckte jag var så himla duktig! jag sa då att jag inte riktigt är bekväm att stå längst frma och ha alla tittandes på mig när jag inte riktigt är bekväm i mitt eget skinn just nu... hon sa bara att hon tyckte jag var väldigt vältränad och att hon ändå tittar på mig så vad skulle det spela för roll?... haha! var så himla kul att höra speciellt när jag faktiskt funderat på det ett tag och pratat om det med Tommy ngn gång då och då... kanske skulle testa det till hösten!
jag älskar ju att träna, är verkligen en passion och det skulle faktiskt vara roligt att hålla i egna pass och hitta på egna rörelser eller lära sig LesMilles-koreografi till exempelvis bodyjam =)
allt eftersom vikten faller av mig också så blir jag ju mer och mer lik det forna jag, får mer av min självkänsla tillbaka och dessutom känns alla rörelser så mkt enklare.... det är inge problem att hoppa eller så längre och uppenbarligen ser jag mig själv som tjockare än vad andra gör! kanske skulle det vara skönt för de osm går på pass att ha en intruktör som INTE är pinnsmal, men ändå kan göra ordentliga rörelser? kanske skulle vara peppande? =)


Lånad bild

jaja, nu ska jag krama min dotter! =)

Vilja, mitt liv!!!!



I söndags var jag och Vilja ute på Sofies stuga, var jätte fint väder så Vilja fick använda sin fina solhatt som är ganska mkt för stor än! =)



Vilja och Sofie ligger och myser vid elden =)



Gladskiten här just ätit gröt, tog den här bilden imorse!



Även den här tog jag imorse, min söta lilla unge! =)



Den här är några veckor gammal när hon precis lärt sig sitta själv... Eller ja, hon har förstått hon måste hålla upp sig med händerna så hon sitter faktiskt rätt stadigt, men hon kan itne sätta sig själv eller så, bara hålla position, haha!



Här hade hon fått blåbärspuré och var väldigt glad och nöjd! Ser ju bara för roligt ut när småbarn äter =)

jaja, kände bara för att ladda upp lite bilder på gumman! Nu ska jag faktiskt skicka kort till moster för hon har ebtt mig göra det =)
ha en bra tisdag!

46 dagar!

46 dagar tills vi far till Kroatien och fram tills dess är mitt mål att endast äta mat, inge godis eller dricka utan köra stenhårt och förhoppningsvis hinna klippa några kilon, iaf 3-4! blev mkt frestelser i helgen och tyvärr föll jag för några och nu är samvetet nere i botten!
Ska nu skärpa mig, mind over body! Jag vill verkligen nå mitt viktmål och hur ska jag göra det om jag bara fuskar? ne, nu får det fanimig vara nog emd det! Vill ju kunna beställa en snygg tankini och dessutom känna mig snygg i den när vi far! Eyes on the goal!

Ny kamera

EXILIM Digitalkameror
Lånad bild

Har kpt en ny kamera igår, exilim EX-H5 =) Precis i den här färgen ni ser... Är väl en hyfsad kompaktkamera iaf och den har 10x optisk zoom. HD-inspelning med bildstabilisator och vidvinkelobjektiv =) Jag är då väääldigt nöjd iaf, nu kan jag ta bilder i Kroatien utan att ha en kamera som hoppas mellan inspelning och bild och ibland slår av helt. Vi har också en annan kamera, men den tar jävligt gryniga bilder som alltid är för lågupplösta att göra något med...

EXILIM Digitalkameror
LÅnad bild

Den är dessutom väldigt enkel, inga onödiga knappar direkt, haha! jag älsdkar ju foton, men som sagt brinner jag inte för att ta dom speciellt mkt, tar kort vid speciella tillfällen och när kameran är i närheten här hemma. Så en fin systemkamera skulle bara vara bortkastade pengar för oss.

Annars var de ju påskafton igår och vi grillade lit ekött med tommys kompisar Jimmy och Gaar. Dom bastade och så så jag var som själv med Vilja hela kvällen, sen somnade hon ganska tidigt så jag satt uppe till halv elva och tittade lite private oractice, som jag älskar! =)



Första bilden vi tog med kameran var denna när vi satt på stan. Jag och Vilja myser på ett café i gallerian!
tycker inte det är lika hemskt att vara med på bild längre när jag inte är liiiika rund i ansiktet som jag var för bara tre veckor sedan. =)

Vad händer annars idag, jag ska grilla en he kyckling till middag och sedan bara vara hemma tror jag. Ska slå en pling till Sofie senare för hon har velat att jag ska kika förbi i hennes stuga ett bra tag nu, men när jag erbjudit mig har det som aldrig klaffat.... kanske idag? är ju megafint väder så jag kanske tar en promenad idag råkade ju synda igår med lite choklad, var väldigt gott, men samvetet är itne på topp. Har dock träönar 4 ggr den här veckan, men det känns som att jag gått +/- noll nu med vikten... jaja, vi får se! kanske kan klämma in 5 pass nästa vecka, om jag orkar!

ha en bra påskdag!

 Lånad bild

Hos moster

Är hemma hos moster och kent just nu och här ska vi käka middag! Morfar har också kommit hit från gve com jag tidigare nämnt att han skulle göra. Han märkte på en gång att Vilja hade MoDo tröjan på sig och sken upp =)
Han sa att han ville köpa nå byxor oxh sådant till Vilja så på lördag ska vi fara in till stan och shoppas lite tunna leggings till henne inför sommaren coh utlandsresan =)

Nu ska jag återgå till sällskaoet, ha en bra skärtorsdag alla!

Systeryster, jag älskar dig! Du är en underbar syster och jag säger inte det så ofta jag vet det! Jag saknar dig och tycker det är tråkigt att du bor så långt bort och inte vilja får träffa sin moster så ofta, du är ju underbar med småbarn! Du kommer bli en fantastisk mamma en dag och det vet jag! ha en bra påsk nere i motala och ge lelle en kram från oss!

Vilja <3


Foto: Sofie Nyström

På detr här fotot var vilja bara några veckor gammal, skulle giss apå 4-5 veckor. Nu är hon ju 20 veckor, tiden går så otroligt fort alltså!
Jag och Tommy vet att vi vill ha syskon till Vilja, men vi vet inte riktigt när... Än så vill jag såklart ge all min tid till Vilja, men samtidigt vill jag int eha för långt mellan de barn jag vill ha för jag vill int ehinna bli för gammal när vi skaffar det sista... Just nu vet jag att jag iaf vill ha ett bran till för jag tror bara man kan planera för den närmsta framtiden och så känner man ju efter varje barn ifall man orkar med fler...
Tommy har altis sagt han vill ha 4 stycken barn, men efter vi fick Vilja insåg han att det minsann itne äör någon dans på rosor och har nu öndrat sig och sagt 2-3 istället =) men men vi får väl se hur det blir, only time will tell!

Imorogn e det skärtorsdag och vi sak fara till min moster och henens man Kent. Morfar kommer ner ´från gällivare och som han längtar efter Vilja. han ringer ofta och frågar hur det är coh hur hon mår, vad hon gör och om hon kan nå nytt! Han är så gullig morfar min, har alltid funnits där i vått och torrt och jag har bara minnen av honom som min klippa i stormen! han är nu 72 år, men jag lovar piggare än mig, han har sådan positiv livssyn och jag önskar att jag får vara lika pigg och levandsglad som han när jag är i samma ålder!

Ikväll har vi varit hos mamma, viljas mormor och ätit blodpalt med henne och hennes karl Eino. det är så himla gott alltså, åt 2 stycken, men de var platta så det var int eås mkt ändå. blev inte alls proppmätt eller så iaf =) När jag själv gör palt så är det alltid potatispalt som kokas i vår hus för det är utan tvekan min favorit... =)



Lånad bild

Så här trött känner jag mig iaf idag, helt sant =) Skulle ju fara o träna ikväll, mitt fjärde pass på raken, men det bev itne då det krockade med middagsbjudningen så istället är ja nu tvingad att spinna på fredagmorgon =( jaja, bara de blir 4 pass är jag nöjd så... hur som helst avr det nog tur jag itne for för jag har sååååå ont i rumpan sen spinningpasset igår. Jag fattar inte hur man kan sitta på en spinningcykel flera gånger per vecka alltså, det gör ju så ont! Man måste få en bak av stål alltså om man inte ska känna av de där vassa och hårda sadlarna =)

Jaja, ska faktiskt kojsa nu för jag ör helt färdig i  huvudet och kroppen, Vilja har varit gnällig precis hela dagen och det har varit riktigt tålamodsprövande! =) Som tur är jobbar Tommy bara halv dag imorgon så jag torr jag tänker smita iväg till stan med Naomi och lämna gumman med honom, behöver lite egen tid känner jag =)

god natt

Påsken är kommen =)

 
Lånad bild

När jag var liten älskade jag att måla ägg, var väldigt väldigt prinsessig dock och vägrade hålla i äggen så jag fick färg på mig. Istället ropade jag på morfar som fick komma och hålla medan jag målade det sista på hörnen =) Jag själv ids inte påskpynta, men det lär det väl bli ändring på när Vilja blir större och ska börja leta påskägg och så =) Samtitigt som jag vill flytta fårn huset är det ju uinderbart med hus under sommaren =) Skulle vilja köpa en liten pool till Vilja och ha här bakom, men en balja räcker nog gott i år för lilltjejen =)


Lånad bild



lånad bild

Om jag påskpyntade skulle jag nog göra något sånt här! neutralt färgsatta ägg i en gammal metallkorg. =) Påsken behöver nödvändigtvis inte vara gul, blå och rosa för mig utan jag tycker att det bästa med påsken kan tas fram utan knalliga färger =) För mig är påsken vår, gröna fina färger, påskliljor och underbar sol. det är också självklart förknippat med lov också sen man gick i skola och alltid längtade till påsklovet. Då var även påskäggen det största, nu är gemenskap med familj och vänner och god mat med dryck det bästa =)


lånad bild

jag hoppas dock att min "påskman" kommer med ett fint ägg till mig i år =) Lite godis skulle ju faktiskt inte stta helt fel =) Även om det bara skulle bli en tre-fyra godisar för min del =) Han kan ju fylla ägget med ett par skor jag vill ha från DinSko istället, haha!



Lånad bild

Jag är så lyckligt lottad, har en underbar familj, är speciellt märkbart så här under påsk när man umgås och äter gott tillsammans. Min man är verkligen duktig på säga hur mycket han älskar oss båda och hur fin han tycker jag är. Går verkligen itne hitta någon finare man än han och jag är mycket medveten och tacksam över att vi har varandra =)

 

Lånad bild

Såå klockren bild alltså... =) Snacka om att framföra ett budskap! haha!


Lånad bild

Avslutar nu med en underbar bild.. så ren och enkel, men så vacker! Den väcker många tankar i mig, hur skört, men ändå starkt livet är och om man bara ser så långt näsan räcker kan man missa de underbara saker som lurar under ytan! Allting är så mycket mer....

Tack Ida för en trevlig dag på stan annars, fick fynda halksockar till gumman i hennes strl så hon nu kan sparka sig fram i gåstolen bättre! Sen var det även trevligt på mammaträffen hos jennie idag. Nästa gång ska vi vara hemma hos mig, dvs. i början på maj! Ikväll blir det spinning 45 minuter *kräääääk* men det var det enda passet som passade idag och hellre det än ingenting! Ombyte förnöjer som man säger =)

ha en underbar och fortsatt solig dag! =)
kram från mig och vilja

Extravaganza

Mötet igår gick bra, fick verkligen stressa dit eftersom jag tränade innan på korpen, men jag hann faktiskt itid! =) hade iaf gått ned 1 kg, väldigt bra med tanke på att jag går på halvfart, så jag är nöjd. det bästa var dock fettprocenten som hade gått ned nästan 4% på två veckor! det är mkt =) styrketräningen ger uppenbarligen resultat =)

för övrigt är det mega rolig koreografi på jamen nu =) tycker iaf jag, vissa grejer är svårare än andra och det är ändå ingenting man inte klarar. Jag har ju turen att ha väldigt lätt för koreografi så jag behöver inte lägga ne mkt energi på göra rätt och komma i¨håg stegen =) det är bra för då blir det jobbigare istället, man kan ta ut rörelserna mer och dansa ut ordentigt...
nu ropar gumman på mig med oroliga läten =) dags för gröt kanske =)

ha en bra tisdag!
ps.missade såklart sopbilen då dom ändrat från vår vanliga upphämtningsdag som är onsdag till tisdag för att det är påsk! mega suck!

men vad det blåser!

Är ju vackert väder, men guuud vad det blåser alltså... ides inte gå ut ngt pga blåsten heller så... Vilja ska väl snart vila och när hong äör det ska jag pass apå att käka lunch..
verkar bli badhuset idag med ida och anna och deras småttingar ellen och wilma! Vilja har itne badat på en vacka typ så det passar ypperligt! har dessutom en gratisbadbiljett kvar så det blir ett billigt besök också...

ska sätta mig med alla räkningar idag annars för att få koll på alla utgifter som står för dörren den här månaden. kommer inte bli roligt då vi har 8300:- i extra utgifter den här månaden! vette tusan hur vi ska ha råd med kroatien-resan, men dit ska vi bannemig fara! =) Längtar som faaaaaaaaan alltså, ska bli helt underbart ocvh dessutom sännande när Vilja ska med =)

jaja, nu ska jag mysa lite med gumman och hoppas hon snart blir trött =)

ha det

Vilja underbara unge! <3



Tommy satte på Vilja hennes mockasiner som jag köpte på loppisen idag och satte henne sen i gåstolen. Hon når ned med småtårna bara, men ta mig fan hon började sprka sig framåt på en gång... så nu e det väldigt glada miner när hon följer efter mamma i gåstolen! =) UNDERBARA UNGE!

annars ett kort inlägg ikväll för tommy behöver att jag tar vilja när han har andré över och planerar inför en hemvärnsövning med honom! Kom precis hem från träning i sjulnässkolan och är nöjd och glad, nästa veck är 4 pass inbokade! =) mån,tis, ons och lör ! =)

varit ute och gått emd sofie idag och lilla thelma, var trevligt att bara f umgås hon och jag en stund. sen gick vi int ill henne där jag blev bjuden på lunch i form av moussaka! =) var faktiskt väldigt gott... =) tack för det! som vanligt tog hon underbara builder på Vilja, har sådan tur som får så fina kort på henne hela tiden =)

jaja nu blir det att slänga sig i duschen och bara slöa framför tv:n resten av kv'ällen!
ciao!

loppis med morsan idag

varit på loppis på nolia med morsan idag, var trevligt. fyndade två mössor till Vilja för 10:-/st. En jätte fin vårmössa som var halvt stickad, satt jätte bra på henne. ganska snäv så den itne far omkring på huvudet så fort hon rör sig, men ändå inte för snäv, hade väldigt mjuka kanter.... och så köpte vi den här.......



en röd liten solhatt, lite för stor, men den blir perfekt till sommaren och Kroatien-resan.. hon gjorde en så söt min på kortet ovan, ser ut som hon säger "tadaaaaa" och posar för kameran =)



viker man upp kanten ser den ut så här =) Meeeega gulligt. =) Sen köpte jag även ett par mockasiner i strl 18-19, lite stora än, men för 5:- kändes det värt det =) handlade också 4 snygga ölglas till gubben! 65:- spenderades på shoppingturen!

igår var moster och kent här och åt, var trevligt. vi spelade TP på kvällen och jag och moster vann (som vanligt) =) Hon var så trött på kvällen så hon somnade på mage med huvudet i sin "prasselbok" =)



=)... Vår gullunge!
Annars lördag idag så jag o tommy har bjudit oss på något gott, ikväll blev det chips (som jag inte tyckte om, och det var ju tur) och 50g mjölkchoklad vardera.. totalt ca. 500 kcal så det blev att dra ned på annat under dagen för att kunna unna mig det här... jag vet, inte rätt sätt, men jag försöker hitta en livsstil som passar oss, där vi inte faller tillbaka i gamla vanor och jag tänker att 200-300 kcal extra/vecka kan väl inte göra sådan stor skillnad, eller?

Ska ladda upp några foton på Vilja sen i förrgår då hon just ätit och att och lekte med sin "snutte" i stolen, hon var så glad.





Tycker hon börjar få så mkt drag nu, det syns lite mer vem hon är lik. det är iaf definitivt mina ögon, eller ja, iaf formen... Hon har underlig färg på ögonen, någon slags blå/brun väldigt mörk färg... Jag har mörk bruna och Tommy grön/blåa så kanske blev en total mix... O andra sidan vet jag att min kompis Sofie hade blå ögon fram till hon var 6 månader då de plötsligt slog över till bruna. Så kanske komemr viljas ögon också att förändras igen? Who knows!?

för övrigt har jag börjat plöja igenom massa avsnitt av diverse tv-serier nu, när Vilja sover på dagarna är det som det enda som finns att göra och jag klagar inte för jag tycker det ät så avkopplande! Håll i hatten för dessa är serierna jag följer slaviskt och bara ÄLSKAR =)
greys anatomy, desperate housewives, off the map, private practice, the mentalist, two and a half men... ser även no ordinary family, men tycker redan den börjat spåra ur en aning! jo, tycker också om true blood, men även den börjar vara lite flippad! Förut följde jag och min man huse MD slaviskt cokså, men man blir så less hans ironi och att han aldrig ändras the slightest bit! *suck*
Nu har Vilja somnat, tommy sövde henne och hon slocknade fort, skönt! Ska krypa upp bredvid tommy och bara mysa resten av kvällen, imorogn kanske det blir ett besök till österjörn och älskade Caliber beroende ¨på väder och så!

God natt och trevlig fortsatt lördag!
Ps. Tommy ska ta natten med Vilja inatt för jag börjar lida av väldig sömnbrist, får se hur det går och kanske blir jag bara tröttare än om jag fortsätter som vanligt? we´ll see!


Min stora passion

Alla som känner mig vet att jag, förutom inredning, ÄLSKAR att göra fotoböcker! Är verkligen ett brinnand eintresse! Vilja har redan fått 3 stycken och är bara 4 månader gammal, haha! Ne, men jag vet ju hur det är när man själv vill hitta några kort sedan man var bebis och ingenting är iordning och sällan vet man hur gammal man var på det specifika kortet. Bland annat skulle jag leta upp några kort här i dagarna för atts e om jag och vilja är lika varandra som barn, men det var ju nästan omöjligt att hitta ett kort när jag var i ungefär samma ålder. För övrigt fann jag att Vilja är mer lik min syster när hon var liten än hon är lik mig =)

Iallafall har jag gjort en fotobok till henne som jag döpt till "i väntan på min dotter". I den boken finns gravidbilder från v14 och de allra första bilderna som togs på henne efter hon blivit född =) Har också sktivit ned symtom jag hade och känslorna inför att bli mamma. Tanken är att den dagen hon själv ska ha barn om mååååååååååååånga år så ska hon kunna jämföra och så... jag frågade min mamma massor om hur hon mådd emed mig (eftersom det brukar vara ganska likt), men hon kom inte alls ihåg så mkt vilket jag tyckte var tråkigt. Jah tänkte då att om jag sktiver end allt i en fotobok så har alltid vilja den att titta i och jag behöver inte känna att jag itne komemr ihåg ngt, kan alltid kika i den och förfriska minnet =)
sen har jag satt ihop en bok som jag döpt "Liz Vilja Erica Roslin´s första 3 månader". Alla fina bilder jag har, har jag satt i den och skrivit vad hon gjorde, hur hon reagerade och hur gammal hon var. Alla värdefulla bilder på händer, fötter och första leendet med mera finns dokumenterade och sparade i en fin bok =) Den sista boken som jag nyligen knåpat ihop är hela hennes dopdag med presenter, gäster, fina ord och liknanade.
Ett bra tips är att scanna in bilder ditt barn gör och sätta i böcker så de kan visa sina barn och så vidare. Ett bra sätt att spara utan att behöva ha hela kylar och frysar fulla med teckningar.  det må vara gulligt, men ooo så plottrigt, haha!

jag har använt de flesta märken som tillhandahåller fotoböcker, men älskar fuji´s variant. Den har både färdiga teman om man känner att fantasin tryter såväl som helt blanka sidor att fylla med olika bakgrunder, ramar och cliparts. =) man kan sätt ain pratbubblor och variera stoleken på alla kort. man kan också (det här är det bästa) välja kort att ha på fram-och baksida av fotoboken. man behöver altså inte ha tråkiga enfärgade fram-och baksdor utan kan väljsa sina favoritkort att sätta där. =)
extrafilm.se har också en relativt bra variant, men däremot kan man itne sätta egna kort på fram och baksidorna av fotoboken då, vilket jag tycker är en "dealbreaker".  jag hjälper gärna till med ideér eoch liknande eller om ni behöver tips på hur ni ska sätta igång... =)
jag tycker det är så viktigt att göra något av alla fina bilder man tar, vad är annars poängen?
jo, ska också säga att fuji´s variant kan man antingen ladda hem om man vill arbeta off-line eller så kan man nyttja deras medlemssida som är gratis att gå med i... de sparar då alla dina objekt där i 60 dagar sedan du sist öppnade objeketet. på så sätt försvinner ingenting ifall din dator skulle krascha eller så. Jag utnyttjar den varienaten, alltså på deras hemsida och arbetar on-line helt enketl. är väldigt smidigt och det är också endast d'är det finns färdiga mallar eller teman att välja på.

ska också nämna att beroende på vad man vill ha för kvalitet på bilderna så kostar fotoböckerna mellan 145-900:-/st. 24 sidor är standrad, men man kan välja till fler sidor för mer pengar och ha upp till 64 sidor med kort.
jag tycker att deras briljant-serie är bäst, men den kostar också mer därför använde rjag bara den ifall det är stora böcker jag gör med många sidor. tillexmepel använde jag den när jag gjorde en fotobok av vårt bröllop. =) Finns också ett stort utbud av storlekar på böckerna och de minsta kan jag tycka är bra till att tex förvara barnens teckningar och liknande =) Dopboken jag gkort åt vilja hat jag gjort i deras vanliga kvalitet och med 24 sidor, dne kostar då 198:- vilket jag iaf tycker är väldigt överkomligt. bröllopsboken kostade 1000:-, men då inväntade jag en rea-period och beställde den för 500:- istället. ibland har de massrabatt också, att om man handlar tre får man en gratis (sällan, men ibland) och då brukar jag spara de böcker jag äör klara me doch invänta bättre priser... =)
bara ett tips om man int ebehöver boken omedelbart!
tycker också att de är väldens bästa present till mormor/morfar/farmor/farfar =) Det är högt uppskattat =)

Nu ska jag int ill stan och handla mat och maskindiskmedel... ikväll kommer min moster och hennes man kent hit, vi ska grilla och bara ta det lugnt tillsammans här hemma =)
ha en br akväll!

Vackert väder, men trååååååååååk!

Som de e tråkigt att bara sitta hemma hela dagen... har inte heller hunnit vara ute nå för vilja vill inte alls sova... totalt en timme har hon vilat sen vi klev upp kl 08. Hon e världens finaste lilla  unge, men som hon kan vara jobbig ibland alltså... Inatt ville ja ärligt strypa henne, haha! Hon ville itne alls sova och tyckte det var morgon 03.00. det var föga skoj och lång tid tog de innan hon somnade igen, var tom. tvungen att ge hon mat så hon skulle somna igen... hon brukar alltid äta på natten ,men som adrig innan 5-6-tiden...
Hon är som inte nöjd med någonting just nu... är en väldigt grinig period för tösen, undrar om det e tände rpå G. mens amtidigt dreglar hon inte mer än vanligt vilket dom brukar göra när tänderna spricker igenom! jaja, time will tell!

Ikväll ska tommy på challenge me djobbet för att äta gott och se hockey... jag o vilja ska vara hemma! Jag lovbar ibaldn känns de som att jag inte har en enda vän i världen för ingen har någonsin tid/lust/ork/vilja att komma och hälsa på här ute! jag har väldens finaste vänner, men de är väääääääldigt dåliga på både höra av sig och hälsa på! tur jag har Vilja iaf, får ligga och mysa med henne! =)

vad annars? Tommy har pratat med mäklaren och det finns en väldigt intresserad familj som var på måndasgvisningen, men dom ville tänka en stund och det kan man ju förstå, att köpa hus är ingenting man gör lättvindigt! dessutom är det bra om de är säkra på att de verkligen vill kppa huset så man itne står där sen och köparna drar sig ur i sista sekund eller något sådant. det är bara vänta och se... jag tror att om dom vill ha huset så kommer dom att lägga bud innan helgen, om inte så blir det nog ingenting med den familjen... jag har sagt det förut o säger dte igen, jag tycker det är väldigt konstigt att det inte är n¨gon som vill ha det.
tommys syster berättade att innan  de köäpte de hus de har i svensbyn så bjöd de på ett hus i hortlax som ingen hade bjudit på och de allmänna visningarna hade varit. det låg ute för typ 780 eller nå sånt... dom la då utgångspriset och skulle få köpa det för det, sen helt plötsligt dök de upp fler instressenter bara så där och huset såldes för ty över 1 miljon till sist... så alt som krävs är ju bara en eller två riktigt spekulanter så ska de nog gå vägen! tommy är mer positiv än mig om jag säger så... får jobba på min positivitet lite tror jag !'

jaja, nu lek och sångtime med Viljis!!

Sofie

Ikväll var jag, tommy och vilja o hälsade på Sofie efter att jag tränat aerobicmix på korpen. Hon tog jätte fina bilder på vilja, som vanligt =)
Tycker det är jätte tråkigt vi int ehinne rumgås så mkt längre, hon har sitt jobb och är trött så det blir inte så ofta som förut... det är ganska töntigt, men man blir så ledsen när man inte längre är den som får hära allting först som det vasr förut...
hon har andra vänner hon träffar oftare och jag är glad hon har andra såklart, men lite avis blir jag att MIN vän, bästa vän, pratar och träffar andra kompisar så mkt mer... mega töntigt jag vet, ungefär en 6-årings tänk, men ibland måste man få vara lite barnslig när man älskar ngn så mkt som ja älskar henne =)

förhoppningsvis blir det bättre när hon börjar på sitt sommarjobb och får ett stadigt schema =9 dessuutom bestämde vi att vi ska fara på en fjällresa tillsammans under försommaren eller sommaren... =) blir roligt! blir efter kroatien iaf....

nu ska ja käka kvällsmål för jag e HUNGRIG!
ber om ursäkt för diverse stavfel, jag id sinte gå tillbaka oxh ämdra när man faktiskt förstår vad som menas =)

som gott

mammaträff idag

jag och vilja var och träffade de i min föräldragrupp idag. Idag var vi hos frida och hennes son Vilmer, även Monica och hennes son Mille var där... men idag har vi en ny mamma med också.. hon hette Maja och hade även hon en son som heter Elliot. han e dock lite yngre, bara två månader så han sov faktiskt mestadels... =)

Annars har vi itne fått några bud på huset och faktiskt e jag förvånad äver det, trodde faktiskt vi skulle få det. huset e fint och om man letar efter den här storlekens hus ute i någon av de omkringliggande byarna så tycker jag iaf att vårt hus e ett bra alternativ, men tydligen är jag den enda! ne, men det kan också handla om att det är fel sorters människor som letar efter hus just nu, med det menat att de som letar kanske inte vill ha i något hus i en by utan emr centralt... jaja, vi får se hur det går här i dagarna!

Vilja ligger iaf och sover nu, rätt skönt och få lite egentid på kvällen! Tommy tittar på hockey *booooring*, både luleå och modo ä'r ju ute ur spelet så tycker inte det finns mkt att följa just nu... Jag har sett ettt avsnitt av greys anatomy och som det var spännande... ska inte avslöja för mkt om någon följer det, men ojoj, det var en liten bebis =)

Har annars varit och tränat aerobic 45 på korpen ikväll, var tråkig koreografi, ja men nanting! Svettigt dock för jag bestämde mig för att ta ut rörelserna jävligt ordentligt för att kompensera för min avsaknad av engagemang och entusiasm... kan också berätta att vågen visade -0.3 kg på extravagnza mötet igår. int ekonstigt att det var en sådan liten viktnedgång då jag börjat äta igen och vattendepåerna kommer tillbaka. bara de väger kring 1.5 kg så... e rätt nöjd ändå. försöker att int evara så hård mot mig själv! det får väl ta den tid det tar, men jag hoppas bara att 6 kg till e borta innan 12 juni. vill ju vara snygg i en tankini. för sen barnabärandet och födandet är allt som heter bikini bprta... bristningarna skriker verkligen med sin närvaro på min mage och  mina höfter så... även om det var värt var enda bristning och allt annat skoj såsom förhöjt blodtryck, vätskeansamlingar, ledont och foglossningar så är inte självkänslan den högsta just nu! TRUST ME WHEN I SAY... jag svamlar verkligen inte, jag har miljontals bristningar, inte en eller två som en del fjantar gnäller om! Magen min tycks inte nilja dra ihop sig ordetnligt heller så ärligt ser jag lite smågravid ut än... men what ever, jag har en UNDERBART vacker och frisk dotter och hon är värd allt och lite till! men självkänsla skulle dock vara trevligt och det är mkt dräför jag är med i extravanza också. det och för att jag vill ha fler barn och vill inte att vikten ska smyga upp för varje graviditet och sedan ska man ha längre och längre ned till start/målvikten! Lika att ta tag i det nu! Jag vill vara frisk och kry och pigg öfr min dotters skull! sätta ett bra exempel för henne!
NU e det verkligen sängen!

god natt!

Husvisning idag

Idag, alldeles nyss hade vi den andra husvisningen, tor inte den gick så bra... var en som sa nej direkt, hade 4 ungar, tyckte det var för litet (varför far man ens o tittar på ett hus på 120 kvm då?) och två andra familjer var lite så där halvintresserde, enligt mäklaren! hm, det blir nog ingenting med någon av de familjerna då. Var iofs en av de två familjerna so´m ville titta igen... åååååh! Det e jobbigt o sälja hus för på visningarna är det ju jävligt kliniskt rent överallt och faktiskt e de mkt jobb för att få de så även om vi för de mesta har rätt välstadat! många små detalljer som ska stämma!



Vilja låg iallafall så snällt i babygymet medans jag sprang omkring och vaskade och dammsög, sötungen! =) Nu ligger hon ute i vagnen och sover sen vi varit på promenad medans det var vinsing här hemma. Gick på affären så nu slipper jag handla senare. Tror jag ska göra kycklingsoppa idag till middag iaf =)



Ska iaf lägga upp lite bilder hemifrån som jag tycker om. det här är vår Ikea byrå som jag bara älskar, tyvärr finns det en och annan sladd bakom som inte förbättrar helhetsutrycket, haha! Lampan är också en av mina favoriter, den är köpt på Indiska för det överkomliga priset 399:- =)



Den här lilla byrån med tillhörande spegel fick jag av min mamma i julklapp för många många år sedan och den är så otroligt fin. blir itne less den helt enkelt, dock är det en otroligt dålig och osmickrande bild på möbeln. Är inte direkt något fotogeni om jag säger så, men jag är däremot duktig på göra något av mina bilder i form av fotoböcker. (kommer nog prata mer om det någon annan dag) =)



jag älskar det här kortet på min man som ger vilja mat när hon bara var några veckor gammal =)




hur mysigt är det inte med blockljus? Det e väl de enda negativa med allt ljus som kommer med sommaren, att man inte får njuta av svajande lågor som studsar mot väggar, tak och golv och formar de mesta fantastiska mönster =)




Den här väggtexten har vi i hallen ovanför en liten byrå. Tycker det är så sant som det är skrivet! haha



En somrig bordsdekoration, brukar inte ha så mkt på borden för det är sjukt opraktiskt när man har barn och ska ge dom mat o sådant, det är som ivägen, men husvisningen till ära slängde jag ihop något. Står för övrigt på vårt ekbord som jag hatar! det är så missplacerat hemma hos oss, men tills vidare får det duga, ska ju förhoppningsvis inte bo kvar här så länmge till.... har ett väldigt fint köksbord däremot, men när man har en stor matsal krävs det ju två bord... jaja, i-lands problem!





Jag ÄLSKAR ljuslyktor, men det är trevligt, tycker jag, att byta ut något ljus och sätta dit något mer oväntat =)

Jaja, det var allt just nu... =) Fortsätter hoppas att vi ska få nå bud idag, men det ser faktiskt rätt mörkt ut =( tycker det är jätte tråkigt om vi måste gå över på privata visningar med tanke på hur fint vårt hus faktiskt är.... jaja, it ain´t over until the fat lady sings som man säger....

au revoir!


träning ikväll


som de var ett tufft pass ikväll, inte mega svettigt, men det var såååå mkt rumpa, lår och armhävningar... kommer ha grym träningsverk imorgon =) nu duschen o sen mys med gumman o sängen!

HÅLL NU TUMMARNA ATT VISNINGEN GÅR BRA IMORGON! =)

God natt från mig pch gumman!

Vilja <3



För 4 månader sedan föddes Vilja, underbart och jag grät som ett barn. tiden går så fort försöker verkligen bara hänga med =)

Badhuset och spännande husförsäljning

Idag blev det ett besök på badhuset med monica, André och deras lilla son Anton. Var mysigt! Vilja fick dyka lfera gånger o "hoppa" ned från kanten och ned under vattnet, hon hostade inte en enda gång, mkt stolt =) Efterår var hon som väntat otroligt trött, men sov ändå bara ca. 40 minuter. Så nu har vi ent rött och gnällig donna på golvet! =) Hon har blivit himla duktig att greppa saker nu och man ser tydligt hur hon studerar dom noga innan allting hamnar i munnen =) Hon vill inte riktigt vända sig ordentligt än, men det kommer det med... Det gör bara saken lättare på nätterna när hon ligger still, fast om än hon inte vänder sig helt utan bara ligger på sida så lyckas hon verkligen flytta på sig... ligger ibland upp och ned i sängen när man tittar, haha!

Imorgon har vi den andra husvisningen och en hel del nerver finns i både mig och Tommy! Blir ju h-vetes spännand eoch se om vi kanske får nå bud nu, skulle vara tråkigt att behöva börja med privata visningar och dessutom kanske den lägenhet i stan som vi vill ha finns kvar än. Så blir det bud imorgon, blir det ocks at ringa och tacka ja till lägenheten =)

För övrigt hade jag tänkt ta lite bilder på gumman och så den där bilden på mig i min nya jacka, men typsikt nog har kameran slut batterier så det blir en annan dag. Hade också tänkt lägga upp lite bilder från huset, speciella inredningsdetaljer jag är väldigt nöjd med och så =) Får bli imorgon kanske när kameran är laddad igen =)

Nu ska jag ringa Sofie och eventuellt fara ut till deras stuga en timme eller två innan middagen som kommer bestå av grillad kalkonfilé med chaminjoner, sparris och massa goda kalla grönsaker... luchen blev fylld laxfilé med varma och kalla grönsaker, gott!
jo, förresten höll min mage på dööööööööö igår av chipsen, hade såååå ont så nu blir det inga sådana saker på ett tag, kände sinte värt det, huvva!

ha det bra alla, nu ska jag och puss apå min lilla tjej och packa inför stugbesöket samt ladda inför det tuffa träningspasset som stundar ikväll!
måste bara säga, jag älskar verkligen min man, han är bäst i världen! <3 och min dotter såklart =) <3

TRÖTT!

Mitt första inlägg kommer handla om min otroliga trötthet! Jag liiiider verkligen just nu och den stundande sovmorgonen imorgon känns sååå behövlig... Vilja har sovit i nästan två timmar redan och jag vet av erfarenhet att hon kommer vakna otaliga ggr o vilja ha tutten...
ja, jag vet värsta i-landsproblemen, men jag e verkligen mega trött i nuläget.

Annars har jag varit i stan idag o sett Danny, inte alls planerat, men han råkade spela just när jag o vilja landade i stan så det var trevligt o höra honom live! =)
fick också träffa erica, var länge sedan så det var mysigt. Vi hann inte prata direkt något om vår resa som närmar sig med stormsteg. det vill säga den till kroatien den 12:e juni och två veckor framåt. Viljas första resa =)

JO, jätte roligt idag! Jag träffade en gammal bekant, Christian, som tittade på mig häpet och sa;-Men gud vad du gått ned i vikt! Gjorde min dag kan jag säga =)
jag o tommy har faktiskt "fuskat" lite idag pch unnat oss en halv chipspåse var innehållande sådana där "hjärtan". Blev ganska precis 220 kcal vardera, ändå inte värst så jag har inte dåligt samvete. Om man tar så lite extra en gång i veckan tror jag itne det ska skada =)
orolig dock inför vägningen på måndag efterso jag återgått till vanlig mat igen, ma brukar lägga på sig lite igen då, men vi får se! träning i sjulnäs skolan imorgon iaf med instruktören Petra (hon är gryyyyymt vältränad) och dom passen bruakr vara brutalt jobbiga, men sköna =)

Ska faktiskt lägga upp en bild imorgon på mig i min nya jacka som jag bara ÄLSKAR, det första jag faktiskt känt mig snygg i sedan... ja..... typ 1.5 år sedan så de e kul..
nu sängen så god natt!

tack syster för bloggen, akn nog bli riktigt skoj o nyttigt det här med att kunna skriva av sig lite om allting och ingenting =)

Hej syrran!

Hej älskade systeryster, jag tycker det är på god tid att du börjar blogga lite om er och viljas framsteg i livet. Moster Ida som bor lågt borta vill gärna ha en blogg att läsa nångång ibland! Förstår om du inte ida hålla på hur mycket som helst, men ett inlägg nångång ibland är väl inte för mycket begärt? Så därför har jag skapat denna blogg och designat den passande för älskade lilla Liz Vilja Erica Roslin <3

Älskar er!